Kradzież przedmiotów w jednej z gier

• Autor wątku Autor wątku przemek1386
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

przemek1386

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam. Trochę dziwnie to wygląda, lecz dałem się wydymać na 500 euro - niestety w handlu przedmiotami w grze. W przeliczniku na złotówki to prawie 2000zł. Tak więc - czy mogę odzyskać te rzeczy, bądź też pieniądze, jeśli dana osoba miała 3 różne konta i okradła mnie na taką sporą wartość przedmiotów? Wiem niestety, iż jest to dziecinne, ale jednak dzięki uczciwemu zarobkowi zostałem przez jakiegoś kretyna pozbawiony wszystkiego. Rozumiem fakt, iż są to cyber przedmioty, ale mimo wszystko mają swoją wartość. Osoba współpracowała z 2 innymi osobami (bądź też miała 3 konta do wyłudzania przedmiotów) po czym zablokowała mnie na facebooku oraz platformie w której to wszystko posiadałem. Jest szansa na odzyskanie straconych pieniędzy? Musiałem trochę zainwestować, aby dojść do tego poziomu wartości ekwipunku. Proszę o szczere odpowiedzi bez szyderstw, iż to tylko gra. Pozdrawiam.

Tylko czy oni się tym zainteresują? Bo dla nich może to być błahostka, a w grę wchodzi 2000zł.

lol, kradzież to kradzież. Muszą przyjąć zgłoszenie, od tego tam są. Natomiast jeśli nie będą chcieli przyjąć zgłoszenia, każ by wydali Ci to na piśmie.

Dzięki za odpowiedź. Jutro z rana pójdę na komisariat i złożę zawiadomienie o przestępstwie z artykułu 270 i 286 kk :)

Ostatnia edycja:
Jakoś nie przekonuje mnie fakt kradzieży:

przemek1386 napisał:
... niestety w handlu przedmiotami w grze.

Kradzież - zabór cudzej rzeczy w celu przywłaszczenia. Dlatego "handel" brzmi tu jak dogadywanie się z tą osobą na jakichś tam warunkach.

Poza tym czy ten "handel" jest dozwolony w regulaminie gry?

Cypio napisał:
Jakoś nie przekonuje mnie fakt kradzieży:

Poza tym czy ten "handel" jest dozwolony w regulaminie gry?

Tak - jako wymiana. Jeśli zainwestowałem w tą grę ponad 200zł, a zrobiłem profit ponad 2000zł, to raczej płazem tego nie puszczę. Nie otrzymałem tego, co miałem otrzymać - niestety. Mało tego są ludzie, którzy jak w moim przypadku - obstawiają mecze cyber sportu. Więc raczej trzeba patrzeć na to pod tym kątem. Nie po to się męczyłem, aby stracić prawie wszystko przez jakiegoś jelenia..

Zupełnie nie trafiłeś z określeniem tej osoby "jeleniem".

Synonim słowa "jeleń" - naiwniak, gapa, niemota, ciemięga, trąba, faja, frajer, osioł, nieudacznik, gamoń.

Z grzeczności i z rzeczywistej empatii z powodu twojego "położenia", nie napiszę do kogo bardziej by pasowało to określenie.

Powrót