Krótkie pytanie

• Autor wątku Autor wątku marianekk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marianekk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
witam
mam pytanie 20 lipca postawiono mi zażut sprzdaży 15 gram marihuany osobie pełnometniej do tego czynu przyznałem sie .na koniec przed wizytą w prokuraturze miałem ostatnie przesłuchanie wtedy sie przyznałem pytano sie mnie czy chce poddac sie dobrowolnej karze to powiedziałem ze tak ale oni nie powiedzieli jakiej narazie co ustalila prokuratura ze mam srodek zapobiegawczy czyli dozur 4razy w tygodniu i zakaz opuszczania kraju czy pomoże mi adwokat i czy moge za to isc siedziec jesli to moj pierwszy raz spotykam sie z prawem czego moge sie spodziewac

czy moge za to isc siedziec i co moge zrobic w tej sytuacji z góry dziękuje za odpowiedz

marianekk napisał:
co moge zrobic w tej sytuacji

Zacząć korzystać ze słownika ortograficznego... :D

A co do Twojego postu to na chwilę obecną poczekaj na propozycję wymiaru kary ze strony Prokuratury. Skoro zasugerowano Ci możliwość dobrowolnego poddania się karze, to warto przynajmniej dowiedzieć się jaki wymiar kary Ci proponują.

Najlepiej, jeśli zgłosisz się do Prokuratora prowadzącego Twoją sprawę i niech on zaproponuje Ci wymiar kary. Jeżeli propozycja Prokuratora będzie Ci odpowiadała, to po prostu się na nią zgodz.

Skoro nie Byłeś wcześniej karany, to moim zdaniem masz szanse na wyrok z warunkowym zawieszeniem wykonania kary, plus grzywna plus nadzór kuratora.

a co moge zrobić żeby znieśli mi dozur i zakaz opuszczaqnia kraju

prosić prokuratora o to...- ale nie po to ten zastosował takie środki żeby z nich teraz zrezygnować...- no chyba że dogadasz się c nim co do zabezpieczenia majatkowego...:)

Powrót