kredito24

• Autor wątku Autor wątku niuniu7
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

niuniu7

Użytkownik
Odpowiedzi
36
witam, kiedyś potrzebowałem na szybko kilka złotych i skusiłem się wziąć pożyczkę w kredito24 pierwsza była na 30 dni w kwocie 300zł do spłaty 350 zł spłaciłem w terminie i ok druga była brana taka sama coś 3 miesiące później też spłacona w terminie i ok ale trzecia brana po kilku miesiącach 325zł do spłaty 375zł spóźniłem się o kilka dni i co widzę że muszę spłacić ponad 100zł więcej .
Do spłaty miałem 375zł wpłaciłem im 400zł myśle sobie chyba bedzie ok a tu mi napisali że nastepna rata do spłaty za miesiąc coś ponad 125zł i od tej pory naliczają odsetki z odsetek i na dzisiejszy dzień jest 674zł -Przecież to złodziejstwo w biały dzień oszustwo i skąd takie procenty?
Teraz straszą mnie windykacja komornikami itp ja nie mam zamiaru im tego spłacać bo i tak spłaciłem z nawiązką .Moje pytanie jest takie czy mogą mi coś zrobić czy to jest legalne takie okradanie ludzi? co mam zrobic zignorowac to? bo w koncu umowy zadnej nie podpisywalem tylko wyslalem 1zl im na konto.

Aby Cię zmusić do płacenia czegokolwiek, wierzyciel musi wszcząć postępowanie sądowe przeciwko Tobie. Jeśli kwoty, których się domaga są nienależne, to podniesiesz właśnie taki zarzut w sądzie (najpewniej w sprzeciwie do nakazu zapłaty) i (jeśli masz rację) sąd oddali pozew. Pamiętaj, że w procesie to właśnie powód (wierzyciel) będzie musiał udowodnić, że jego roszczenie jest zasadne, gdy pozwany (dłużnik) temu zaprzeczy.

otrzymałem listy że to ostatnia szansa do spłaty a jak nie to do sądu itp
moje pytanie jest takie czy jak nie będe odbierał listów z poczty to wystarczy żeby sprawa sie przedawniła?

niuniu7 napisał:
jak nie będe odbierał listów z poczty to wystarczy żeby sprawa sie przedawniła?
No co Ty? Tylko skończeni debile nie odbierają listów poleconych. Można w ten sposób sprowadzić na siebie prawdziwe nieszczęście.

Ja wróciłem z UK, nie odebrałem listu poleconego, a 2 tygodnie później pstryk i prądu nie ma. Czasami dobrze odbierać listy polecone

Powrót