Koszty sądowe na raty

• Autor wątku Autor wątku zebros
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zebros

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam! mam pytanko 23 sierpnia mialem sprawe w sadzie rejonowym za prowadznie pod wyplywem (poszlo na wykroczenie :) ) dostałem do zapłaty 786zł kosztów sądowych oraz grzywnę ktorą opłaciłem po dobrowolnym poddaniu sie karze w prokuraturze. Tak wysokie koszty wynikaja z tego, ze sad powołał biegłego z zakresu toksykologi w celu orzeczenia rzeczywistego stężenia alkocholu we krwi. Ostatnio dostałem wezwanie do uiszczenia opłat w terminie 30 dni tj do 6 października 2007. Moje pytanie brzmi czy jest mozliwość o rozłożenie kosztów na raty (grzywne juz wplacilem musze zlozyc wniosek o przelanie jej na poczet kary). W jakim terminie muszę złożyć ten wniosek czy wiąrze sie to z dodatkowymi kosztami, czy przedłuża mi to okres płatności, co trzeba uwzglednic w takim wniosku i czy wg was mam szanse na rozłożenie tych kosztów przynajmniej na 3 rowne raty 3*262zł, kto taki wniosek rozpatruje :?: Z góry dziękuje wszystkim za pomoc i odpowiedź POZDRWIAM ! :)

Złóż jak najszybciej wniosek o rozłożenie kosztów sądowych na raty.
Taki wniosek oczywiście rozpoznaje Sąd :)

A proszę podpowiedzcie mi jesli jestem osoba bezrobotna (nie jestem zarejestrowany w urzędzie pracy jako bezrobotny), to w jaki sposob mam to udowodnic, ze nie pracuje, podczas sprawy bylem osoba pracujaca i zapewne sad w aktach ma to zanotowane. Gdzie mogłbym dostać takie zaświadczenie. Z gory dziek

To sie trzeba zarejestrować w PuPie. Wówczas otrzyma Pan decyzje administracyjną, której kopie można przedłożyć razem z wnioskiem.
Poza tym nalezy opisać swoją sytuację - czy ma pan jakiś majątek etc

Powrót