kradzież treści i danych osobowych w internecie

• Autor wątku Autor wątku piotr751
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

piotr751

Użytkownik
Odpowiedzi
96
Co zrobic gdy ktos na swoim portalu przeklil moj artykul z mojego facebooka bez mojej zgody w dodatku zawierajacy informacje o moim zdrowiu i nie chce tego usunac ?
jest to serwis "no name" bez danych wlasciciela.
Wyslalem email zeby usunal moja tresc, to mi bezczelnie odpisal ze nie usunie.
firma na ktorej serwerze jest strona odpisala ze przekazali pretensje właścicielowi strony tyle mogą zrobić. Nie chca dac jego danych ani usunac strony.
Jak zmusic go do usuniecia tresci , jak pozyskac jego dane i jak lozyc pozew do sadu ?

piotr751 napisał:
... moj artykul z mojego facebooka bez mojej zgody ...
Zacznij od przypomnienia sobie treści regulaminu portalu o którym wspominasz. [FONT=&quot]Użyj też opcji - szukaj bo temat był wielokrotnie omawiany.[/FONT]

Ostatnia edycja:
Z tego co znalazłem na forum wychodzi że portal może opublikować mój artykuł z Facebooka, czy dobrze zrozumiałem ?

Nawet jeżeli tak jest to portal zamieścił mój tekst w swoim artykule który przeinacza całkowicie kontekst mojego tekstu, ponieważ mój tekst jest za leczeniem nowym lekiem, artykuł z portalu podaje nie prawidłowe dane i jego kontekst jest przeciw leczeniu.
W związku z tym jeżeli Proszę portal o jego usunięcie chyba mam do tego prawo ? Dlaczego mam firmować głupi i szkodliwy artykuł portalu swoim nazwiskiem ?

nie znam regulaminu FB i chyba malo kto go zna ...

Leszek jeżeli znasz odpowiedź Na moje pytanie to czemu po prostu mi nie odpowiesz jednym zdaniem żeby mi pomoc, tylko wklejasz znow to samo ?

piotr751 napisał:
nie znam regulaminu FB i chyba malo kto go zna ...
Żartujesz :!: Korzystasz z portalu i nie masz pojęcia na jakich warunkach :?:

Zatem napiszę Ci po raz ostatni, zacznij od zapoznania się z nimi.

PS.
Nie jesteśmy suportem owego portalu aby tłumaczyć Tobie jego zasady.

suportem nie jesteś to prawda, ale zwyczajnie po ludzku pomocny też nie.

To jest forum, na którym udzielamy, w miarę naszych możliwości, pomocy prawnej. Nie świadczymy usług w zakresie czytania regulaminów, instrukcji obsługi, warunków gwarancji, OWU, etc.

Powrót