O
oskarczan
Witam , sprawa przedstawia się następująco:
Wraz z kolegami i kolezankami z klasy przed lekcjami poszliśmy do sklepu gdzie z głupoty po odpięciu przez kolegę telefonu Nokia N95 8 GB o wart. 1800 zł , schowałem telefon do kieszeni zasłaniany przez innego kolegę. Zostaliśmy nagrani na kamerach i jak w środę odprowadzałem kolegę pod komendę w innej sprawie zostałem zatrzymany przez funkcjonariusza z sekcji kryminalnej i rozpoznany z nagrań. Tj. 12.11.2008. Czynu dopusciłem się 5.11.2008 to jest po 6 dniach od ukończenia 17 lat
dwa dni po kradzieży dowiedzieliśmy się w szkole ze sprawa jest na policji i 7.11.2008 odesłaliśmy telefon pocztą do sklepu. Od razu przyznałem się do kradzieży i podałem wszystkich co byli na nagraniu. Zarzuty zostały postawione mi , koledze który odpiął telefon (16lat) i temu co mnie zasłaniał (17 lat). Po przesłuchaniu policjant zadzwonił do prokuratora i jeżleli dobrowolnie poddałbym się karze dostanę 7 miesięcy w zawieszeniu na 3 lata , dozór kuratora i 100 zł grzywny. Słyszałem ze taką sprawe mozna przenieść do Sądu Rodzinnego jak jeszcze nie jestam pełnoletni. Do sklepu nie poszliśmy z zamiarem kradzieży , po prostu głupota i nic więcej. igdy wczesniej nic nie ukradłem.
Proszę o szybką odpowiedź , bo jeszcze koledzy zostaną przesłuchani i mam podjąć decyzję. Mooje GG : 10621374 oskarczan@wp.pl
P.S. jeszcze w gimnazjum miałem z kolegą sprawę o allegro , króra zakończyła się zwrotem po połowie pieniędzy i dozorem rodzicielskim.
Wraz z kolegami i kolezankami z klasy przed lekcjami poszliśmy do sklepu gdzie z głupoty po odpięciu przez kolegę telefonu Nokia N95 8 GB o wart. 1800 zł , schowałem telefon do kieszeni zasłaniany przez innego kolegę. Zostaliśmy nagrani na kamerach i jak w środę odprowadzałem kolegę pod komendę w innej sprawie zostałem zatrzymany przez funkcjonariusza z sekcji kryminalnej i rozpoznany z nagrań. Tj. 12.11.2008. Czynu dopusciłem się 5.11.2008 to jest po 6 dniach od ukończenia 17 lat
Proszę o szybką odpowiedź , bo jeszcze koledzy zostaną przesłuchani i mam podjąć decyzję. Mooje GG : 10621374 oskarczan@wp.pl
P.S. jeszcze w gimnazjum miałem z kolegą sprawę o allegro , króra zakończyła się zwrotem po połowie pieniędzy i dozorem rodzicielskim.
Ostatnia edycja: