E
edgar666
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Sprawa jest poważna. Przez 3 lata pobierałem kredyt studencki. Planowany czas ukończenia studiów to październik 2005 i do tamtej pory dostarczałem do banku zaświadczenie o tym że jestem studentem (taki jest obowiązek). Studia ukończyłem niestety dopiero w lutym 2007 i po obronie dostarczyłem dyplom. W okresie do 10.2005 do 02.2007 nie dostarczyłem do banku żadnego zaświadczenia. Dopóki nie dostarczyłem dyplomu bank milczał. Po dostarczeniu dyplomu przypomniało im sie o kredycie i żądają jednorazowej spłaty za okres między 10.2005 a 02.2007 mimo dostarczenia zaświadczenia że w tym okresie byłem studentem. Teraz pytanie czy bank nie maił obowiązku poinformować mnie o konieczności wcześniejszej spłaty kredytu w wyniku nie dostarczenia zaświadczenia o kontynuacji studiów ? Wiem że ja miałem obowiązek dostarczenia dokumentów, ale skoro ja nie dopełniłem swojego obowiązku to czy bank nie powinien mnie o tym powiadomić i ustalić spłatą kredytu. Bardzo proszę o pomoc. Rozmowa z bankiem nie wiele przyniosła.