Kredyt Studencki i nieuczciwy bank

• Autor wątku Autor wątku edgar666
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

edgar666

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Sprawa jest poważna. Przez 3 lata pobierałem kredyt studencki. Planowany czas ukończenia studiów to październik 2005 i do tamtej pory dostarczałem do banku zaświadczenie o tym że jestem studentem (taki jest obowiązek). Studia ukończyłem niestety dopiero w lutym 2007 i po obronie dostarczyłem dyplom. W okresie do 10.2005 do 02.2007 nie dostarczyłem do banku żadnego zaświadczenia. Dopóki nie dostarczyłem dyplomu bank milczał. Po dostarczeniu dyplomu przypomniało im sie o kredycie i żądają jednorazowej spłaty za okres między 10.2005 a 02.2007 mimo dostarczenia zaświadczenia że w tym okresie byłem studentem. Teraz pytanie czy bank nie maił obowiązku poinformować mnie o konieczności wcześniejszej spłaty kredytu w wyniku nie dostarczenia zaświadczenia o kontynuacji studiów ? Wiem że ja miałem obowiązek dostarczenia dokumentów, ale skoro ja nie dopełniłem swojego obowiązku to czy bank nie powinien mnie o tym powiadomić i ustalić spłatą kredytu. Bardzo proszę o pomoc. Rozmowa z bankiem nie wiele przyniosła.

a skąd my mamy wiedzieć jaką umowę (o jakiej treści) zawarł pan z bankiem? proszę przeczytać sobie umowę (jej warunki ogolne ) i będzie pan wiedział wszystko- w tym czy miał pan taki obowiązek czy nie miał i czy bank postąpił zgodnie z umową którą podpisaliście....

ps - i dlaczego niby to bank jest nieuczciwy? to pan (!) przecież niezgodnie z podpisana przez siebie umowa nie dostarczył dokumentow ....a bank tylko korzysta z tego na co zezwala mu umowa.czy w podpisanej umowie było że bank musi panu o respektowaniu umowy przypominać odrębnymi pismami?

Powrót