Kradzież przedmiotu, Podrobionie Zdjęcia

• Autor wątku Autor wątku ksenka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

ksenka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam jestem w dość nietypowej w sprawie więc tak :

Gram w grę internetową i pewnego wieczora ulepszyłem pewien przedmiot warty 2,500 zł po czym za chwile napisała do mnie osoba pytając mnie o mój nr telefonu ponieważ chciał kupić ten przedmiot. Gdy rozmawiałem z nim potem na komunikatorze internetowym ustaliliśmy sobie zasadę po której on wpłaca mi 2.500 zł i wysyła mi zdjęcie z przelewu i ja mu daje przedmiot. Gdy podałem mu nr konta bankowego wpłacił te pieniądze i wysłał mi zdjęcie w którym wyraźnie widać 2.500 zł. Gdy po jakimś czasie zalogowałem się na konto bankowe zobaczyłem że jest przelew i zamiast 2,500 zł jest tam 2,5 zł gdy próbowałem się skontaktować z tą osobą zaczęła mnie unikać. I mam pytanie co mogę zrobić w tej chwili czy zwróci przedmiot czy pieniądze ? . Mam wszystkie zdjęcia umowy oraz tego przelewu.

Poinformuje tę osobę, że albo wpłaci resztę pieniędzy (2497,50 PLN) albo zwróci przedmiot, ponieważ w innym wypadku idziesz na Policję i zgłaszasz podejrzenie o popełnieniu przestępstwa z Art. 286. 1. KK - oszustwo, zagrożone karą do 8 lat pozbawienia wolności.

Pozdrawiam :cool:

Tylko nie wiem właśnie czy się opłaca iść bo to było rok temu. Ale chyba się przejdę bo koleś mnie trochę zdenerowawał

Do przedawnienia ścigania jeszcze daleko, więc nie ma przeszkód żebyś powiadomił Policję.

Pozdrawiam :cool:

Dzięki bardzo za podpowiedź wybiore się w najbliższym czasie.

Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam Ksenka.

Powrót