Kredyt Inkaso i Bank Lukas

• Autor wątku Autor wątku robert7774
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

robert7774

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

Jestem tu początkujący i mam mały problem i proszę o pomoc .

Sprawa dotyczy kredytu gotówkowego który zawarłem w Lukas Banku oczywiście spłaty robiłem terminowo. Po mimo że spłaciłem kredyt pięć miesięcy wcześniej w oddziale banku to po okresie wymagalności kredytu miałem kontakt ze strony banku że nie spłaciłem ostatniej raty kredytu wysokości 160 zł . kredyt wyliczyła mi konsultantka banku jaki mam do spłaty. Złożyłem reklamację ale nie uwzględniono mi jej więc złożyłem ponowne pismo do banku celem sprawdzenia w systemie ich wewnętrznym kto wyliczał kredyt w tamtym czasie . Bank nie przekazał mi informacji kto wyliczył kredyt do spłaty. Tu zaczyna się problem wniosłem pismo do banku celem zwrotu kwoty ubezpieczeniowej za wcześniejszą spłatę kredytu i bank zwrócił mi kwotę ubezpieczeniową wysokości 168.90 zł Po mimo że bank sprzedał wierzytelność firmie windykacyjnej która złożyła pozew do Sądu o spłatę ostatniej raty. Bank pomniejszył kwotę ostatniej raty odejmując kwotę ubezpieczeniową i sprzedał ją firmie windykacyjnej .

Jak dochodzić swoich roszczeń w tej sprawie

I tu moje zapytanie czy spłata kredytu gotówkowego o pięć miesięcy wcześniej i zwrot składki ubezpieczeniowej nie powinno zamknąć kredytu w całości .

Ostatnia edycja:
Powrót