Książki/podręczniki/opracowania itp - tylko ten temat

• Autor wątku Autor wątku zapytajek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Prawomen napisał:
Witam!

Sprzedam:

- "Aplikacja radcowska. Pytania, odpowiedzi, tabele" czyli testy autorstwa Stepaniuka wyd. 2013, stan bardzo dobry, mało używane, idealne do przygotowania do egzaminu wstępnego na aplikację, w trakcie aplikacji ale również do przygotowania sie do egzaminu radcowskiego (w moim przypadku super się sprawdzały, to już kolejna zakupiona przeze mnie edycja)

- tzw. skrypty warszawskie - edycja 2013 - najlepiej komplet tj. kc, kk, kpk, k.p.c., k.p.a.

Ceny do uzgodnienia.

Kontakt na PW lub na maila: prawomen@gmail.com

Mam jeszcze do zaoferowania:
1) czarnę serię ksiązek Becka - "Egzaminy prawnicze Ministerstwa Sprawiedliwości".
2) serię książek Lexis-nexis:

- Apelacja w postępowaniu cywilnym. Komentarz i orzecznictwo. Małgorzata Manowska
- Skarga i skarga kasacyjna w postępowaniu sądowoadministracyjnym. Komentarz i Orzecznictwo. Hanna Knysiak-Molczyk
- Postępowanie odwoławcze w sprawach karnych. Dariusz Święcki.

Wszystkie książki są niedawno kupione - na przełomie 2012-2013 r. więc naprawdę zawierają aktualny stan prawny.

Świetna sprawa pod kątem przygotowań do egzaminów zawodowych. Dla mnie okazały się bardzo pomocne - efekt - zdany przy pierwszym podejściu egzamin radcowski :-)

Ostatnia edycja:
poszukuję ksiązek\testów\opracowań\wykładów generalnie wszystkiego co pomoże mi zdac egzaminy z postępowania karnego, prawa finansowego i prawa administracyjnego. Kontakt na priv.

Aktualizacja wcześniejszych postów :-)

Sprzedam:

****moderacja****
Możemy negocjocować wyżej podane ceny :-)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Po pozytywnie zdanym egzaminie adwokackim 2013 r, odsprzedam materiały z kursu przygotowawczego + moje notki pisane komputerowo + całą masę materiałów które udało mi się zgromadzić przez ostatni rok;). Cena do negocjacji

Witam, chciałbym kupić wszelkie materiały, które pomogą w zdaniu egzaminu notarialnego.

LITERATURA-instytucje ochrony konsumenta

Czy, ktoś może polecić literaturę z zakresu instytucji zajmujących się ochroną praw konsumenta?

Mam parę książek odnośnie praw konsumenta, ale odnośnie omówienia instytucji w nich, prawie nie ma nic.

RE: LITERATURA-instytucje ochrony konsumenta

Komentarze do ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów z 2007 r. Aktualnie są 4 takie komentarze.

Witam,
sprzedam testy Stepaniuka z 2012 roku, cena 80,00 zł plus ewentualne koszty przesyłki.W sprawie zakupu proszę o kontakt anniewk@interia.pl. Odbiór osobisty Warszawa - mogę też przesłać.
Pozdrawiam,
A

Witam, zdałam egzamin radcowski, mam do sprzedania:

1. KSH - Komentarz, M. Rodzynkiewicz, wydanie 4, 2012, Lexis Nexis
2. KK - Komentarz, red. M. Filar, wydanie 3, 2012, Lexis Nexis
3. KPK - Komentarz, Boratyńska, Górski, Sakowicz, Ważny, wydanie 4, 2012, C.H. Beck
4. KPC - Komentarz w IV tomach z serii "Wielkie Komentarze", red. T. Ereciński, wydanie 4, 2012, Lexis Nexis
5. KC - Komentarz w IV tomach z serii "Wielkie komentarze", wydanie 10, 2011, Lexis Nexis
6. KPA - Komentarz, Adamiak, Borkowski, wydanie 12, 2012, C. H. Beck

mam również do sprzedania następujące monografie:

