Krajowy Rejestr Długów

• Autor wątku Autor wątku MaxB
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MaxB

Użytkownik
Odpowiedzi
231
Witam
Mam wykupiony abonament w KRD. Wpisałem tam swojego dłużnika. Dłużnik podniósł zarzut o tym że wpis nie jest prawdziwy. KRD twierdzi że wysłało do mnie pismo (emailem) bym mógł się ustosunkować. Ja tego emeila nie otrzymałem. Ponieważ nie otrzymali odpowiedzi wykreślili wpis.
W tym miejscu zaczynają się schody.
Jak dowiedziałem się iż wpis został wykreślony zacząłem pytać się dlaczego. Oni twierdzą że wysłali emaila, jednak ja nie otrzymałem żadnej korespondencji. Oni przesłali mi kopie emaili a w nich jest email w którym napisane jest iż adresat nie odebrał wiadomości.
Ciekawe jest iż wykreślenie nastąpiło ponieważ wpłynęło pismo od dłużnika jednak pismo jest podpisane przez osobę która nie jest upoważniona do reprezentowania spółki dłużnika. Nie legitymuje się pełnomocnictwem. Nie jest wpisana do KRS. KRD obciążył mnie opłatą za wykreślenie. Odpisałem im iż jej nie opłacę. Teraz straszą mnie wpisem do KRD. Pomóżcie co mogę zrobić?

może zacznij od wyjaśnienia im że "Oni przesłali mi kopie emaili a w nich jest email w którym napisane jest iż adresat nie odebrał wiadomości. " ślepi są czy głupi ?

Powrót