Kredyt, Komornik Kruk co dalej?

• Autor wątku Autor wątku wilk1101
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wilk1101

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie.

Trafiłem na to forum szukając odpowiedzi na kilka pytań, przejrzałem sporo postów jednak konkretnej nie znalazłem, dlatego pomyślałem ze napisze. Moja sytuacja po krotce wygląda tak:

W 2005 r. zaciągnąłem dwa kredyty w banku WBK, wszystko szło dobrze póki nie straciłem pracy. Był to nie długi okres bo jakieś dwa miesiące ale przez ten czas nie wpłacałem rat. Kiedy ponownie zacząłem pracować wpłacałem większe kwoty myśląc ze to pokryje zaległe raty. To jednak chyba tak nie działa. w tej chwili już nie pamiętam po jakim czasie ale zapukał do mnie komornik. Ściągał mi z pensji całkiem spora kwotę i po jakichś 3 latach dostałem pismo o umorzeniu części długu a pozostałą kwotę przejęła firma windykacyjna Kruk. Tutaj tez wywiązywałem się z wpłat i również cześć długu umorzono. Było to początkiem 2011 roku.

Chciałbym spytać czy mam jakąkolwiek zdolność kredytowa? Raz już składałem wniosek w banku i został odrzucony a nie chce robić tego ponownie bo wiem ze to pozostaje w mojej historii kredytowej. Zamówiłem także raport BIK jakiś czas temu ale to jest dla mnie czarna magia i niczego się z tego dokumentu nie dowiedziałem.

Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam

No nie do nas pytanie czy masz zdolność, każdy bank ocenia to indywidualnie, a jaki kredyt chcesz uzyskać i na jaką sumę? Myślę że jakieś drobne sumy to masz szanse.

rozumiem. A czy jeśli pójdę do banku i moja prośba o kredyt zostanie rozpatrzona odmownie czy ,, zabrudzi" mi to w historii kredytowej? A chodzi mi zwykłą pożyczkę tyle ze myślałem o raczej sporawej kwocie na remont mieszkania.

Powrót