Kradzież stylu z forum

• Autor wątku Autor wątku Yummi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Y

Yummi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam.
Posiadam własne forum o tematyce gry Counter Strike 1.6
Styl z forum kupiłem od znajomego który go własnoręcznie napisał i zrobił grafikę.
Ktoś, niewiem kto to ukradł mi ten styl i wystawił na sprzedaż na innym forum.
http://helpbb.pl/viewtopic.php?t=89....moderacja....Oto moje forum

Co mogę mu zrobić ?

Dziękuję za pomoc.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Proste - napisz mu, by to usunął lub zostanie pozwany do sądu przez Twojego kolegę (byś mógł Ty to zrobić musiałbyś najpierw dowieść, że styl należy do Ciebie).

Styl należy do mnie, mam dowody na to, mam także kontakt do gościa który zrobił dla mnie ten styl.

@ Yummi: ale posiadasz pisemne przeniesienie majątkowych praw autorskich do tego stylu z autora na Ciebie?

Posiadam, mam na dysku cały folder z tym oraz nr. sprzedanego przedniotu dzieki ktoremu moge oswiadczyc ze kupilem ten styl i jest moj

Yummi napisał:
Posiadam, mam na dysku cały folder z tym oraz nr. sprzedanego przedniotu dzieki ktoremu moge oswiadczyc ze kupilem ten styl i jest moj
OK. to oznacza tylko, że kupiłeś legalnie egzemplarz stylu. Ale czy masz pisemną umowę ze sprzedającym, w której sprzedający przenosi na Ciebie majątkowe prawa autorskie do kupionego stylu? Jeśli nie masz takiej umowy, oznaczałoby to, że kupiłeś jedynie egzemplarz stylu, zaś prawa autorskie do tego stylu posiada dalej sprzedający (w związku z czym mógł go, na przykład, ponownie sprzedać).

Ostatnia edycja:
Nie posiadam pisemnej umowy.
Autor stylu powiedział że zajmie się tym ;)
Dziękuję Wam za pomoc .

Powrót