Książki/podręczniki/opracowania itp - tylko ten temat

• Autor wątku Autor wątku zapytajek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
a co do podrecznika do handlowki, ja mam teraz prof. Kocha i jestem mega zadowolona, sam wykładowca zresztą jest fantastyczny.;)

znacie jakieś dobre publikacje na temat zasiedzenia nieruchomości?

npetit napisał:
a co do podrecznika do handlowki, ja mam teraz prof. Kocha i jestem mega zadowolona, sam wykładowca zresztą jest fantastyczny.;)

Koch z Napierałą rządzi, do tego dorzuciłbym (dla ambitnych) komentarz Rodzynkiewicza - dla studentów odpowiedni, bo nieprzegadany i dość przystępnie napisany.

tak tak maciejewski jest już w domowej bibliotece... aktualnie jestem w trakcie szoku jak wiekszość żaków w kontekście ilości nauki z tych podreczników :)

Nie przesadzajcie z tymi pozycjami historycznymi, potem i tak to sprzedacie, a większości z tego, co się nauczycie i tak zapomnicie. Lepiej się przyłożyć do logiki, wstępu, konstytucyjnego...

Przy okazji, może ktoś polecić jakiś dobry, nie za drogi i często aktualizowany zbiór przepisów z prawa podatkowego?

Ostatnia edycja:
Indos napisał:
Nie przesadzajcie z tymi pozycjami historycznymi, potem i tak to sprzedacie

Jest w tym sporo prawdy, chociaż są podręczniki z historii, które są bardzo trudne w odbiorze, a są i też takie, które naukę historii prawa mogą uczynić choć trochę mniej uciążliwą ;)

Głowa nie śmietnik. Podpisuję się pod przedmówcami. Przygoda z historią na prawie to jednorazowe tournee No chyba, że jest się koneserem :)

A wracając do meritum, znacie godną polecenia pozycję z prawa konstytucyjnego ? (Oprócz Banaszaka i Garlickiego)

Ja do tej pory mam gdzieś jakieś hiper pozycje typu prawo gospodarcze publiczne .. : O

@ Roslyn: do konsty polecam Sarneckiego , sporo wydzialow w Polsce z niego korzysta, np. UJ

@Indos: co do podatkowego to moge polecić legandarny juz chyba Kodeks Podatkowy, co prawda cena nie porywa, ale jak pobierzesz sobie 30% rabat z facebooka to w profinfo kupisz za ok. 180zł

Witam

poszukuje pilnie pozycji: kazusy prawa karnego" pod red. K. Dyla (2008/2009) ma ktoś wiedzę gdzie to zdobyć?
Z góry dziekuje

W nawiązaniu do bury od admina umieszczam ten post tu.

Witam serdecznie,

czy ktoś z aplikantów lub asesorów lub inna osoba mogła by użyczyć wykłady z postępowania egzekucyjnego (jak równiez postępowania zabezpieczającego) w formie audio?

Najlepiej mp3, potrzebuje rzetelnych wykładów - w celu przygotowania do egzeminów.

z pozdrowieniami
Uliar

p.s. proszę o odpisania na poniższy post ewentualnie na mail rip_us@poczta.onet.pl

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót