Kradzież gotówki - MOP Baranów

• Autor wątku Autor wątku Noxus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Noxus napisał:
Ślę pisma do osoby prowadzącej z tym co ustaliłem na własną rękę. Wydaje mi się że temat się wyczerpał, jeżeli ktoś będzie w stanie jednak 'coś' podpowiedzieć to zapraszam do wiadomości prywatnej - bardzo dobrze płacę za REALNĄ pomóc. Pozdrawiam
No i to najdokładniej potwierdza to co mówię. Postępujesz analogicznie jak na parkingu. Nie znasz i nie stosujesz się do regulaminu forum. Porady udzielane są na forum a nie w wiadomościach prywatnych. Za chwilę dostaniesz bana i znów będziesz czuł się pokrzywdzony i szukał winnych wszędzie poza sobą.

Noxus napisał:
Ślę pisma do osoby prowadzącej z tym co ustaliłem na własną rękę.
No i po co jak wartość dowodowa tego jest znikoma?

bez złośliwości napiszę ci to jeszcze raz, chyba trzeci, i dużymi literkami:

ZACZNIJ DZIAŁAĆ W RAMACH UPRAWNIEŃ JAKIE MASZ JAKO POKRZYWDZONY !

Masz naprawdę ogromne możliwości chociażby poprzez składanie wniosków dowodowych i procesowych, udział w czynnościach itd.

Przykładowo, możesz złożyć wniosek o sprawdzenie monitoringu wszystkich kamer na autostradzie i poza nią w celu ustalenia drogi jaką przyjechali i odjechali sprawcy. Może to doprowadzić do jakiegoś punktu zaczepienia pozwalającego na ustalenie ich tożsamości. Może połączenie spraw kilku kradzieży. Możesz złożyć wniosek o przesłuchanie świadków których wskażesz. Możesz złożyć wniosek dowodowy o ujawnienie publiczne nagrań z monitoringu, to że twarze są dla ciebie nieczytelne, nie znaczy że ktoś trzeci nie rozpozna sąsiada albo klienta który kupuje wódkę w osiedlowym monopolowym. Mogą być nagrania z innych kamer lub w aktach innych spraw czytelniejsze. Możesz złożyć wniosek o analizę podobnych przestępstw dokonanych na tej autostradzie w przeszłości i umorzonych z powodu niewykrycia sprawców. Może takich śledztw być kilkadziesiąt i w każdym ustalono jakieś szczegóły, które w danej sprawie nie doprowadziły do sprawców, ale ich suma z kilkunastu spraw może dać nowy obraz. Autostrady są dwie i biegną obie przez całą Polskę, a kradzieże na MOPach są prowadzone wg. właściwości miejscowych MOPa czyli tych spraw może nikt nie łączyć. A trzeba. Już samo wykazanie związku i wielości przestępstw popełnianych przez tych samych sprawców może zmienić dynamikę śledztwa. Naprawdę masz ogromną ilość możliwości. Przeczytaj pouczenia jakie dostałeś podczas zgłaszania przestępstwa i zacznij korzystać z właściwych narzędzi. Jeśli będziesz miał z czymś problem wtedy pytaj.

Nie masz podstawowej wiedzy, a kłócisz się z tymi którzy próbują realnie pomóc.

Ostatnia edycja:
PanGonzo napisał:
Masz naprawdę ogromne możliwości chociażby poprzez składanie wniosków dowodowych i procesowych, udział w czynnościach itd.

Przykładowo, możesz złożyć wniosek o sprawdzenie monitoringu wszystkich kamer na autostradzie i poza nią w celu ustalenia drogi jaką przyjechali i odjechali sprawcy. Może to doprowadzić do jakiegoś punktu zaczepienia pozwalającego na ustalenie ich tożsamości. Może połączenie spraw kilku kradzieży. Możesz złożyć wniosek o przesłuchanie świadków których wskażesz. Możesz złożyć wniosek dowodowy o ujawnienie publiczne nagrań z monitoringu, to że twarze są dla ciebie nieczytelne, nie znaczy że ktoś trzeci nie rozpozna sąsiada albo klienta który kupuje wódkę w osiedlowym monopolowym. Mogą być nagrania z innych kamer lub w aktach innych spraw czytelniejsze. Możesz złożyć wniosek o analizę podobnych przestępstw dokonanych na tej autostradzie w przeszłości i umorzonych z powodu niewykrycia sprawców. Może takich śledztw być kilkadziesiąt i w każdym ustalono jakieś szczegóły, które w danej sprawie nie doprowadziły do sprawców, ale ich suma z kilkunastu spraw może dać nowy obraz. Autostrady są dwie i biegną obie przez całą Polskę, a kradzieże na MOPach są prowadzone wg. właściwości miejscowych MOPa czyli tych spraw może nikt nie łączyć. A trzeba. Już samo wykazanie związku i wielości przestępstw popełnianych przez tych samych sprawców może zmienić dynamikę śledztwa. Naprawdę masz ogromną ilość możliwości. Przeczytaj pouczenia jakie dostałeś podczas zgłaszania przestępstwa i zacznij korzystać z właściwych narzędzi. Jeśli będziesz miał z czymś problem wtedy pytaj.

Nie masz podstawowej wiedzy, a kłócisz się z tymi którzy próbują realnie pomóc.

Można powiedzieć wszystko to złożyłem na piśmie, plus inne typu przesledzone osób będących w tym czasie w restauracji gdyż według mnie dziwnie się zachowywały (po obejrzeniu nagrania z kamery), czy po wyjściu może się spotkały, może porozmawiały któreś osoby ze sobą. Jechałem autem specjalistycznym, miesiąc temu była podobna sytuacja lecz na mniejszą skalę. Prośba o sprawdzenie / porównanie tych spraw. I tak dalej, ja to już wykonałem lecz gdy byłem osobiście i rozmawiałem z osobą prowadząca moją sprawę dowiedziałem się że takich spraw jest wiele i tyle, czytaj między wierszami - nawet nie będziemy sobie głowy zawracać.
Przecież nawet policja nie zleciła sprawdzenie jednak tych lewych tablic, zgłosić aby tam do tej osoby jakiś patrol podjechał (może kiedyś zgubiła tablice itd) wiem że przy dzisiejszych możliwościach takie tablice można sobie zamówić za 50zl na allegro - no ale cóż, chociaż robić dla mnie pozory działania (wiem że to igła w stogu siana) ale na tą chwilę nie interesuje mnie pouczanie / umoralnianie że jednak mogłem bardziej zabezpieczyć pieniądze przed kradzieżą - to nic nie pomaga. Dlatego przypomniałem sobie o tym forum (jestem już długo zarejestrowany), kto pyta nie błądzi, może moje pytanie wydało się dla wielu osób kuriozalne lecz próbuje ugryźć moją sprawę na wiele sposobów. Pozdrawiam

Witam Was jeszcze raz,
Wczoraj złapaliśmy te osoby co okradły auta na parkingach. Obława policji zakończona sukcesem.
Tylko co teraz mogę jeszcze zrobić jako osoba pokrzywdzona?
Przyjechali autem na fałszywych tablicach, mieli w środku inne komplety tablic, przy sobie mieli narzędzia do otwierania aut - tyle póki co wiem. Dwóch obywateli Gruzji.

Mnie interesuje odzyskanie swoich pieniędzy,

Noxus napisał:
Wczoraj złapaliśmy te osoby
Dobry jesteś. Może nawet lepszy od tego pana co przeszczepił włosy z dolnej części ciała na głowę. A resztę możesz włożyć między bajki

Dzieciaku, nawet nie będę komentował Twojej wypowiedzi.

Załączam jedno ze zdjęć z akcji wczorajszej dla kolejnych nieudaczników teoretycznych/internetowych, więcej nie będę pokazywał aby nie zaszkodzić sprawie - gdyż jest to poważniejsza akcja.

Proszę o wypowiedzi lub kontakt na pw osoby które mogą mi naprawdę podpowiedzieć jakie mam prawa/możliwości w danej sytuacji.

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Wszystko zależy czy gruzin ma jakiś majątek lub gotówkę. Jeżeli jest goły jak święty turecki to czarno widzę odzyskanie od niego gotówki. Z pustego to i Salomon nie naleje.
Policja powinna tobie powiedzieć jaki jest dalszy tok postępowania w twojej sprawie.

Ostatnia edycja:
Policja, że czekać. Zarzuty mają postawić w ciągu 48h.

W nogach śpisz.
To my policję zaprosiliśmy na akcję, przyjechali zrobić formalność.

Dalej podtrzymuję,
Proszę o wypowiedzi lub kontakt na pw osoby które mogą mi naprawdę podpowiedzieć jakie mam prawa/możliwości w danej sytuacji.

PS. Policja mówi że mam się uzbroić w cierpliwość, teraz wszystko zależy od sądu, co im prokurator przyklepie.

Noxus napisał:
To my policję zaprosiliśmy na akcję, przyjechali zrobić formalność.
Kurde naprawdę dobry jesteś. Medycyna ma dużo jeszcze do odkrycia.

Ostatnia edycja:
Powrót