Kradzież w Niemczech

• Autor wątku Autor wątku antix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam, ukradłem miesiąc temu zabawkę o wartości 15e złapał mnie ochroniarz zapłaciłem kaucje dał mi druk i poszedłem, niedawno do Polski przyszedł mi list od policji z artykułem 242 StGB Ladendiebstahl jest wszystko małym druczkiem napisane po polsku, pracuje cały czas w Niemczech i jestem tu zameldowany. Mam dobrą pracę nie chce jej stracić .. Dziękuje za jakiekolwiek odpowiedzi

Mam problem. Dzisiaj ukradłem że sklepu tusz do pióra i orzeszki wszystko warte około 4e. Chciałbym dodać ze jestem niepełnoletni i nie jestem pewny czy ktoś to widział ale wydaje mi się że widziała to kamera sklepowa. Bardzo żałuję i jest mi strasznie wstyd. Pomorze ktoś co mam zrobić? (oczywiście o wszystkim powiedziałem rodzicą)

Witam. Wczoraj złapano mnie na kradzieży w daglasie na kwotę 450euro i z innego sklepu miałam ubrania ukradzione na kwotę 250euro. W Daglasie zatrzymano mnie przez dwóch ochroniarzy i zaprowadzono do biura, tam było już moje zdjęcie na tablicy bo Pan ochroniarz powiedział że trzeci raz mnieobserwuje. Z tego drugiego sklepu które miałam ubrania zabrali mi policjanci i mają tam zgłosić w tym sklepie. Bardzo się boję co mi grozi bbo w centrum z ubraniami też było kilka razy, czy będą sprawdzać w tym sklepie monitoring? Żałuję tego i chcę ponieść konsekwencję ale boję się więzienia. Nie wiem co mi się stało.. raz się udało i tak... :mad:

Bardzo się boję. Jestem opiekunką w Niemczech i nigdy nie okradłam podopiecznych. Rodzina ze mnie zadowolona. W Polsce nigdy nic nie ukradłam, nie wiem co się stało w Niemczech ze mną . Policja mi powiedziała że mam czekać na pismo. Boję się że prokuratura będzie sprawdzała monitoringi, czy odpowiada się karą przy złapaniu? Czy teraz wszystko wyjdzie na jaw? Czy w Polsce będzie Policja poinformowana? Czy do firmy mojej też przekażą i do rodziny której pracuję? Serce mi wyskoczy, martwię się i bardzo tego żałuję, nigdy przenigdy nic nie ruszę. Natomiast boję się co dalej..
Najgorsze jest czekanie ile to potrwa?

witam. wie może ktoś jak są wymazywane wpisy z federalnego rejestru karnego w Niemczech , chodzi o karę w zawieszeniu ?

Powrót