P
polakT
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam!
Moja siostra poszła do koleżanki na impreze, biorąc ze sobą aparat cyfrowy wart ok 400zł (używany). Wyszła z imprezy wcześniej, w stanie niestety nieodpowiednim do wieku (ma prawie 18 - 2 miesiące) zostawiając przy okazji aparat. Dopilnowałem jej powrotu, przeszukując ja. Okazało sie ze zostawiła aparat. Zadzwoniłem do organizatorki z pytaniem czy jest aparat, dostałem potwierdzenie. Rano jeszcze raz dzwoniłem aby upewnić sie ze nigdzie nie wybył... odpowiedz była ze: aparat lezy tu na stole.
dodam impreza w sobote, w poniedziałek zgłaszam sie po aparat.. a go nie ma.
Chcę zgłosić sprawę na policję. Jednak. Osoba organizująca była pełnoletnia, a kilka osób w otoczeniu nie. Na imprezie był alkohol oraz marichuana. Czy przy zgłaszaniu mam o tym wspominać. Dodatkowo, czy mojej siostrze groża jakieś konsekwencje ze względu na powyższe.
Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedz, oraz pomocne rady.
Dodatkowo siostra otrzymała od jednego z imprezowiczów (współorganizatora):
Moja siostra poszła do koleżanki na impreze, biorąc ze sobą aparat cyfrowy wart ok 400zł (używany). Wyszła z imprezy wcześniej, w stanie niestety nieodpowiednim do wieku (ma prawie 18 - 2 miesiące) zostawiając przy okazji aparat. Dopilnowałem jej powrotu, przeszukując ja. Okazało sie ze zostawiła aparat. Zadzwoniłem do organizatorki z pytaniem czy jest aparat, dostałem potwierdzenie. Rano jeszcze raz dzwoniłem aby upewnić sie ze nigdzie nie wybył... odpowiedz była ze: aparat lezy tu na stole.
dodam impreza w sobote, w poniedziałek zgłaszam sie po aparat.. a go nie ma.
Chcę zgłosić sprawę na policję. Jednak. Osoba organizująca była pełnoletnia, a kilka osób w otoczeniu nie. Na imprezie był alkohol oraz marichuana. Czy przy zgłaszaniu mam o tym wspominać. Dodatkowo, czy mojej siostrze groża jakieś konsekwencje ze względu na powyższe.
Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedz, oraz pomocne rady.
Dodatkowo siostra otrzymała od jednego z imprezowiczów (współorganizatora):
a chcąc nie chcąc jak wypapla o paleniu
to moze się dowiedzieć jakich ja mam znajomych
i to bez względu na to czy ja tego chcę czy nie
czyli mówiąc krótko
mało który diler lubi jak go ktoś wydaje policji
:: 21:08:03ja tylko mówię ze aparat aparatem
ale zadzieranie z dilerami to inna sprawa
Ostatnia edycja: