Kredyt inkaso-dług za telefon

• Autor wątku Autor wątku elabogdan1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

elabogdan1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
W roku 2004 kupiłam tel. na abonament.Nie wpłaciłam abonamentu do końca wyjechałam za granicę.W 2011r.Kredyt Inkaso zajął część rozliczenia podatkowego męża 1100zł.Dodam że do tego czasu nie otrzymałam żadnych wezwań do zapłaty.Kontaktowałam się telefonicznie z przedstawicielem tego banku i prosiłam o potwierdzenie że dług został spłacony ale nie otrzymałam żadnego potwierdzenia.Wczoraj otrzymałam ulotkę od Kredyt Inkaso zwykłym listem w którym piszą że dług wynosi 1388,71zł. ale jeśli go spłacę w sześciu ratach to zadłużenie zredukują o 20%
Naliczone jest:
kapitał 772,03
koszty 200,41
odsetki 416,27
Co mam z tym zrobić?
Jaką mam gwarancję że po spłacie długu za dwa lata nie otrzymam kolejnej ulotki do spłaty długu?

rozuniem, że sprawa była w sądzie /skoro zajęto rozliczenie podatkowe męża na kwotę 1.200 zł/ ?

O sądzie nic mi nie wiadomo nie otrzymałam żadnego pisma rozliczenia całego nie zajęli tylko 1100zł a całe rozliczenie było 1300zł dlatego myślałam że dług jest uregulowany skoro nie wzięli całego

Zaraz - troche to takie lakoniczne - pobrano ze zwrotu podatku 1100zł a Ty nie dostałaś żadnego pisma? A pismo z US o zajęciu i potrąceniu zwrotu podatku? Tam powinna być podstawa - czyli nakaz zapłaty - z jakiego Sądu oraz numer sprawy - z tym udaj się do sądu i zobacz na jaką kwotę był nakaz. Może już spłaciłaś a u nich było to nieodnotowane?

Skoro telefon był na Ciebie to jak zajęli zwrot męża? Może miał on inny dług i z tego powodu zajęcie.

Powrót