1. "Metodyka pracy sędziego w prawach cywilnych", H. Pietrzykowski, wydanie 6, 2012, Lexis Nexis
2. "Metodyka pracy sędziego w sprawach karnych", P.Hofmański, S. Zabłocki, wydanie 2, 2011, Lex a Wolters Kluwer business
3. "Apelacje cywilne i karne 69 wzorów pism z omówieniami", S. Jaworski, wydanie 2, 2012, C. H. Beck
4. "Skarga i skarga kasacyjna w postępowaniu sądowoadministracyjnym. Komentarz. Orzecznictwo" plus suplement H. Knysiak - Molczyk, wydanie 1, 2013, Lexis Nexis
5. "Postępowanie odwoławcze w sprawach karnych. Komentarz. Orzecznictwo" plus suplement D. Świecki, wydanie 1, 2013, Lexis Nexis
6. "Apelacja w postępowaniu cywilnym. Komentarz. Orzecznictwo" plus suplement M. Manowska, wydanie 1, 2013, Lexis Nexis
7. "Umowy w sprawach gospodarczych z objaśnieniami i płytą CD" M. Okła - Anuszewska, 2013, C. H. Beck

wszystkie w/w komentarze i monografie są najnowszymi wydaniami, nie miały nowszych edycji

każdy komentarz/monografię sprzedam po cenie niższej o 40 % od ceny wybitej na książce, możemy jeszcze również ponegocjować :)

stan wszystkich komentarzy i monografii - idealny, bez jakichkolwiek podkreśleń czy dopisków, książki wyglądają jak nowe

komentarze kupiłam kilka dni przed egzaminem i użyłam tylko na egzaminie :)

odbiór osobisty w Krakowie lub przesyłka pocztą/kurierem

kontakt:
soleo@interia.eu

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Po zdanym egzaminie radcowskim mam do sprzedania:

1) "Aplikacja radcowska. Pytania, odpowiedzi, tabele" czyli testy autorstwa Stepaniuka wyd. 5, rok 2013,
2) „Egzaminy prawnicze Ministerstwa Sprawiedliwości”, tomy: I-IV, rok 2012
3) „Skarga i skarga kasacyjna w postępowaniu sądowoadministracyjnym. Komentarz i Orzecznictwo” Hanna Knysiak-Molczyk, rok 2013
4) Skrypty warszawskie, kk. k.p.k k.c. k.p.c. k.p.a. stan prawny: marzec 2013 r.

Stan bardzo dobry, idealne do przygotowania do egzaminu radcowskiego lub adwokackiego.

Cena do uzgodnienia.

Kontakt na PW lub na maila: prawomen@gmail.com

Kupię książki z kazusami z cywilnego i karnego (materialne i procedura), ewentualnie też testy z tych dziedzin lub jakieś opracowania (ale tylko przy okazji kupna kazusów).

Kontakt na priv.

Sprzedam tanio książki, bardzo pomocne do zdania egzaminu radcowskiego:
-Małgorzata Manowska " Postępowanie cywilne. Kazusy". LexisNexis. Warszawa 2012 - cena oferowana 35 zł (cena na rynku 55 zł),
- Egzaminy prawnicze Ministerstwa Sprawiedliwości 2013 t.II (prawo cywilne i karne), III (prawo gospodarcze i administracyjne), IV (wzory pism z komentarzami) - cena oferowana za trzy tomy 300 zł (cena rynkowa za trzy tomy 567 zł).

zainteresowanych proszę o kontakt na priv: kotboz@interia.pl

witam, przepraszam jezeli powtarzam jakas kwestie ale troche duzo komentarzy sie nazbieralo. Jestem tegorocznym maturzysta, nie znam jeszcze wynikow, wiec nie wiem gdzie wyladuje, ale chcialbym juz zaczac powoli cos czytac(tak ogolnie, nie pod konkretna uczelnie). Jakie podreczniki/opracowania itd bylyby dla mnie dobre na poczatek?

