KREDYT INKASO SA co z tym zrobić?

• Autor wątku Autor wątku wgrzechu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wgrzechu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam! Styczeń 2011- NETIA wystawia mi do zapłaty fakturę, której nie płacę.
Uważam, że została niesłusznie wystawiona, zgłaszam reklamację, Netia mnie olewa, rozwiązuję umowę z Netia. Kilka różnych firm windykacyjnych coś próbuje zdziałać ale dają se spokój. Dzisiaj dostałem pisemko od KREDYT INKASO SA -wezwanie do zapłaty przedsądowe. Dług został wykupiony.
Co dalej w takiej sytuacji? Kwota nie jest duża, ale nie zamierzam tego płacić, gdyż uważam że, została niesłusznie naliczona.

I to pewnie do esądu i nic nie będę o tym wiedział?
A to, że to Netia złamała warunki umowy nie ma znaczenia?
Narazie do zapłaty jest 148,- plus odsetki (razem 180). Po takie kwoty też bawią się w sady?

Ostatnia edycja:
Tak -dojdą dodatkowe koszty, w przyszłości czytaj Umowy i rozwiązuj Umowy zgodnie z ich treścią.

Właśnie dlatego, że czytam umowy to nie zapłacilem tych faktur. Netia nie świadczyła mi żadnej uslugi a chciała pieniądze. Nawet nie miała mozliwości bo łącze już nie istniało.
Nie wnikając w szczegóły mojego sporu z netia załóżmy że faktury zostały bezpodstawnie wystawione. Jak mogę się bronić przed Inkaso?

Inkaso kupiło dług i będzie się starało uzyskać nakaz zapłaty. Możesz wnieść sprzeciw Jeżeli EPU uzna, że zasadny? Skieruje sprawę do SR i tam możesz udowadniać swoje racje. Masz jakieś papierowe dokumenty? Uprawdopadniają twoje twierdzenia?
Napisz do Inkaso, że nie uznajesz długu, gdyż oparty jest......w przypadku sporu sadowego podniesiesz zarzut....
Ale czy to coś da? Nie wiem....informacyjnie traktuj moja odpowiedz.

Dzięki.
Tak se myślę, że wystawie komuś fikcyjną fakture, ten ktoś oczywiscie jaj nie zapłaci to wtedy sprzedam dług i niech się inni martwią i ponoszą koszty. Trochę to bez sensu

Powrót