Książki/podręczniki/opracowania itp - tylko ten temat

• Autor wątku Autor wątku zapytajek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam,

Mam do sprzedania komplet "skryptów warszawskich" (KK, KPK, KC, KPC(2 tomy), KPA) w oprawie, stan prawny na 20 marca 2013r - przydatne do walizki na egzamin.

Zainteresowanych proszę o kontakt na prv. ATRAKCYJNA CENA (możliwy odbiór osobisty okolice Bydgosczy lub wysyłka)

Pozdrawiam

Witam,

Czy posiada ktoś komplet książek Egzaminy Prawnicze Ministerstwa Sprawiedliwości z ubiegłych lat?. Jestem zainteresowana samymi wzorami pism.Ja ze swojej strony mam taki komplet wyd. z 2014 r. i mogłabym przesłać na wymianę wzory pism z mojego kompletu.Chodzi mi o tylko o wzory pism do zadań na egzaminach które się odbyły w poprzednich latach.Zainteresowanych proszę o kontakt na forum lub margaretka234@interia.pl

Kazusy z prawa karnego i cywilnego

jakie polecacie ksiazki do nauki kazusow z prawa karnego i cywilnego?
Chodzi mi o ksiazki pozwalajace nabyc odpowiednia wiedze do rozwiazywania kazusow. Odpowiednie beda komentarze do kodeksow czy lepsze sa podreczniki akademickie?
Chodzi o nauke dla osoby swiezej rozpoczynajacej od zera.

czy warte uwagi sa te pozycje:

1) Kodeks karny komentarz Magdalena Budyn-Kulik
2) Kodeks wykroczen komentarz Tomasz Grzegorczyk
3) Kodeks postępowania w sprawach o wykroczenia komentarz. Tomasz Grzegorczyk
4) Kodeks karny wykonawczy komentarz. Kazimierz Postulski

Kupię materiały (książki, notatki) do nauki do egzaminu na aplikację ogólną.

Izolacja postpenalna

Bardzo proszę o pomoc! poszukuję książek o tematyce izolacji postpenalnej! jakieś 8-9 pozycji, oprócz tego artykuły, ustawy, ale najbardziej chodzi mi o książki. Proszę o pomoc.

RE: Izolacja postpenalna

patii1809 napisał:
Bardzo proszę o pomoc! poszukuję książek o tematyce izolacji postpenalnej! jakieś 8-9 pozycji, oprócz tego artykuły, ustawy, ale najbardziej chodzi mi o książki. Proszę o pomoc.

Jesteś pewna, że o izolacji masz pisać, a nie o pomocy postpenitencjarnej?? Odnośnie izolacji to raczej jeszcze żadna książka nie wyszła :)

tak jestem pewna :) piszę pracę licencjacką na temat: " izolacja postpenalna- uwarunkowania konstytucyjne " i potrzebuję do tego tematu literatury. Niestety ciężko coś w tym temacie znaleźć..

patii1809 napisał:
tak jestem pewna :) piszę pracę licencjacką na temat: " izolacja postpenalna- uwarunkowania konstytucyjne " i potrzebuję do tego tematu literatury. Niestety ciężko coś w tym temacie znaleźć..

Przecież w praktyce to ona jeszcze nie występuje w Gostyninie nikogo jeszcze nie umieszczono, kto u licha wymyśla takie tematy?? W języku polskim jeszcze nic o tym poważnego nie napisano, są tylko artykuły, poszukaj w orzecznictwie ETPCz, parę razy się tym zajmował

Ostatnia edycja:
mój promotor :) a o pomocy postpenitencjarnej książki? myślę, że ten temat też mogę poruszyć w mojej pracy.

Witam,
mam do sprzedania:
1) Komentarz do kodeksu karnego red. Filar 3 wydanie 2012 –200 zł
2) Komentarz do kpk Boratyńska 4 wydanie 2012 – 150 zł
3) Komentarz do kodeksu wykroczeń Grzegorczyk 2 wydanie 1 stycznia 2013 –150 zł
4) Komentarz do kodeksu postępowania w sprawach o wykroczenia Grzegorczyk 5 wyd. 2013 – 150 zł
5) Komentarz ppsa Hauser 2013 – 200 zł
6) Komentarz ppsa Dauter 2011– 100 zł
7) Komentarz ugn Bieniek wydanie 1 - 2012 – 190 zł
8. Komentarz prawo budowlane Niewiadomski – 4 wydanie 2011 – 120 zł
9) Komentarz -kodeks pracy Świątkowski 2012 – 250 zł
10) Komentarz - własność lokali i wspólnota mieszkaniowa 2 wydanie 2012 – 100 zł
11) Komentarz - ochrona praw lokatorów 2011 – 100 zł
12) Komentarz prawo mieszkaniowe Doliwa - 4 wydanie 2012 –150 zł
13) Komentarz do ustawy o księgach wieczystych Heropolitańska 2013 –160 zł
14) Komentarz k.c. Gniewek 2013 – 250 zł
15) Komentarz do kpc Manowska 2011(2 tomowy) – 300 zł
16) Komentarz do ustawy o kosztach sądowych w sprawach cywilnych Gonera 4 wydanie –100 zł
17) Testy aplikacje prawnicze 2012 tom 3. –80 zł
Kontakt na priv.

