koszty sądowe w Niemczech

• Autor wątku Autor wątku miras8801
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

miras8801

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Miałem problemy w Niemczech na Bawarii...
odsiedziałem 9 miesięcy do sprawy a później wyrok w zawieszeniu...
otrzymałem koszty sadowe... czy można się od nich odwołać? cym grozi nie spłata?

czy miales adwokata? jezeli tak- to on moze zlozyc nawet po sprawie
"Prozesskostenhilfe/Verfahrenskostenhilfe" ale nie wiem czy Ty mozesz to zrobic.
powodzenia!

Miałem z urzędu adwokata... ale nie polecam wcale mnie nie bronił tylko przytakiwał co sąd powie... nic mi nie mówił o żadnym odwołaniu się od kosztów wręcz przeciwnie mówił że muszę je spłacić... ale 9.500 Euro to za dużo na Polskie realia ;/

byl to Niemiec? musisz sie z nim skontaktowac i powiedziec mu albo napisac ze ma zlozyc Prozesskostenhilfe- to jest jego obowiazek Ci pomoc. Z pewnoscia!!!!
jezeli masz jego adres mailowy i numer sprawy- udaj sie do kogos kto zna niemiecki.
Wiem bo sama z tego korzystali moi rodzice prowadzac tutaj sprawe. Dlatego wiem ze jest to mozliwe....nawet jezeli przegrales to pokrywa te koszty za ´Ciebie panstwo.

Niemiecki Adwokat przyznany przez sad z urzędu podczas zatrzymania... Nic mi takiego nie mówił adwokat... a czy na Bawarii też tak samo działa te prawo? z tego co wiem tam jest trochę inaczej... na sprawie mówiono że przyjdą koszty i o żadnej możliwości odwołania nie mówili... Nie jestem też taki pewny czy Państwo Niemieckie będzie chciało pokrywać koszty za obywatela Polski?

Tutaj chodzi o Europe. wiem, ze dla moich rodzicow chcial adwokat skladac pdodanie o pomoc- uwazam, ze warto sprubowac. To nic nie kosztuje. O takie cos mozna poprosic kazdego adwokata w Niemczech- wyjasnic mu sytuacje. Sa tez wsrod nich czasami ludzie.
Powodzenia!!!!!i sily.

Powrót