kredyty

• Autor wątku Autor wątku iculka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

iculka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam mam zacigniete kredyty i mam opoznienia w splatach bank mi wypowiedzial umowe.. pracuje na nie pelny etat licze licze sie z zajeciem komorniczym .. ale mam pyt czy bank moze sprzedac moj kredyt komus???? i czy moge isc do wiezienia za niesplacanie mimo tego ze mam pace? prosze odpisac

Dlaczego post umieściłaś w dziale forum młodych prawników. Mam nadzieję, że nie jesteś prawnikiem, bo wtedy to pytanie stawia pod znakiem zapytania całą ideę kształcenia na uniwersytecie:(. Oczywiście, że bank może przelać swoją wierzytelność wobec Ciebie na kogo chcę i za ile (w grę wchodzą firmy windykacyjne), no chyba że w umowie czy w regulaminie jest zakaz cesji, co uprzedzę jest nierealne:(. Do więzienia nie pójdziesz, chyba że po drodze było jakieś przestępstwo, np. oszustwo. Inaczej gdyby za niespłacanie długów karali, to pół Polski by siedziało:confused:

matika100 napisał:
Inaczej gdyby za niespłacanie długów karali, to pół Polski by siedziało:confused:

Może wtedy dłużnicy nauczyli by się spłacać długi. Dodam, że oprócz więzienia jest wiele innych sprawnych metod aby zmusić ociągającego się dłużnika do spłaty należności, także jeżeli twórca wątku chciał się wewnętrznie uspokoić "czy pójdzie do więzienia" to raczej tego spokoju może nie zaznać na wolności. Kolejny raz zaapeluję NALEŻY SIĘ WYWIĄZYWAĆ Z ZAWARTYCH UMÓW!

Powrót