Krajowy Rejestr Długów - ściema?

• Autor wątku Autor wątku marmomm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nie dajcie się nabrać to zwykli oszuści mieli ściągnąć należności od dłużników ,a ściągają ze mnie niemożna się od nich uwolnić, 3 miesięczne wypowiedzenie za które trzeba płacie i faktury za monity które nie wiem do czego miały mi służyć.
Beznadzieja:mad:

Tak KRD to jegomość K. rżnący naiwniaków jak ja i wy.
Szczególnie nieuczciwy wyuzdany podmiot działający z niezwykła brutalnością do swoich sponsorów abonentów.
Ściema nad ściemami. Ponieważ nie pamiętałem szczegółów i dat umowy to Wypowiedziałem umowę zgodnie z warunkami zze sformułowaniem "proszę o zakończenie mojego abonamentu z dniem najwcześniejszym zgodnie z umową" i przysłali mi notę obciążeniowa 1500 zł bo wypowiedzenie wpłynęło 3 dnie przed pierwszym dniem możliwym do wypowiedzenia. Oczywiście okres umowny minimum 6 miesięcy utrzymałem i opłaciłem. Po dyskusjach przyznali mi racje i myślałem ze sprawa zamknięta. Teraz po roku czasu dostaje wezwanie przedsadowe z jakiejś kancelarii na 1500 + 1050 kosztów windykacyjnych. Co za scierwo. Zarządzalem nagrań i kopii potwierdzenia sald. Dam znać jak to się skończyło.

Ostatnia edycja:
Zobaczcie co usiłujący oszustwo KRD odpisuje
Wytrącani nazwisko niewinnego pracownika:
Szanowny Panie,
w odpowiedzi na Pana wiadomość e-mail z dnia 24.05.2017 roku w sprawie noty obciążeniowej pragnę poinformować, iż po ponownej weryfikacji sprawy oraz mając na uwadze Pana stanowisko, podjęto decyzję o skorygowaniu noty obciążeniowej z dnia z 04.07.2016 roku do wartości 0,00 zł.
Korekta zostanie przesłana na adres Pana przedsiębiorstwa.
Przepraszamy Pana za wszelkie niedogodności związane z zaistniałą sytuacją.
Liczę, że powyższe wyjaśnienia są dla Pana satysfakcjonujące.

Z poważaniem
??
Starszy Specjalista ds. Reklamacji
fax.: 71 785 03 41
reklamacje@krd.pl

Robilee napisał:
Ludzie, czy Wy jesteście jacyś głupi? Chcecie mieć problemy, gdy omawiane przedsiębiorstwo wystąpi przeciwko Wam do sądu o naruszenie dóbr? Przecież administracja forum, w takim przypadku, będzie musiała na wniosek ujawnić Wasze IP itp.
W rzeczywistości KRD świadczy określone w umowach usługi za również określone wynagrodzenie. I faktycznie robi to dla zysku. Oczywiście w przeciwieństwie do wszystkich tu piszących, którzy pracują i prowadzą działalność gospodarczą wyłącznie pro publico bono.

Taaaak - bójmy się, podajmy na twarz

Witam. Posiadam krd od roku i odzyskali mi juz 140 tysiecy. Gdyby nie oni stracilabym pewnie jeszcze wiecej bo nie moglabym sprawdzac firm ktore jak okazuje sie maja na koncie wielki minus

Nie chcę zakładać nowego wątku, ale mam pytanie. Przed chwilą otrzymałem email'a z KRD z informacja, że od 8 maja zmieniają się "Ogólne Warunki...". Problem w tym, że niczego z nimi nie podpisywałem, dlatego mam pytanie. Czy jest możliwe, że gdzieś nieświadomie zaznaczyłem "ptaszka" i w ten sposób "podpisałem" z nimi jakąś umowę? Wydaje się to nielogiczne ( bo musiałbym ją chyba podpisać w realu, lub przez jakąś infolinię ) jednak tyle złego się naczytałem o nich, że wolę spytać fachowców.

Powrót