Kredyt spłacony a bank chce pieniądze

• Autor wątku Autor wątku MLW
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

MLW

Użytkownik
Odpowiedzi
38
Witam,

tak jak w temacie mam problem z pewnym bankiem w 2010 roku wpłaciłem kwotę która miała zamknąć kredyt (był to zakup ratalny) osoba na infolinii poinformowała mnie, że kredyt jest spłacony i wyślą odpowiedni dokument. Natomiast po tygodniu dzwonią z informacją że należy zapłacić dodatkowo 80zł. Informowałem konsultanta o tym że kredyt został spłacony że sami mnie o tym informowali więc czemu mam płacić. Teraz kwota urosła do 200 zł i firma windykacyjna się upomina. Szczerze nie wiem co z tym zrobić z jednej strony nie jest to kolosalna kwota ale z drugiej jaką mam pewność że za jakiś czas znowu nie zadzwonią mimo wpłaty tej kwoty.

Z góry przepraszam jeśli gdzieś jest już taki post.

Musisz się dowiedzieć za co jest ta opłata.
Udaj się do banku i dowiedz o co chodzi. Możę ci udzielą informacji, ale chyba już sprzedali dług.

Zerknij też w umowę czy nie było żadnej innej opłaty itp.

Dzięki za odpowiedź. Sprawa wyglądała następująco rozmawiałem z infolinią i podano mi kwotę którą mam wpłacić żeby zamknąć kredyt(rata plus odsetki) po kilku dniach od wpłaty zadzwoniłem z pytaniem czy jest kredyt zamknięty powiedzieli że tak i wyślą dokumenty a po 1,5 tygodnia zadzwonili że trzeba wpłacić 80 zł. Rozumie wszystko ale według mnie to zwykłe naciąganie skro 1,5 tygodnia wcześniej sprawa była zamknięta to skąd nagle pojawiła się jakaś dodatkowa kwota ???

Tego nie wiem? Radzę skontaktować się osobiście z działem windykacji...

Powrót