Książki/podręczniki/opracowania itp - tylko ten temat

• Autor wątku Autor wątku zapytajek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Dostałem wiadomość od skryptów warszawskich, że przedłużyli termin na zamówienia do 7 marca jeśli kogoś to interesuje.

Kodeks cywilny - Duże Komentarze Becka

Witam,
mam do sprzedania Tom I i II Kodeksy cywilnego (Duże Komentarze Becka, Komentarz do artykułów 1-449 i 450-1088 pod redakcją K. Pietrzykowskiego 6. wydanie, Wydawnictwo C.H.Beck) NOWE - zafoliowane za 250 zł obie.

Zainteresowanych proszę o kontakt:
tel. 609-330-424
gg 6454861

Pozdrawiam serdecznie

Likwiduję bibliotekę prawną mojej zmarłej siostry, była radcą prawnym. Jest to 566 pozycji z różnych dziedzin prawa. Zainteresowanym mogę przesłać spis książek.

Witam,
jestem zainteresowana nabyciem testów Stepaniuka z 2012 roku

Witam wszystkich
w tym roku zacząłem aplikację radcowską i mam takie 2 pytanie do formułowiczów może ktosik będzie chętny podpowiedzieć
Czyje polecicie komentarze na bazie waszych doświadczeń do kodeksu cywilnego, postępowania cywilnego i kodeksu pracy.

Drugie moje pytanie jest związane z książkami bądź innymi materiałami które warto mieć aby przygotować się do kolokwium z prawa cywilnego na kolokwium z cywila w tym roku zgodnie z nowym regulaminem ma być sporządzenie umowy lub opinii prawnej natomiast z postępowania cywilnego sporządzenie apelacji lub opinii o jej niecelowości.
z góry dziękuje jakby ktoś się podzielił swoimi doświadczeniami w tej kwestii:ok:
Pozdrawiam serdecznie
Mietek:D

KPC = Manowska/Zieliński, albo poczekaj na nowy Ludzko-Krakowski w Becku
KC = Pietrzykowski
KP= na kolokwium nie potrzebujesz komentarza.

skrypty warszawskie

czy ma ktoś na zbyciu skrypty warszawskie???

MAM KSIĄŻKI Z I ROKU PRAWA: m.innymi Prawo Rzymskie Kuryłowicz, Wiliński, Prawo Rzymskie Trener Akademicki Dajczak,Giaro,Longchamps de Berier, Prawo Rzymskie testy dla studentów, Logika dla Prawników Nawrot, Wstęp do logiki(nie pamietam teraz autora), Wstęp do prawoznawstwa Chauvin,Stawecki,Winczorek wyd.7, Podstawy Prawa Droba Plansze Becka,Historia doktryn polityczno-prawnych Sylwestrzak, różne testy Lexis Nexis i wiele innych pomocy, których teraz nie jestem w stanie wypisać, najnowsze wydania.

sprzedam
komentarz do kodeksu karnego bojarski lexis nexis
wykroczenia jak wyżej
stan idealny komentarzy

podręcznik do postepowania karnego grzegorczyk tylman stan idealny

Witam,
sprzedam
M. Stepaniuk, Aplikacja adwokacka, wyd. 5, 2013; 160zł
M. Stepaniuk, Aplikacja komornicza, wyd. 5, 2013; 160zł
M. Stepaniuk, Aplikacja notarialna, wyd. 6, 2013; 160zł
M. Stepaniuk, Egzamin na certyfikat księgowego, 2012; 100zł
M. Stepaniuk, Egzamin na urzędnika mianowanego służby cywilnej, wyd. 3, 2013; 150 zł
J. Ziętara, Egzamin komorniczy. Część pisemna, 2013; 50 zł
K. Gonet, Prawo pracy i ubezpieczeń społecznych, wyd. 2, 2013; 50 zł
W. Cieślak, Leksykon prawa karnego procesowego, 2012, 40 zł ...

Książki są nowe

Posiadam też inne pozycje, chętnych proszę o kontakt

@ ArletaT - a czy masz jakies pozycje dla kandydatów na doradców podatkowych ?

Witam wszystkich,

planuję zakup książki dot. apelacji w postępowaniu cywilnym, czy może ktoś miał już kontakt z poniższymi publikacjami i mógłby którąś z nich polecić/odradzić?

1. Apelacja w postępowaniu cywilnym. Komentarz. Orzecznictwo. Małgorzata Manowska
Apelacja w postępowaniu cywilnym. Komentarz. Orzecznictwo - Manowska Małgorzata, 2012 - Bestseller! RABAT! | Księgarnia prawnicza LexisNexis

2. Apelacja w postępowaniu cywilnym Tadeusz Ereciński
Apelacja w postępowaniu cywilnym - Ereciński Tadeusz - 120,00zł - LexisNexis - książka - Księgarnia internetowa PWN

3. Apelacje cywilne i karne. Komentarz oraz wzory pism procesowych. Stefan Jaworski
Apelacje cywilne i karne. Komentarz oraz wzory pism procesowych &#8226 Wydawnictwo C.H. Beck

Materiały do egzaminu notarialnego

Witam

Po za reprezentacją – szczegółowo i bardzo przystępnie opracowaną (m.in.: fundacji, IPN, jednostek samorządu terytorialnego, lasy państwowe, ORA, OIRP, porty morskie, przedsiębiorstwo państwowe, Skarb Państwa, specjalne strefy ekonomiczne, spółka wodna, stowarzyszenia, wspólnota gruntowa, związek międzygminny) mam do zaoferowania:

1/ reprezentacja;
2/ materiały, prezentacje dot. podatków;
3/ testy, kazusy z lat 2009-2012;
4/ kazusy z KSH;
5/ przykładowe kazusy na egzamin notarialny z Izb Notarialnych z Warszawy, Białegostoku, Lublina – wraz z propozycjami rozwiązania;
6/ opracowanie akt własności / akt nadania;
7/ opracowanie i materiały dot. GIIF;
8/ opracowanie dot. nabycia i utraty własności;
9/ opracowanie dot. nabywania nieruchomości przez cudzoziemców;
10/ wzory kilku opinii prawnych;
11/ opracowanie dot. umów z następcą;

Całość w kilkudziesięciu plikach w formie elektronicznej (143 pliki - 23MB) - ponad 20 MB danych, kilkaset stron materiałów!. Cena za całość tylko 30 zł. Szczegóły: rokoro@op.pl

Pozdrawiam i polecam!

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam. Sprzedam następujące pozycje:

1. K.Boratyńska, A.Górski, A.Sakowicz, A.Ważny, Kodeks postępowania karnego. Komentarz, 4 wydanie, Duże komentarze Becka, Warszawa 2012, cena: 150 zł
2. J.Bojarski, M.Filar (red), Kodeks Karny. Komentarz. Wielkie komentarze Lexis Nexis, 3 wydanie, 2012, cena: 180 zł
3. P.Przybysz, Kodeks postępowania administracyjnego. Komentarz, 9 wydanie, Warszawa 2012, cena: 100 zł
4. E.Gniewek, P.Machnikowski, Kodeks cywilny.Komentarz, Warszawa 2013, cena: 220 zł
5. A.Zieliński, Kodeks postępowania cywilnego. Komentarz. Warszawa 2012, cena: 200 zł
6. A. Zoll (red), Kodeks karny.Część ogólna. Komentarz, 2004, cena: 40 zł
7. K.Pietrzykowski (red), Kodeks cywilny.Tom I, 5 wydanie, Warszawa 2008, cena: 60 zł
8. H.Pietrzkowski. Czynności procesowe zawodowego pełnomocnika w sprawach cywilnych, wydanie 2,Warszawa 2011, cena: 50 zł
9. H.Knysiak-Molczyk. Skarga i skarga kasacyjna w postępowaniu sądowoadministracyjnym. Komentarz,orzecznictwo. Wydanie 1, Warszawa 2013, cena: 40zł

Na terenie Warszawy, kontakt:506488597

Pacman88 napisał:
1. Apelacja w postępowaniu cywilnym. Komentarz. Orzecznictwo. Małgorzata Manowska

manowska na pewno bardzo dobra, szczególnie jeśli jesteś na pierwszym roku aplikacji. z tej pozycji korzystają nawet radcy prawni

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót