kradzież z włamaniem

• Autor wątku Autor wątku Marryp
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marryp

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam,czy ktoś mógłby udzielić mi info jak wycofać sprawę (kradzież z włamaniem)akt oskarżenia jest już w prokuraturze,z góry dziękuję.

mam pytanie,o ile policja informuję osobę nie spokrewnioną z oskarżonym i zapoznaje ją w całości z toczącym się śledztwem, teraz ktoś ma na to dowody w postaci rozmów zkomunikatora GG,co można z tym zrobić? dziękuję za każdą odpowiedz!

Widzę że nikt nie potrafi udzielić mi odpowiedzi,nawet o dającej się przekupywać włady,no tak,jak byście mogli stanąć przeciwko niej.

Mam wrażenie że cierpliwością Marryp to ty nie grzeszysz. Natomiast ostatni wpis wygląda na - delikatnie mówiąc - niezbyt przemyślany ;)

Kradzież z włamaniem - za wyjątkiem wypadku, gdy sprawca popełnił ją na szkodę najbliższej rodziny - jest ścigana z urzędu, a więc jeśli sprawca i pokrzywdzony nie są blisko spokrewnieni, sprawy nie da się tak po prostu wycofać poprzez oświadczenie osoby, która złożyła wniosek o ściganie.

Co do rozpowszechniania informacji z postępowania przygotowawczego przed ich ujawnieniem w Sądzie i bez zgody właściwego organu, to może to stanowić przestępstwo z art. 241 par. 1 k.k.

Dziękuję ci za pomoc,mam jescze jedno pytanie,czy sąd uzna rozmowę z komunikatora gg za dowód?z góry dziękuję.

Zależy czego taki dowód ma dowodzić. Jeśli masz sam zrzut tekstu "rozmowy" na papier to niewiele z tego wynika, bo w istocie nie rozstrzyga to np. tego, jaka jest tożsamość rozmówców.

jest w nim dosłwnie napisane że policja poinformowała o toczącym się postępowaniu (ze szczegułami)osobę która mi szkodzi.Czy mogę zarządać żeby sprawdzono z jakiego komputera były wysyłane wiadomości? takrze ta osoba napisała że zabije mnie

Zażądać możesz o ile jest lub będzie wszczęte w tej sprawie jakiekolwiek postępowanie.

nie nie zgłosiłem tego,czy prokuratura albo sąd(sąd gdyrz bendę chciał wykorzystać to na rozprawie)musi przyjąć to zgłoszenie?jak tak bardzo bym prosił o jakiś paragraf z kturego wynika że muszą to przyjąć.dziękuję ci bardzo.

Podejrzenie popełnienia przestępstwa zgłasza się na policji bądź w prokuraturze. Jeśli zgłosisz je w Sądzie to i tak Sąd prześle je prokuratorowi.

Dziękuję ci za poświęcony mi czas.Pozdrawiam

Powrót