KRUK SA/PROKURA - czy mogę żądać zwrotu kosztów?

• Autor wątku Autor wątku Jarosław Potoczny
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jarosław Potoczny

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Czy mogę żądać od cwaniaków z KRUK SA albo Funduszu Prokura zwrotu poniesionych kosztów? I jakąś karę dla nich (od lat wspomagam z prv środków pewne stowarzyszenie opiekujące się osobami niepełnosprawnymi)

W 2010 Kruk a właściwie Fundusz Prokura odkupił od PTK Centertel dług z 2009, mojej zlikwidowanej 3 lata temu firmy - ok. 201 zł
(czy faktycznie byłem coś winien? Ciekawostka polega na tym, że PTK zgodził się na przeniesienie mojego nr do innej sieci, więc chyba nie... KRUK nie podał mi nr faktury, a jedynie, że jest brak płatności faktury z 2009 r.)

W 02 marca 2018 r. podali mnie do sądu i pod koniec kwietnia dostali Nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym
Podobno mnie wzywali (ja tam nie pamiętam). W marcu dostałem sms, że jak nie zapłacę to idą do sądu, a potem na moja prośbę, w połowie marca pismo z Informacją o zadłużeniu.
Przez telefon nie przyjęli do wiadomości, że to się przedawniło. "proszę przedstawić dowody zapłaty za faktury" - ale za które?
Inna sprawa, że faktury i wyciągi z 2009 r. zutylizowałem ze dwa lata temu...

Skręca mnie z bezsilności. Teraz wynajmuję adwokata, żeby wniósł sprzeciw.
Sam tego nie zrobię - boję się, że trafiłem na lepszą mafię

Jarek

Sprzeciw od nakazu zapłaty pisze się w 15 minut.

A przy przedawnionym długu nawet jeszcze krócej, jeśli to jedyny zarzut.

Jarosław Potoczny napisał:
W 02 marca 2018 r. podali mnie do sądu i pod koniec kwietnia dostali Nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym
Podobno mnie wzywali (ja tam nie pamiętam)

Ustal zatem czy i na jaki adres wysłano do Ciebie wezwanie.
Skoro to było "pod koniec kwietnia" to czas nagli by się do tego odnieść.

Bez przesady z tą mafią. Aczkolwiek należy się pospieszyć. Doświadczenie bowiem dyktutje, że poczucie czasu u pozwanych jest zachwiane.

Powrót