Koszulki z chin

• Autor wątku Autor wątku Dawid.kowal
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dawid.kowal

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam chciałbym zamowic 2 koszulki z chin na jednej jest napis pumba a druga wygląda tak , ***mod***

Mam pytanie to są podróbki, repliki zamienniki ?
I czy urzad celny może je zatrzymać jako podróbki ? Zaznaczam że nigdzie nie ma logo nike lub puma

Ostatnią edycję dokonał moderator:
A skąd my mamy wiedzieć ? Jeśli na użytek własny to nie ma żadnego znaczenia.

Pozwolę się nie zgodzić, kupowanie nawet na "użytek własny" produktów z zastrzeżonym znakiem towarowym (ewentualnym) ma znaczenie, chociażby odpowiedzialność wynikająca z przepisów celnych

jan.ko napisał:
Pozwolę się nie zgodzić, kupowanie nawet na "użytek własny" produktów z zastrzeżonym znakiem towarowym ...
Ależ możesz się nie zgadzać tylko przedtem czytaj bardzo uważnie post Pytającego, bo Twoja "nie zgoda" jest nie na temat.

LeszsekS napisał:
Ależ możesz się nie zgadzać tylko przedtem czytaj bardzo uważnie post Pytającego, bo Twoja "nie zgoda" jest nie na temat.

Zauważyłem że, za każdym razem wykazuje Pan destruktywne zachowania względem innych, odwróćmy sytuację moim zdaniem to Ty się mylisz i Ty powinieneś uważnie przeczytać pytanie użytkownika, w tej sytuacji możemy tylko spisać protokół niezgodności.

Sytuacja jest prosta jeśli zamówi cokolwiek z podrobionym znakiem towarowym, a tę przesyłkę skontroluje KAS będą kłopoty. I odnoszę się do pytania zadanego w drugiej części zdania
I czy urzad celny może je zatrzymać jako podróbki ? Zaznaczam że nigdzie nie ma logo nike lub puma
Urząd celny może zatrzymać te przesyłki, może je skontrolować i jeśli okaże się że jest to podrobiony znak towarowy użytek własny wskazany przez Ciebie NIE ma znaczenia w rozumieniu przepisów celnych

Ostatnia edycja:
jan.ko napisał:
... Sytuacja jest prosta jeśli zamówi cokolwiek z podrobionym znakiem towarowym, ...
A skąd w Twojej głowie pojawiła się informacja o jakimkolwiek znaku towarowym. Abstrahujesz od układu odniesienia, bez potrzeby uogólniasz tworząc zamęt. Są koszulki z jakąś grafiką, nawet jeśli jest to opracowanie cudzego utworu to w odniesieniu do własnego użytku osobistego nie ma żadnego znaczenia.

Ostatnia edycja:
Wracamy do pytania użytkownika - "podróbki" co innego można podrobić na tkaninie albo znak towarowy lub wzór przemysłowy (przykładem wzoru przemysłowego jak kratka Burbbery", skoro ja uogólniam to Twoje wcześniejsze stwierdzenie nie wiem jak nazwać. W stopce łatwo jest umieszczać prof. Markiewicza natomiast korzystać z jego literatury już gorzej.

jan.ko napisał:
... "podróbki" ...
Pytający nie ma żadnej wiedzy w tym zakresie zatem może sobie pisać określenia, które wydają mu się właściwe co w żaden sposób nie oznacza, że robi to prawidłowo. Podrobić w potocznym języku można również cudzy utwór.
jan.ko napisał:
... wzór przemysłowy ...
Tu jeszcze uzupełnij wiedzę na temat dozwolonego użytku osobistego w Prawie własności przemysłowej.

Ostatnia edycja:
Powrót