Kradzież/włamanie

• Autor wątku Autor wątku MagdalenaaKatarzynaK
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MagdalenaaKatarzynaK

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam, w skrócie. Brat 5 lat temu opuścił ZK po odsiedzeniu wyroku za kradzież z włamaniem. Do tej pory nie miał nawet mandatu. Wszystko grało. Los chciał że w styczniu tego roku pokłócił się z szefem o diety za delegacje itp, wywiązała się nieprzyjemna kłótnia po której brat odmówił wyjazdu na delegacje w związku z czym zostal zwolniony ( nie tego dotyczy sprawa, ale muszę jakoś zacząć) okazało się że z powierzonego bratu sprzetu brakuje jakiejs wiertarki/wkrętarki. Zgloszono na policje. Brat poprosil aby policja sprawdzila monitoring z szatni, ale podobno nie ma nagrań z tego dnia. Czyli słowo przeciw słowu. Nie wiadomo co z tego wyniknie. Wczoraj policja poprosiła o kontakt i przedstawiono bratu nową sprawe. Z posesji monitorowanej 28 lutego ukradziono drabine. Ja wiem, że brat był wtedy w domu. No, ale to jest tylko moje słowo. Na nagraniu z monitoringu kiepskiej jakości widac tylko sylwetke. Nawet ciuchy są innej osoby. Jednak policjant stwierdzil ze prokurator to oceni. Papiery poszły. Zaznaczam, że obie te sprawy są w toku. Tzn był przesłichiwany i to wszystko. Nie wiemy co dalej.
Co brat powinien zrobić aby udowodnić swoją niewinność? Teraz to juz będą warunki recydywy tak? :( nic nie wiem, ale jednego jestem pewna. Życiorys zawsze się ciągnie dalej za człowiekiem...

Powrót