Mith33 napisał:
witam, przepraszam jezeli powtarzam jakas kwestie ale troche duzo komentarzy sie nazbieralo. Jestem tegorocznym maturzysta, nie znam jeszcze wynikow, wiec nie wiem gdzie wyladuje, ale chcialbym juz zaczac powoli cos czytac(tak ogolnie, nie pod konkretna uczelnie). Jakie podreczniki/opracowania itd bylyby dla mnie dobre na poczatek?

Wstęp do prawoznawstwa na początek będzie w sam raz (jest kilka na rynku, każda będzie dobra)

Mam prośbę, potrzebuję kogoś kto ma komentarz A. Kidyby z części ogólnej zobowiązań. Najlepiej na prv. Na lexie nie ma numerów stron, a ja ich bardzo potrzebuję do 3 artykułów (u mnie w bibliotece nie ma).

Witam serdecznie,

mam do sprzedania nast. komentarze:
1. komentarz do kpa B.Adamiak J. Borkowski, wydanie 11, wydawnictwo C.H. BECK, Warszawa 2011 - stan bdb
2. komentarz do kc pod red. E. Gniewka, wyd. 4, Warszawa 2011 - stan bdb
3. komentarz do kpk W. Grzeszczyk, wyd. IX, 2012 - stan idealny
4. 2-tomowy komentarz do ksh autorstwa Andrzeja Kidyby, wyd. 9, 2013 - stan idealny
5. komentarz do kk pod red. T. Bojarskiego, wydanie 4, 2010, wydawnictwo LexisNexis Polska, stan bdb

Komentarze kupione na potrzeby egzaminu adwokackiego.

zainteresowanych proszę o kontakt na priv: m_hari@o2.pl

Witam, mam do sprzedania poniższe komentarze:
1. Kodeks postępowania administracyjnego, CH BECK wydanie 12, Adamiak/Borkowski, 2012
2. Kodeks Spółek Handlowych, Janusz A. Strzępka, CH BECK, wydanie 5, Warszawa 2012
3. Kodeks Cywilny, E. Gniewek, wydanie 5, CH BECK, Warszawa 2013 ( z dostępem do kodu do Legalisa w zakresie pr.cywilnego do 10 listopada 2013r.)
4.Kodeks Postępowania Karnego, Boratyńska/Górski, CH BECK, Wydanie 4, Warszawa 2012
5. Kodeks Postępowania Cywilnego, A. Zieliński, CH BECK wydanie 6, Warszawa 2012
6. Kodeks Karny, A. Grześkowiak, CH BECK, Warszawa 2012
7. Prawo o postępowaniu przed sądami administracyjnymi, Jan Tarno, wydanie 5, Lexis Nexis,2012
8. Skarga i skarga kasacyjna w postępowaniu sądowoadministracyjnym, Hanna Knysiak- Molczyk, Lexis Nexis, wydanie 1

Powyższe książki zakupione zostały na początku tego roku do egzaminu radcowskiego. Nie mają żadnych śladów używania. Ceny do uzgodnienia.

Posiadam również szereg materiałów pomocniczych np. skrypty warszawskie ,notatki itp itp.

zainteresowanych proszę o kontakt na priv lub fenjal@poczta.onet.pl

Witam serdecznie,

mam do sprzedania "aplikacja radcowska - pytania, odpowiedzi, tabele, wydanie 5, rok 2013 autor M. Stepaniuk"; niezwykle przydatne podczas nauki do egzaminu radcowskiego i egzaminu wstępnego na aplikacje..polecam stan bardzo dobry, cena do uzgodnienia.

Zainteresowanych proszę o kontakt: sylwia.m.kasprzak@gmail.com

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót