Książki/podręczniki/opracowania itp - tylko ten temat

• Autor wątku Autor wątku zapytajek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Tomu napisał:
Sensowne opracowanie odnośnie praw autorskich - nie streszczenie czy omówienie wg systematyki ustawowej, ale z praktycznymi problemami, życiowymi :)
Zna ktoś?

Może to - Granice prawa autorskiego. Tom I &#8226 Wydawnictwo C.H. Beck ? Jest bodajże dostępne w Legalisie.

Z kazusów dostępnych na rynku mam wrażenie, że prawie wszystko jest na jedno kopyto. Brakuje porządnych, rozbudowanych kazusów. Piszę to z perspektywy kogoś, kto za rok podchodzi do ogólnej i szuka jakiegoś punktu zaczepienia. Apelujemy niniejszym do któregoś z polskich wydawnictw o to, żeby przestało się bawić w wydawanie kazusów "jednoproblemowych", a przygotowało coś ekstra :)

ma ktoś może do sprzedania komentarz do cz. ogólnej cywila z lexis nexis? podobno dobre na początkujących.

Indos napisał:
Może to - Granice prawa autorskiego. Tom I • Wydawnictwo C.H. Beck ? Jest bodajże dostępne w Legalisie.

Z kazusów dostępnych na rynku mam wrażenie, że prawie wszystko jest na jedno kopyto. Brakuje porządnych, rozbudowanych kazusów. Piszę to z perspektywy kogoś, kto za rok podchodzi do ogólnej i szuka jakiegoś punktu zaczepienia. Apelujemy niniejszym do któregoś z polskich wydawnictw o to, żeby przestało się bawić w wydawanie kazusów "jednoproblemowych", a przygotowało coś ekstra :)
A ma ktoś dostęp do Legalisa i podesłałby? Ja niestety, tylko do (k)Leksa... :)

Poszukuję literatury dotyczącej chorób psychicznych, ich znaczenia na gruncie prawa karnego.

Tomu napisał:
Pytanko praktyczne.

Sensowne opracowanie odnośnie praw autorskich - nie streszczenie czy omówienie wg systematyki ustawowej, ale z praktycznymi problemami, życiowymi :)

Zna ktoś?

Zdecydowanie polecam "Prawo autorskie" Barta, Markiewicz

Ale coś konkretnego - którąś monografię, czy ich komentarz do ustawy?

Tomu napisał:
Ale coś konkretnego - którąś monografię, czy ich komentarz do ustawy?

Po prostu podręcznik. Nowe wydanie z 2010, twarda okładka. Wg mnie ta pozycja jest naprawdę dobrze napisana + ciekawe przykłady z orzecznictwa.

Indos napisał:
Może to - Granice prawa autorskiego. Tom I • Wydawnictwo C.H. Beck ? Jest bodajże dostępne w Legalisie.

Wczoraj widziałem to w księgarni... Cienka książeczka, duża czcionka z dużymi odstępami między wierszami.

A Barty i Markiewicza, poza komentarzami, nic.

Mozesz spróbować poszukać
"Prawo autorskie" Janusz Barta, Ryszard Markiewicz,
Oficyna (Wolters Kluwer business) Warszawa 2010
oprawa twarda , stron lekko ponad 500, z czego ostatnich 100 to ustawa cena w 2010r 99zł,
polecam całkiem spoko napisana:D

Witam,

szczęśliwie udało mi się w tym roku przebrnąć przez egzamin adwokacki :) i w związku z tym mam do sprzedania:

- tzw. skrypty warszawskie /kpc, kpk, kpa i krio/,

- Egzaminy Prawnicze Ministerstwa Sprawiedliwości wyd. C.H.Beck -
tom 2 /Akta, kazusy, opinie/ oraz tom 3 /Wzory pism/, wyd.2011,

- zbiór testów Stepaniuka, wyd. C.H.Beck - Aplikacja adwokacka, wyd.2011

ceny do uzgodnienia, w Krakowie lub Katowicach możliwy odbiór osobisty.

sprzedam komentarz do karnego i wykroczeń Bojarskiego, najlepiej w komplecie!

zna ktoś dobre publikacje do p. karnego? chodzi mi o kazusy, coś co pomoże "poczuć " karne, umiejętnie wykorzystywać wiedzę podręcznikową,no i żeby miało od razu rzetelne wytłumaczenie,rozwiązania. będę wdzięczny za pomoc

poszukuję

1) dobrego opracowania KPC w zakresie postępowania egzekucyjnego i zabezpieczającego (podręcznik i komentarz)

2)dobrego opracowania na temat windykacji polubownej tj. opisującej praktykę zawodową windykatora/ negocjatora terenowego

3)dobrego opracowania na temat negocjacji w szeroko pojętej windykacji

Ostatnia edycja:
Witam! Jestem załamana poszukuję jednej pozycji "Prawo CCLXXV. Zabójstwo kwalifikowane. Reinhardt Kokot " nigdzie nie umiem dostać czy ktoś ma jakieś pomysły ...opadam z sił. :(:(

ogłoszono termin egzaminu radcowskiego - koniec sierpnia. I zwyczajnie zabrakło mi koncepcji, jak się zabrać za naukę... :o może ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami?? pozdrawiam

szukam wszelkich publikacji dot. narkomanii,narkotyków i stosunku prawa polskiego do nich. najlepiej żeby to nie były jakieś opasłe tomy. pomoże ktoś?

Poszukuję książek/artykułów gdzie poruszona jest kwestia koncesji na prowadzenie kasyna gry i omówiona została nowa ustawa Prawo geologiczne i górnicze.

sprzedam ew. zamienię(+ew. dopłaty,niedopłaty) komentarz do karnego,komentarz do wykroczeń Bojarskiego . interesuje mnie komentarz do karnego zolla albo cywil- ogólna,zobowiązania.

Szukam dobrej książki z umowami po angielsku. Zna ktoś?

Poszukuję publikacji z zakresu roszczeń z OC zawodowych, w szczeg. notariuszy. Jakby ktoś mógł coś polecić, będę wdzięczny.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót