Książki/podręczniki/opracowania itp - tylko ten temat

• Autor wątku Autor wątku zapytajek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Mam do sprzedania komplet Komentarzy do KC i KPC zakupionych z poczatkiem roku w wyd. Lexis Nexis i wykorzystanych w trakcie egzaminu zawodowego
za cenę 899zł ( w tym przesyłka)

Książki wystawiłam na allegro pod linkiem

:D

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam
mam do sprzedania Aplikacje prawnicze w pytaniach i odpowiedziach, wydanie 6, rok 2012r. tom 1-3. K. Czajkowska-Matosiuk
Przytoczone pytania z egzaminów wstępnych na aplikację wraz z ich omówieniem. Książki są naprawdę bardzo pomocne przy przygotowaniach do egzaminu wstępnego na aplikację, a także do egzaminów końcowych. Szczerze polecam!

Mój e-mail: pineska.ster@gmail.com

Witam, z chęcią zakupię książki przygotowujące do egzaminu wstępnego na aplikację radcowską:
1. A. Heliosz, " Od ogółu do szczegółu"
2. Stepaniuk, testy

oraz może też

3. jakieś książki do powtórki, czyli tzw. pigułki,
4. terminy

za rozsądną cenę :D
Proszę o kontakt mailowy: bary656@wp.pl

Kupie tegoroczne materiały z kursu Szkoły Prawa Procesowego Ad Exemplum

RE: Aplikacja komornicza cz. II

poszukuje 4-5 osób zainteresowanych zakupem testów Stepaniuka w bardzo konkurencyjnej cenie- proszę o pw zainteresowanych. Cena- 70 zl- wydanie 2013

Trochę wstyd, że osoby, które teoretycznie powinny znać prawo ponieważ zdawały egzamin radcowski czy też adwokacki (jak w przypadku osoby, której post przed chwilą usunąłem) - popełniają głupotę, przez którą mogą nawet stracić prawo do wykonywania zawodu.

Przypominam, handlowanie kserówkami czy też wydrukami stanowi naruszenie majątkowych praw autorskich i podlega sankcji określonej w ustawie o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

Ostatnia edycja:
Mi się prawniczy suchar przypomniał.

Jaki jest szczyt bezczelności?

Student prawa proszący profesora, żeby się podpisał na kserówce książki swojego autorstwa, tuż obok znaczku "kserowanie zabija książki". :)

Mam do sprzedania najnowszy komentarz do KPC Manowskiej, dwa tomy, kupiony dwa tygodnie przed tegorocznym egzaminem i użyty tylko na egzaminie. Odbiór osobisty możliwy na terenie Wrocławia i Opola. Cena za oba tomy 300 zł. Proszę o kontakt na priv lub krokodyl444@poczta.fm

Sprzedam książki:
1.testy Stepaniuka aplikacja adwokacka 2012- nowa, parę zakreśleń ołowkiem- cena 100 zł
Aplikacja od ogółu do szczegółu. Aneta Heliosz, wydanie 2013- cena 50 zł (nowa, brakuje jednej strony, parę podkreśleń.
2. Aplikacje prawnicze 2012.Kodeksy aplikanta.Kodeks cywilny.Kodeks postępowania cywilnego. Przemysław Rawa Klocek, 2012- cena 50 zł, książka nowa.
3. Egzaminy prawnicze. Ministerstwa Sprawiedliwości. Tom 2,akta cywilne i karne, wydanie 2012( książka jak nowa, ma lekko zagięte rogi, - cena 100 zł)
4.Metodyka pracy sędziego w sprawach cywilnych. H. Pietrzykowski.wydanie 5, 2011 rok, nowa- cena 100 zł
5. Prawo Spółek Handlowych. Seria Plansze Becka. Tomasz Sadurski, Warszawa 2012- 40 zł (książka nowa, jedynie posiada parę podkreśleń)
6.Egzaminy Aplikacje 2013- Teksty Ustaw, radcowska i adwokacka,(pomarańczowa okładka) 7 wydanie- 3 tomy- cena za komplet-150 zł (książki nowe, parę podkreśleń)
7. Kodeks postępowania administracyjnego. Orzecznictwo (Zbiory Orzecznictwa Becka), wydanie 2011, książka nowa-70 zł
8. Komentarz o KC, Dmowski, Rudnicki, wydanie 6, rok 2004- cena 40 zł, książka nieużywana
9.Komentarz. Kodeks postępowania administracyjnego. Piotr Przybysz. Wydanie 4. Warszawa 2007, książka jak nowa- 50 z

kontakt kasiazsuch@interia.pl

kasia1984 napisał:
Sprzedam książki:
*** moderacja*** - cytat "rzeka"

Jest taki cudowny wynalazek jak edycja tekstu, ale dla nie których to jeszcze sztuka wyższa

marketgarden napisał:
Jest taki cudowny wynalazek jak edycja tekstu, ale dla nie których to jeszcze sztuka wyższa

Dla których niektórych to sztuka wyższa??

witam,

chętnie sprzedam:
- testy Stepaniuka - Aplikacja Adwokacka, edycja 2013, praktycznie nieużywane
- Egzaminy Prawnicze MS, tom IV, wyd. 2013 - poprawione - nieużywane

cena do uzgodnienia

kontakt - wiadomosc prywatna lub e-mail: samantak@o2.pl

pozdrawiam

Cześć,
poszukuję dobrego podręcznika do procedury karnej. Jakieś sugestie?
Jestem studentką.

]Najlepszy do kpk jest podręcznik łódzki tzn. Grzegorczyk/Tylman, niezły jest również Grajewski natomiast tragiczny był kiedyś podręcznik warszawski pod red. Kruszyńskiego z wyjątkiem rozdziału o zasadach. Bardzo fajnie się również czyta podręcznik prof. prusaka, ale jest już niestety bardzo nie aktualny.

Grajewski ma "prawo karne procesowe, cz. ogólna"; współautorami są wykładowcy z mojej uczelni, wiec skłaniałabym sie ku tej publikacji. Ale czy czesc ogólna to nie za mało, czy nie ma uzupełnienia tego podręcznika? Np. "przebieg procesu karnego" Grajewskiego? Czy to tak nie działa?

witam,

czy ktoś może polecić mi podręczniki i komentarze do następujących przedmiotów; wiem ze najlepiej wybierać z wydziałowych syllabusów ale może ktoś pracował na jakiejś książce i może śmiało polecić

1.Prawo handlowe-tutaj coś koniecznie treściwego plus komentarz; Kidyba, Mróz/Stec, Pyzioł/Szumański/Weiss

2.Prawo upadłościowe i naprawcze-nie mam pomysłu

3.Postepowanie cywilne- Dolecki, do poczytania pod poduszke komentarz Zieliński, Piasecki

4.Filozofia prawa- oczywiście zależy co w syllabusie ale tak ogólnie do poszerzenia wiedzy żeby wiedzieć o czym mówi prowadzący wykład

5.Opodatkowanie dochodu- może być także omówienie innych podatków, Gomułowicz/Małecki

6.Prawo mediów i internetu-Sieńczyło-Chlabicz

7.Prawa pacjenta i ich ochrona ??? zapewne ustawa i komentarz

8. Nowoczesne technologie a wybrane instytucje prawne- o podpisie elektronicznym itp

9.Prawo papierów wartościowych ??

dzieki z góry

Dobra krótka książka o prawie spółek handlowych

Czy mogę prosić o wskazanie jakiejś dobrej krótkiej (do 100 stron) książki o prawie spółek handlowych dla początkujących?

Dziękuje!

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót