K
kosmomucha
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam, spłacając kredyt wpadłem w drobny problem i bank oddał moją sprawę komornikowi, komornik skontaktował się z moim pracodawcą i co miesiąc zjadał mi pół wypłaty a zjedzone środki wpłacał na konto kredytowe w banku, równocześnie ja również spłacałem ten kredyt z innych środków w związku z czym kredyt został spłacony wcześniej niż powinien, problem polega na tym iż komornik myśląc iż mam do spłacenia X złotych pomimo spłacenia kredytu dalej siedzi mi na wypłacie a pani na infolinii w banku generalnie gdy ją poprosiłem aby poinformowała komornika o tym iż kredyt jest spłacony powiedziała mi żebym spadał bo bank nie ma już z tym nic wspólnego i jej to nie interesuje, no i teraz komornik przelewa mi pieniądze w kółko (bierze od pracodawcy i przelewa na konto kredytowe w banku, na tym koncie jestem już na plus) pobierając oczywiście swoją prowizję , najbardziej ciekaw jestem co będzie gdy bank zamknie ten kredyt, gdzie wtedy wpłyną moje pieniądze? Jak mogę odzyskać prowizję komornika za przelewanie pieniędzy w kółko i czy mogę domagać się od tej prowizji odsetek, czy w związku z tym iż nie mam dostępu do połowy swojej wypłaty przez około 10-12 dni (tyle jest różnicy od czasu wpłynięcia wypłaty od pracodawcy do czasu wpłynięcia wpłaty od komornika na konto) mogę się domagać jakiejś formy odszkodowania?