Kredyt i brak spłaty

• Autor wątku Autor wątku szymonq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Irena Tywoniuk napisał:
Na ten adres chyba Elbląg jak dobrze pamietam gdzieś tam musi być.
Listownie w dwóch kopiach i wysłać obie w jednej kopercir listem poleconym za potwierdzeniem odbioru.Wzory sprzeciwu są na stronach sądów, Jeżeli nie potrafisz to biura pisania podań biorą za to ok. 100 zł.
Musiz napisać spreciw ponieważ jeżeli tego nie zrobisz to zapadnie wyrok zaoczny i zostanie wszczęta egzekucja.
Proszę Cie... Nie siej zamętu. Gdzie ma pisać sprzeciw? Do Elbląga? Do BEST? Żadnych kontaktów z BEST. ŻADNYCH

digiton napisał:
Jeżeli to jest BEST to weźcie sobie to pisemko i zróbcie z niego podpałkę do grilla. I absolutnie z nimi nie dyskutujcie. Naprawę...

Czyli mówi Pan że po prostu mam zrobić grilla i "olać" sprawę? Nic sie nie stanie że później będziemy musieli z Mama płacić? Mam jeszcze w razie czego iść do prawnika czy nie?

Nie sieje zamętu tylko mówie jak jest musi napisać sprzeciw do sądu elektronicznego bo inaczej wydadzą wyrok zaoczny . Szymon zadzwoń do jakiegoś prawnika ale ja wiem co mówie.

Padło wiele różnych zdań, mało konkretów z Twojej strony Szymonq. Jeżeli oczekujesz pomoc zbierz wszystkie pisma, daty i przedstaw na forum lub udaj się na poradę prawną.

Irena Tywoniuk napisał:
Nie sieje zamętu tylko mówie jak jest musi napisać sprzeciw do sądu elektronicznego bo inaczej wydadzą wyrok zaoczny . Szymon zadzwoń do jakiegoś prawnika ale ja wiem co mówie.

Jak ładnie widzisz - według jego informacji - dostał jedne jedyne pisemko z BEST. Z propozycją spłaty na raty i jeszcze z jakimiś kosztami "za ugodę". To jaki sprzeciw chcesz wnieść? Do kogo? @szymonq Jak masz wątpliwości to albo wrzuć to na forum, wtedy wszystko będzie jasne na 100%. Albo pokaż to komuś w Twojej okolicy. Ale kontaktów z BEST żadnych. Jeszcze raz jeżeli to NIE JEST z sądu to nic z tym nie trzeba robić. Jedynie na co trzeba reagować na polecone listy z sądu.

Ostatnia edycja:
Irena Tywoniuk napisał:
Nie sieje zamętu tylko mówie jak jest musi napisać sprzeciw do sądu elektronicznego
Proszę nie pisać bzdur i pytających nie wprowadzać w błąd!

digiton napisał:
Jak ładnie widzisz - według jego informacji - dostał jedne jedyne pisemko z BEST. Z propozycją spłaty na raty i jeszcze z jakimiś kosztami "za ugodę". To jaki sprzeciw chcesz wnieść? Do kogo? @szymonq Jak masz wątpliwości to albo wrzuć to na forum, wtedy wszystko będzie jasne na 100%. Albo pokaż to komuś w Twojej okolicy. Ale kontaktów z BEST żadnych. Jeszcze raz jeżeli to NIE JEST z sądu to nic z tym nie trzeba robić. Jedynie na co trzeba reagować na polecone listy z sądu.

Własnie może na początku źle to ująłem to jest drugie takie pismo bo jak mówiłem wczoraj sie o tym dowiedziałem.

Nieważne ile ich przyszło. Jeżeli nadawcą jest BEST, to należy je traktować za każdym razem tak samo: do kosza i nie zaprzątać sobie tym głowy. Nawet zbierać ich nie ma po co... Tym bardziej że to są zwykłe listy. Takie ulotki reklamowe. Jedynym ich celem jest wywołanie reakcji ze strony adresata. Najlepiej jakby adresat na to odpisał i poprosił o rozłożenie na raty. A potem jeszcze ugodę podpisał. Bo oni tacy wspaniałomyślni...

Ostatnia edycja:
Irena Tywoniuk napisał:
No to jak best to pisz sprzeciw to jest sąd elektroniczny
Skąd ty wiesz co do nich przyszło?
Irena Tywoniuk napisał:
Na ten adres chyba Elbląg jak dobrze pamietam gdzieś tam musi być.
Irena Tywoniuk napisał:
Sąd elektroniczny, Elbląg, wyrok zaoczny? Ewidentnie nie wiesz co mówisz. Może czas pomyśleć zająć się szydełkowaniem tudzież rękodziełem artystycznym, miast czynną tematyką podpowiedzi prawnych?

Pan digiton idealnie napisał co musicie w sprawie zrobić. Jeżeli to pismo listem zwykłym z BEST, to tematu nie ma. Jeśli polecony z sądu, to należy uzyskać pomoc w napisaniu pisma procesowego do sądu.

Ostatnia edycja:
Powrót