S
sman182
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 13
Zacznę od tego że troche za dużo wypiliśmy, no i...
Byliśmy tydzień temu na stacji benzynowej. Na tyłach był taki mały budynek. Miał otwarte drzwi (to znaczy nie zamkniete na klucz ). Zabraliśmy stamtąd kosiarkę spalinową. Przejechaliśmy z nia kawałek i zatrzymała nas policja. Spisała i zabrała kosiarkę. Spytali czy to nasza, ale powiedzieliśmy ze tu stała juz wczesniej. Puscili nas i poszlismy do domu.
Na stacji były kamery.
Teraz okazało sie ze szuka mnie policja, tylko mnie, byli w miejscu pracy i pytali się o mnie. W sumie nie wiem czy chodzi o to ale raczej o nic innego.
Teraz mam kilka pytań albo moich przypuszczeń.
1. To że piliśmy moze tylko pogorszyc sprawę
2. Raczej nie bylo włamania bo nie były drzwi zamknięte
3. Kosiarka to ponad 1000 zł więc to juz przestępstwo
4. To że oszukaliśmy policje może coś zmienić??
5. Co może policja jak przyjdzie naprzykład jutro??
6. Czy w tym wypadku zadziała 295 kk o naprawieniu szkody?? bo tak naprawde to ta kosiarke i tak bym odwiózł na miejsce, jakby nam jej nie zabrali.
7. Co zrobic zebym nie dostał wyroku?? jestem na prawie po pierwszym roku i wyrok mi nie za bardzo sie przyda w dalszej karierze. Wczesniej nie miałem problemów z prawem żadnych.
8. A tak wogóle jaki zarzut moga mi postawić konkretnie??
Byliśmy tydzień temu na stacji benzynowej. Na tyłach był taki mały budynek. Miał otwarte drzwi (to znaczy nie zamkniete na klucz ). Zabraliśmy stamtąd kosiarkę spalinową. Przejechaliśmy z nia kawałek i zatrzymała nas policja. Spisała i zabrała kosiarkę. Spytali czy to nasza, ale powiedzieliśmy ze tu stała juz wczesniej. Puscili nas i poszlismy do domu.
Na stacji były kamery.
Teraz okazało sie ze szuka mnie policja, tylko mnie, byli w miejscu pracy i pytali się o mnie. W sumie nie wiem czy chodzi o to ale raczej o nic innego.
Teraz mam kilka pytań albo moich przypuszczeń.
1. To że piliśmy moze tylko pogorszyc sprawę
2. Raczej nie bylo włamania bo nie były drzwi zamknięte
3. Kosiarka to ponad 1000 zł więc to juz przestępstwo
4. To że oszukaliśmy policje może coś zmienić??
5. Co może policja jak przyjdzie naprzykład jutro??
6. Czy w tym wypadku zadziała 295 kk o naprawieniu szkody?? bo tak naprawde to ta kosiarke i tak bym odwiózł na miejsce, jakby nam jej nie zabrali.
7. Co zrobic zebym nie dostał wyroku?? jestem na prawie po pierwszym roku i wyrok mi nie za bardzo sie przyda w dalszej karierze. Wczesniej nie miałem problemów z prawem żadnych.
8. A tak wogóle jaki zarzut moga mi postawić konkretnie??