Kradzież z konta PayPal - Izak

• Autor wątku Autor wątku Johnson1823
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Johnson1823

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witaj, jestem osobą która zrobiła sobie żart ze streamera Izaka. Niestety żart nie przebiegł prawidłowo. Już tłumaczę o co chodzi, a w większej mierze chodzi o twicha izaka, Zrobiłem sobie trochę jaja bo powiedziałem izakowi że też chcę nagrywać na youtuba. Izak połknął haczyk i wdał się w rozmowę i powiedział że musi znać o mnie więcej informacji i abym podał mu email. Kiedy podałem mu email, doszło do takiego momentu że izak zaproponował abym widzom na jego kanale się zaprezentował. Za pomocą twicha udostępnił mi możliwość zarządzania swoim komputerem (nie wiedziałem nawet że jest taka możliwość) ale coś poszło nie tak, bo koleżanka pokazała moje zdjęcia takie inne. Izak również mógł zarządzać moim komputerem, a koleżanka pokazując moje zdjęcia również podała dostęp do gmaila i innych rzeczy. Izak wykorzystał to i zobaczył że mam paypala, powiedział też abym usunął swoje konto, a ja na to że nie usunę to on powiedział że i tak usunę. Również uprzedził mnie że konto paypal dokonuje sprawdzania kradzieży pieniędzy za pośrednictwem takiego incydentu i że ktoś został już tak wrobiony, ale nie zrozumiałem kto, a jak zapytałem jeszcze raz kto to zmienił temat. Zapomniałem o całym zdarzeniu aż do piątku do momentu kiedy od brata usłyszałem że izak został okradziony. Zapytałem się kolegi w jaki sposób, czy to z konta bankowego czy ze skinów. PayPal nawet mi na myśl nie przyszło, ale jak się dowiedziałem to się zalogowałem od razu aby zobaczyć stan konta i jak zobaczyłem że wynosi 0 to kamień spadł mi z serca i nawet nie zastanawiając się co robić usunąłem konto ze strachu. A później uświadomiłem sobie że to też może nie być dobry pomysł bo uznają mnie za winnego. Aby przywrócić konto trzeba mieć się z nimi skontaktować, a aby to zrobić trzeba być zalogowanym. Ja nie mogę założyć konta na polskim paypal bo nie mam polskiego numeru telefonu i napisałem maila do twicha w tej sprawie i do paypal, ale to mi nie pomoże bo wrobili mnie idealnie. Nitro z Barcelony przypłynął na Majorkę, po czym wysłał pieniądze z konta izaka na moje konto. Izak wiedział że założyłem inne konto bo adres się zmienił (nie był polski, a hiszpański) i wiedział że jak wyśle mi pieniądze to ich nie dostanę, dlatego mnie podpuszczał do usunięcia konta, co więcej izak nie ma zapisu liveów przez co nie mogę udowodnić że jestem niewinny, Nitra widziałem na majorce, ale zignorowałem sytuację bo umysł odebrał to jako niemożliwe aby było prawdziwe. Proszę o pomoc bo ja nie wiem co mam zrobić i jak udowodnić swoją niewinność. Napisałem już do twicha z prośbą o potwierdzenie sytuacji, paypal z wyjaśnieniami i teraz pytam sie was co mogę zrobić aby jeszcze się uniewinnić. Boję się że pójdę siedzieć za coś czego nie zrobiłem. Pozdrawiam i proszę o pomoc. Izak nie został okradziony, on próbuje mnie wrobić

Powrót