KRUK i dziwny dług

• Autor wątku Autor wątku crocodil
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

crocodil

Użytkownik
Odpowiedzi
254
Witam, mam taki problem otrzymałem dziś wezwanie do zapłaty prawie 7 tyś zł tytułem niezapłaconej polisy ubezpieczenia na pojazd, który kupiłem rok temu i ze względu na pogorszenie się sytuacji sprzedałem po upływie 6 miesięcy.
Sprawa jest o tyle dziwna, że żadna firma nie kontaktowała się ze mną w sprawie polisy (w tym przypadku Concordia), a tu nagle nakaz zapłaty prawie za cały rok za polisę.

Gdy kupowałem pojazd dostałem kwitek, że polisa jest opłacona do lutego 2018 , a teraz przychodzi nakaz do zapłaty od kruka.

Moje pytanie co robić? Pojazd sprzedany, umowę mam płacić 7 tyś za polisę pojazdu o wartości 20tyś nie zamierzam bo to jest kpina... W ogóle nie zamierzam płacić bo niby na jakiej podstawie?

Słyszałem że kruk to niezłe naciągacze i teraz nie wiem co robić. Nie chcę żeby mi ten niesłuszny dług rósł i chce wyjaśnić to jak najszybciej. Napisałem już do nich ale przy okazji zapytam co w takiej sytuacji?

Liczę na pomoc pozdrawiam!

widzę, że ptaszysko szaleje po zakupach z grudnia 2017 r., u ciebie jakaś składka a do sąsiada przysłali wezwanie do zapłaty 300,00 zł za kartę kredytową którą to sąsiad spłacił poprzez przymus państwowy ze wszystkimi kosztami- hm, co robić?, czekać na dalszy rozwój sprawy,

Powrót