Kradziez w Niemczech

• Autor wątku Autor wątku kowbojka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kowbojka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.Mam bardzo powazny problem.Moj narzeczony w sobote poszedl do sklepu z nasza corka dwumiesieczna i zakupy dawal na jej wozek.Poszedl na dzial alkohol i wzial wodke i nie chcial wlozyc ja na wozek bo to glupio wygladaloby a pozatym miejsca nie bylo wiec wlozyl ja do torby przywieszonej na wozku.i przy kasie zapomnial jej wyjac.I wiadomo na kamerze nagrane jak wklada wodke do torby o wartsoci 7 euro i nic juz sie nie dalo przetlumaczyc ze zapomnial wiem ze to nie wiarygodne ale mielismy pieniadze i moj chlopak kiedys juz za to byl karany w Niemczech poza tym ma wyrok placi kare grzywny za mandaty.wiec dlatego by nie ryzykowal.Ale mam pytanie.Czy grozi mu wiezienie?czy kara grzywny?czy deportacja?Mieszkamy w Niemczech on pracuje ja jestem na socialu.jestesmy zalamani ze tak glupi przypadek moze zniszczyc nam cale zycie.Co robic?Moj narzeczony naprawde sie zmienil a bledy z przeszlosci teraz moga tu miec duze znaczenie gdyz sedzia powiedzial ze jeszcze raz to wiezienie i go wyrzuca.Blagam napiszcie cos.

kowbojka napisał:
coś
kowbojka napisał:
Czy grozi mu wiezienie?
możliwe
kowbojka napisał:
czy kara grzywny?
możliwe
kowbojka napisał:
czy deportacja?
raczej nie - jednak warto popytać na forach niemieckich lub tutaj dziale prawa zagranicznego

Swoją drogą biorąc pod uwagę przeszłość ja bym nie uwierzył w tłumaczenia że to przypadek... może jednak skończy się na grzywnie.

Dzieki za odpowiedz

Powrót