Kradzież dużej wartości majątkowej. Wezwanie po roku na sprawę co robić

• Autor wątku Autor wątku fanatykLG
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fanatykLG

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Na wstepie napisze ze jestem zamieszany w kradzież towaru o wartosci 40 tyś euro. a mianowicie włamanie do busa wraz przywłaszczeniem cudzego mienia jakim sa w tym przypadku maszyny. teraz w skrócie opisze sytuacje a mianowicie znalazlem na ogloszeniu typu "bla bla car" chęc innej osoby zabrania kilku ze soba do polski (wracałem z angli) do polski na swieto zmarlych zeszlego roku w niemczech zjechalismy na cos do zjedzenia bo cala droge jechalismy i wtedy sie stalo cos co nie mialo sie stac koleś z ktorym jechałem (był to jego samochod) i to ja do niego zadozwnilem w sprawie jazdy do polski zatrzymal sie i powiedzial do mnie zebym zaczekał wiec czekalem na niego czekam10-15 min nagle mnie woła ide do niego patrze on stoi po drugiej stronie ulicy i niesie cos duzego w moja strone i prosi mnie o pomoc abym mu pomogl to nieść ja sie pytam go co ty czlowieku robisz i wtym momecie z zaroku widzie radiowuz a on domnie spadamy policja zaczynam biedz ten chlop jeszcze szybciej i w pewnym momecie stwierdzilem poco ja uciekam przeciez nic nie zrobilem, zawineli opowiedzilaem im ta sytuacje tak samo jak tobie teraz a ten chlop nie wiem jakim cudem uciekl tym busem jeszcze. po przesluchaniu mnie na komisaracie wypuscili od tamtego czasu dostałem 2 pisma i dzis przyszlo 3cie w 2ch mialem złozyć wyjasnienia o tej sytuacji na ktore nie odpisalem bo nie stac mnie bylo na zadnego adwokata tłumacza itp. a w dzisiejszym pismie otrzymalem wezwanie na sprawę. Pytanie mam do pana/pani następujące jakie kroki powinnienem posunąć aby obyło sie od problemów. Na chwilę obecna pracuje w niemczech i udało mi się zarobic jakieś godziwe pieniadze aby przetłumaczyc pismo i pojsc do adwokata. Mam zamiar jeszcze isc do adwokata w miescie w ktorym mieszkam w niemczech i znim ustalać jakie kroki robić dalej aczkolwiek kazde zdanie kto mi powie przeanalizuje. Dziekuje i pozdrawiam

Nie było monitoringu, niczego nie macałem kryminalni z tamtego komisariatu niczego przy mnie nie znaleźli i wypuscili

Powrót