Witam, zdałam egzamin radcowski, mam do sprzedania, za połowę ceny wybitej na okładce:

1. KSH - Komentarz, M. Rodzynkiewicz, wydanie 4, 2012, LexisNexis
2. KPC - Komentarz w IV tomach z serii "Wielkie Komentarze", tzw. zielone komentarze, red. T. Ereciński, wydanie 4, 2012, LexisNexis
3. KC - Komentarz w VI tomach z serii "Wielkie komentarze", tzw. zielone komentarze, wydanie 10, 2011, LexisNexis

mam również do sprzedania następujące monografie:

1. "Metodyka pracy sędziego w prawach cywilnych", H. Pietrzykowski, wydanie 6, 2012, LexisNexis
2. "Metodyka pracy sędziego w sprawach karnych", P.Hofmański, S. Zabłocki, wydanie 2, 2011, Lex a Wolters Kluwer business
3. "Apelacje cywilne i karne 69 wzorów pism z omówieniami", S. Jaworski, wydanie 2, 2012, C. H. Beck

wszystkie w/w komentarze i monografie są najnowszymi wydaniami, nie miały nowszych edycji

każdy komentarz/monografię sprzedam za połowę ceny wybitej na okładce

stan wszystkich komentarzy i monografii - idealny, bez jakichkolwiek podkreśleń czy dopisków, książki wyglądają jak nowe

komentarze kupiłam kilka dni przed egzaminem i użyłam tylko na egzaminie

odbiór osobisty w Krakowie lub przesyłka pocztą/kurierem

kontakt:
soleo@interia.eu

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Witam. Kupię materiały z kursów do egzaminu końcowego radcowskiego.Chętnie wymienię się materiałami. Proszę o kontakt na priv

Witam wszystich! Zdawałam egzamin adwokacki w 2013 r. . Mam do sprzedania komentarze z 2012 r., niektóre z 2013 r. ( zakupione specjalnie do egzaminu ) w stanie idealnym. Z kc i kpc w kilku tomach bardzo dokładny komentarz. Sprzedam w atrakcyjnej cenie do negocjacji.pozdrawiam roza. Jesli ktos były zainteresowany to prosze o wiadomosc.;)

Ps: plus metodyki :
1. Czynności profesjonalnego pełnomocnika w sprawach cywilnych,
2.czynności profesjonalnego pełnomocnika w sprawach karnych,
3.profesjonalnego pełnomocnika w sprawach administracyjnych
4. metodyta pracy sedziego w sprawach cywilnych
5. Kazusy i pytania z prawa karnego.
6. Aplikacje prawnicze 2013 -porównanie procedury cywilnej i karnej
7. Metodyka sporządzania pism procesowyc w sprawach karnych, cywilnych gospodarczych i administracyjnych ( szczególnie polecam)

Potrzebuje pilnie pieniedzy wiec napewno atrakcyjna cena. Wszystko jest w stanie idealnym za wyjątkiem czynnosci profesjpnalnych pelnomocników bo czesc jest podreślona.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Mam do odsprzedania materiały z kursu do egzaminu końcowego (w tym notatki z tegoż) plus jako bonus wszystko co udało mi się zgromadzić do egzaminu.

Witam,

Mam do sprzedania komplet "skryptów warszawskich" (KK, KPK, KC, KPC(2 tomy), KPA) zbindowane. San prawny na 2013r.

Zainteresowanych proszę o kontakt na priv. Cena do negocjacji. Możliwy odbiór osobisty Lublin lub wysyłka.

Pozdrawiam

Również sprzedam skrypty warszawskie, komplet w oryginalnej oprawie 2013, cena do negocjacji, jestem z Wrocławia, ale wysyłka również możliwa. Proszę o kontakt na emaila: justi4@poczta.fm

Ostatnia szansa

Mam do sprzedania komplet "skryptów warszawskich" (KK, KPK, KC, KPC(2 tomy), KPA) w oprawie, stan prawny na 20 marca 2013r

Zainteresowanych proszę o kontakt na prv. (możliwy odbiór osobisty okolice Bydgosczy lub wysyłka)

Pozdrawiam

Witam, zdałam egzamin radcowski, mam do sprzedania:

1. KPC - Komentarz w IV tomach z serii "Wielkie Komentarze", tzw. zielone komentarze, red. T. Ereciński, wydanie 4, 2012, LexisNexis. Komplet sprzedam za 400 zł, jak również każdy z tomów oddzielnie za połowę ceny wybitej na okładce.
2. KC - Komentarz w VI tomach z serii "Wielkie komentarze", tzw. zielone komentarze, wydanie 10, 2011, LexisNexis. Komplet sprzedam za 600 zł, jak również każdy z tomów za oddzielnie za połowę ceny wybitej na okładce.

mam również do sprzedania następujące monografie:

1. "Metodyka pracy sędziego w prawach cywilnych", H. Pietrzykowski, wydanie 6, 2012, LexisNexis. Sprzedam za 80 zł.
2. "Metodyka pracy sędziego w sprawach karnych", P.Hofmański, S. Zabłocki, wydanie 2, 2011, Lex a Wolters Kluwer business. Sprzedam za 50 zł.
3. "Apelacje cywilne i karne 69 wzorów pism z omówieniami", S. Jaworski, wydanie 2, 2012, C. H. Beck. Sprzedam za 30 zł.

stan wszystkich komentarzy i monografii - idealny, bez jakichkolwiek podkreśleń czy dopisków, książki wyglądają jak nowe

komentarze kupiłam kilka dni przed egzaminem i użyłam tylko na egzaminie

odbiór osobisty w Krakowie lub przesyłka pocztą/kurierem

kontakt:
soleo@interia.eu

Pozdrawiam

Witam,
kupię:
1. Metodykę w sprawach cywilnych
2. Metodykę w sprawach karnych
3. Komentarz do KPC Zielińskiego
4. Komentarz do KC Dmowski tylko tom I - część ogólna
5. zainteresują mnie komentarze do KK (Zolla), KPK, KW, KPW i inne ciekawostki.
Proszę o oferty tylko najnowszych wydań (ewentualnie przedostatnich) z proponowanymi cenami.
Proszę o kontakt: switek3@wp.pl

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót