KRK, zatarcie, POMÓŻCIE :(

• Autor wątku Autor wątku wito
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wito

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
potrzebuje pomocy :)

Swego czasu brałem zaświadczenie o niekaralnosci i nie wydano mi go na miejscu tylko przyszlo mi cos takiego z Warszawy...

Byłem karany na podst art. 158 $ 1 kk. art. 71 $ 1 kk, art 47 $ 1 kk, orzeczono środki kary --> 1 rok pozbawinia wolnosci w zawieszeniu na 2 lata, 60st. po 10zł grzywny, 200zł nawiązki. Data wydania oraz uprawomocnienia sie orzeczenia 2005-01-25, 2005-09-30 (Dane spisałem z posiadanego zaświadczenia, datowanego na 08-11-2008r.)

i teraz moje pytanie... czy idąc po zaśwaidczenie o niekaralności teraz... dostane czysty papier czy tez bede widnial jako kryminalista :/

wg mojego toku rozumowania powinienem miec czysty papier... martwi mnie tylko ta grzywna :/

Błagam pomożcie

Jeśli w listopadzie 2008 r. uznano Cię jeszcze za karanego to albo nie zapłaciłeś grzywny lub nawiązki albo zapłaciłeś ale KRK nie ma o tym informacji.

przepraszam, zaswiadczenie bralem w listopadzie ale 2007 roku! wiec wtedy jeszcze moglem wisiec, nawiazke i grzywne wplacilem w 2 tyg po uprawomocnieniu sie wyroku

W takim razie zatarcie skazania nastąpiło 2 lata i 6 miesięcy od uprawomocnienia się wyroku, tj. 30 marca 2008 r.

czyli jak pojde po aswiadczenie o niekaralnosci to dostane czysty kwitek ze nie bylem karany?

Powrót