kradzież w grecji

• Autor wątku Autor wątku jolmen
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jolmen

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Jestem pierwszy raz na tym forum. Pilnie potrzebna jest mi pomoc prawna. Zaczne od poczatku. Przebywam na wakacjach w greckim hotelu wraz z rodzicami . Jakies 4 dni temu do hotelu przyjechała bardzo ładna dziewczyna z Serbii. Spodobała mi sie wiec postanowilem z nia sie zapoznac. Wszystko bylo ok do wczorajszego dnia . Dziewczyna zgubiła telefon (iphon 5) i wraz ze swoimi kolezankami i kolegami mnie podejrzewa o to ze jej ukradlem. Wraz ze swoim kolega rozkazala mi wyciagac wszystko z kieszeni w celu sprawdzenia czy go nie ukradlem . Zgodzilem sie na to . Poznym wieczorem postanowilem przejsc sie w kierunku glownego budynku hotelu by sprawdzic z daleka jak ida poszukiwania ,niestety po drodze natchnalem sie na policjantow ktorzy zostali wezwani przez Serbska kolezanke . Skonczylo sie na "spisaniu" mnie i puszczono do pokoju. Chciałbym sie dowiedzieć co mi moze grozic ? Czy w razie rozprawy bede musial odpowiadac w charakterze swiadka ?jesli tak to czy bede mogl to robic w Polsce ? Czy ja moge ja zaskarzyc o takie przeszukanie ? Jesli mialbym odpowiadac w charakterze oskarzonego to tylko przed greckim sadem ? Jakie sa kary za kradziez takiego telefonu (wart. ok 1500pln). Dodam oczywiscie ze jestem niewinny ,mam skonczone 18 lat ,serbka ma 17 i z tego co wiem ma austriacki paszport.

Powrót