KRAJOWY REJESTR KARNY Czy mozna zwocic

• Autor wątku Autor wątku defender
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

defender

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
sie do nich o wydanie informacji przez wynajetego adwokata albo inna osobe/np.kogos z rodziny?Dziekuje!

Można ale musi być pełnomocnictwo do tego. Nie jestem pewien czy nie jest konieczność poświadczenia podpisu przez notariusza. Podpis można również poświadczyć w urzędzie gminy.

? ale po co wynajmować adwokata do czegoś co można zrobić samemu...?

Dziekuje bardzo ,ale osoba zainteresowana co jest o niej w KRK jest za granica no i nie za bardzo jest pewna czy moze pojechac do Polski /czy nie ma cos na nia/Jeszcze raz dziekuje i czekam na dalsza fachowa porade od Was!!!

przecież w KRK nie ma informacji o ewentualnych listach gończych czy ENA....

Przeczytalam troche o KRK i znajuja sie tam wszystkie info.o osobie ktora jest w konflikcie z prawem i jezeli list gonczy jest wystawiony bedzie tam o nim info!!!Bazy mam racjerdzo prosze o potwierdzenie czy mam racje?

>przecież w KRK nie ma informacji o ewentualnych listach gończych

Jest - trzeba zakreslić pkt 3 na formularzu.

Czy moze to zrobic wynajety adwokat ?:-o

Proszę iść do sądu pobrać druk - "zapytanie o karalność" lub pobrać go ze strony: Ministerstwo Sprawiedliwości - Strona Główna , zainteresowany wypełnia, podpisuje, przesyła do Polski np do rodziny, która zakupi znaczek opłaty sądowej w kasie sądu za 50 zł i złoży w biurze podawczym sądu, lub prześle pocztą , w którym znajduje się punkt KRK - np sąd okręgowy.
Punk KRK wyda odpowiedź i będzie zainteresowany już wszystko wiedział - ma wracać, czy nie ma wracać.

Powrót