Kradziez pieniedzy

• Autor wątku Autor wątku sylwia821205
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sylwia821205

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam , ten problem dotyczy wszystkich użytkowników sieci heyah na kartę , odkąd połączyli się z orange nastąpiły zmiany w regulaminach na niekorzyść klientów. A jedna zmiana jest w mojej opini bezprawna i powinno się coś z tym zrobić ,otóż zabierają pieniądze z konta po 2 tygodniach od momentu zablokowania gdy użytkownik nie przedłuża konta poprzez doładowanie .
Na prośbę o podstawy prawne z KC nie dostałam żadnej odpowiedzi od firmy , ponieważ wiem ze takich nie ma i robią to bezprawnie .
Zrobili zapis w swoim regulaminie ale nie oznacza to ze wówczas działają zgodnie z prawem . Co można zrobić aby przestali kraść pieniądze użytkownikom , jakich przepisów użyć gdzie skierować sprawę?
Proszę o pomoc bo nienawidzę złodziejstwa

Heyah nie połączyło się z Orange, to raz.
Kodeks cywilny tego nie reguluje, to dwa. Sprawdź zapisy z umowy, jaką zawarłaś z operatorem.

Faktycznie , pomyliłam sie to t-mobile teraz jest operatorem sieci heyah .Ja mam heyah na karte i odkąd własnie t-mobile jest operatorem heyah zaszły zmiany na gorsze.
Czyli moga krasc pieniadze legalnie bo se tak zapisali w swoim regulaminie tak?

Ja bym uważał na słowo pisane, bo każdy kij ma dwa końce. Operator może poczuć się pomówiony, i skorzystać ze stosownych przepisów.

Jeśli w regulaminie świadczenia usług / doładowań jest taki zapis, to tak. Jeśli uważasz inaczej, to udowodnij operatorowi, że tak robić nie może.

Dziekuje za odpowiedz , powinam inaczej sie wyrazic o tym okradaniu . Zapis jest bo sama go znalazłam nigdy nie zostałam poinformowana ze zmiana taka zaszla z tym zabieraniem pieniedzy za brak przedłuzenia konta dopiero jak mi skasowali srodki pieniezne zaczełam szukac na jakiej podstawie...Trudno jestem cierpliwa

Nie masz racji.

Zwykle przed skorzystaniem z dowolnej uslugi nalezy zapoznac sie z regulaminem. Od dawien dawna takie zapisy sa w sumie u wszystkich operatorow.

sylwia821205 napisał:
nigdy nie zostałam poinformowana ze zmiana taka zaszla z tym zabieraniem pieniedzy

Mozesz mi powiedziec, kto cie mial uswiadomic/poinformowac?

Kozrzystasz z komunikacji miejskiej w swojej miejscowosci? Przeczytalas regulamin przewoznika? Pewnie nie.

Nie obciazal kogos za swoja niewiedze i gapiostwo. A kradziez to brzyskie slowo.

dziekuje za odpowiedz , moja wina .

Powrót