P
Piterek64
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam , wczoraj ktoś wszedł na mojego facebooka zmienił imie i nazwisko na jakies francuskie (zalogowane z Wybrzeża Kości Słoniowej) i zaczął dodawać swoich znajomych.Z powodu że e-mail należał do dość troche osoby która jest zielona w bezpieczeństwie w sieci to zaczęła działać dopiero dzisiaj.Pozmieniałem wszystkie hasła , zrobiłem logowanie które wymaga weryfikacji telefonem.Na logach poczty co chwile próbują wchodzić inne osoby lecz nie udaje im sie.Wnioskuje , iż passy do konta były gdzieś upublicznione.Najdziwniejsze że hasła do poczty nikt z "złodziei" nie zmieniał.Rozpocząłem moje "śledztwo".Wpisałem e-mail do wyszukiwarki do googla i nagleee ..... jakas lewa ruska strona w której nazwie jest "hack".Są tam listy kont wraz z passami z platformy uplay, wykradzione rok temu.Jest tam również i mój e-mail ... A więc tak: Wszystkie hasła pozmieniane , email na fb zmieniony hasło również, na email nadal próbują się logować ale nieudolnie.Zrobić coś jeszcze ? Czy konieczne będzie usunięcie konta Facebook i email ? ( Email na onet pl) :what: