Książki/podręczniki/opracowania itp - tylko ten temat

• Autor wątku Autor wątku zapytajek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Pozostały mi po egzaminie radcowskim 2012 r.:
I. Komentarz do Kodeksu karnego pod red. M. Królikowskiego, Zawłockiego (Duże Komentarze Becka), wydanie najnowsze z tej serii, prawie nieużywany, bardzo dobry - tom I i tom II łączna cena w księgarni 435,10 zł - sprzedam wszystko za 210 zł.
Wraz z komentarzem gratis dostęp do akt gospodarczych i administracyjnych C.H. BECK na www.testy-prawnicze (ważny przez rok od momentu wejścia),

II. Komentarz do kpc pod red. Pietrzykowskiego (Duże Komentarze Becka), 2010 r., wydanie najnowsze z tej serii, tom I i tom II - łączna cena w księgarni 378,10 zł - sprzedam wszystko za 180 zł. Komentarz bardzo przydatny do pisania apelacji (super fragmenty do zarzutów).
Wraz z komentarzem gratis dostęp do akt cywilnych i karnych C.H. BECK na www.testy-prawnicze (ważny przez 30 dni od momentu wejścia),

III. Komentarz do Kpa P. Przybysz (Wydawnictwo LexisNexis), 2010 r. - sprzedam za 60 zł. Zmiany były nieliczne.

IV. Wzory pism i orzeczeń w post. adm. przed sądami adm., LexisNexis, 2009 r., była cena 129 zł, sprzedam za 50 zł,

V. Pisma procesowe w sprawach karnych, LexisNexis, 2010 r., była cena 149, sprzedam za 60 zł,

VI. Apelacja w postępowaniu cywilnym, T. Ereciński, LexisNexis, 2009 r., była cena 89 zł, sprzedam za 39 zł, albo dorzucę do komentarzy,

Mój mail: renatabodnar5@wp.pl

Ostatnia edycja:
hasło napisał:
III. Komentarz do Kpa P. Przybysz (Wydawnictwo LexisNexis), 2010 r. - sprzedam za 60 zł. Zmiany były nieliczne.

Czy to wydanie uwzględnia nowelizację z końca 2010 r.?

RE: Egzamin radcowski 2013

jeżeli ktoś potrzebuje skrypty z orzecznictwem, które można mieć ze sobą na egzaminie (wiem, bo zdawałam i korzystałam w sierpniu 2012 r.) to proszę o kontakt na priv
mam KC, KPC1 i KPC2, KPA i KK

KC - 140zł, Kpc cz. I 140zł, pozostałe po 125 zł
jeżeli ktoś potrzebuje całość, lub więcej niż 1, proszę o info na priv, zmówimy się co do ceny

Elementarz Prawny

Witam wszystkich użytkowników :)

Chciałbym zacząć moją wypowiedz od tego iż jestem uczniem liceum ogólnokształcącego i moja wiedza na temat prawa jest niewielka także proszę o wyrozumiałość.
Wiążę swoją przyszłość z prawem lecz chciałbym powiększyć swoją wiedzę na ten temat i moje pytanie brzmi czy znacie jakąś książkę dzięki której łatwiej będzie mi się oswoić z prawem ponieważ to co mamy na lekcjach WOSu to jest nie wiele,tak naprawdę czysta logika.

Pozdrawiam :)

Mam pytanie do osób które już podchodziły do egzaminu w Krakowie. Czy można na egzaminie korzystać z tzw. skryptów warszawskich??

Arey - poczytaj sobie książki z prawoznawstwa - Podstawowe Pojęcia prawa i prawoznawstwa Wronkowskiej, lub Wstęp do prawoznawstwa Tobora i Nowackiego. Warto także przeczytać jakiś podręcznik do prawa rzymskiego. Nie są to pozycje trudne a mogą poszerzyć twoją wiedzę o prawie :)

Witam,
Proszę polećcie mi sprawdzone i warte kupienia książki z kazusami z prawa handlowego??:mad: Przygotowuję się do marcowego egzaminu radcowskiego i szukam jakieś dobrej pozycji.

Sprzedam:
Aplikacje Prawnicze Becka, wszystkie 3 tomy, wyd. 2012, aktualny stan prawny, książki jak nowe, testy nie rozwiązywane, dodatkowo pomocne adnotacje napisane ołówkiem.
Do kompletu dorzucam za darmo Testy Stepaniuka, Aplikacja-Notarialna, wyd.2010., część testów nadal aktualna! Możliwy odbiór osobisty w Białymstoku. Cena o ponad 100 zł niższa niż w księgarni! Na życzenie wysyłam zdjęcia.

kontakt przemik88@tlen.pl

kupię kk, kpk, kc z komentarzem

Kupię książki:
Kodeks karny z komentarzem
Kodeks postępowania karnego z komentarzem
Kodeks cywilny z komentarzem
z najlepiej jak najnowszym stanem prawnym. mogą to być książki używane i w miarę rozsądnej cenie.
mój mail paaulaa990@o2.pl
proszę wysylać tam propozycje:)
PILNE

Witam!

Mam pytanie do osób obeznanych w pozycjach prawniczych. Natrafiłem na bardzo ciekawie napisaną książkę M. K. Kolasińskiego "Odpowiedzialność cywilna notariusza".
Czy znacie może analogiczną pozycję traktującą o odpowiedzialności adwokata?

Chodzi o literaturę na temat stosunku prawnego łączącego adwokata z klientem i jego odpowiedzialność (cywilną, dyscyplinarną, karną) za nienależyte wykonanie zobowiązania.

Z góry dziękuję za pomoc
Łukasz N.

Łukasz Niewiadomski napisał:
Witam!

Mam pytanie do osób obeznanych w pozycjach prawniczych. Natrafiłem na bardzo ciekawie napisaną książkę M. K. Kolasińskiego "Odpowiedzialność cywilna notariusza".
Czy znacie może analogiczną pozycję traktującą o odpowiedzialności adwokata?

Chodzi o literaturę na temat stosunku prawnego łączącego adwokata z klientem i jego odpowiedzialność (cywilną, dyscyplinarną, karną) za nienależyte wykonanie zobowiązania.

Z góry dziękuję za pomoc
Łukasz N.
Mi przychodzi na myśl zielony zbiór orzecznictwa becka "odpowiedzialność dyscyplinarna, etyka zawodowa adwokatów i radców" rzecz niegruba bo coś koło 350 str. ale w miarę dobrze omówione. Jest tam 5 rozdział właśnie o obowiązkach i stosunku wobec mocodawcy i rozdz. 9 odpowiedzialność odszkodowawcza wobec klienta

Pozostały mi po egzaminie radcowskim 2012 r.:
I. Komentarz do kpc pod red. Piaseckiego (Duże Komentarze Becka), 2010 r., wydanie najnowsze z tej serii, tom I i tom II - łączna cena w księgarni 378,10 zł - sprzedam wszystko za 180 zł. Komentarz bardzo przydatny do pisania apelacji (super fragmenty do zarzutów).
Wraz z komentarzem gratis dostęp do akt cywilnych i karnych, gospodarczych i administracyjnych C.H. BECK na www.testy-prawnicze (ważny przez 30 dni od momentu wejścia),

II. Komentarz do Kpa P. Przybysz (Wydawnictwo LexisNexis), 2010 r. - kupiłam za 149 zł, sprzedam za 50 zł. Zmiany były nieliczne.

III.Pisma procesowe w sprawach karnych, LexisNexis, 2010 r., była cena 149, sprzedam za 60 zł,

IV. Apelacja w postępowaniu cywilnym, T. Ereciński, LexisNexis, 2009 r., była cena 89 zł, sprzedam za 39 zł.

Mój mail: renatabodnar5@wp.pl

Prawo karne - książka z kazusami

witam,
Poszukuję dobrej książki z kazusami dotyczącymi prawa karnego. Ma ktoś jakieś propozycję?

Oba kazuśniki krawkoskie i ewentualnie kazuśnik pod red. G. Artymiak.

Koleżanka się nie czepia, bynajmniej. Po prostu ciekawa jestem bo też zainteresowana jakimś kazusami. A jakie to są krakowskie kazusy?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót