Książki/podręczniki/opracowania itp - tylko ten temat

• Autor wątku Autor wątku zapytajek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam,

sprzedam materiały do nauki do egzaminu adwokackiego, w tym m.in. skrypty warszawskie, wykłady s. Zając, opracowania, kazusy, itp. Ponadto, mogę sprzedać również komentarze wykorzystane na egzaminie oraz inne przydatne pozycje książkowe.

Materiały przysłużyły się do zdania egzaminu adwokackiego przez dwie osoby w roku 2013 i 2014, więc śmiało można powiedzieć, że przynoszą szczęście zdającemu :)

Cena do negocjacji, proszę o kontakt na priv osoby zainteresowane. Do zestawu mogę dołączyć gratis elektroniczny zbiór materiałów (kilka gigabajtów danych).

Witam!

Kupię książki, testy przygotowujące do aplikacji ogólnej. Interesują mnie w miarę nowe wydania!
Proszę o wiadomość!

Witam
Mam do sprzedania książki do prawa. Kupiłam je dla siebie, plany mi się zmieniły i nie poszłam na prawo. Książki są całkowicie nowe, nie używane.

-Prawo gospodarcze porecznik akademicki wydane przez ewspia. - Szymanek, Czajka

-trybunał konstytucyjny a proces karny rok wydanie 99, Barbara Nitta

-Logika dla prawnikow - slownik encyklopedyczny, Malinowski, Petzel wyd. LexisNexis wyd 2

-Historia doktryn politycznych i prawnych - testy wyd 2
Ławnikowicz, Łuczynska, wyd. LexisNexis

-Historia ustroju i prawa polskiego- testy i kauzysy wyd 2
Rosner, LexisNexis

-Kodeks postepowania w sprawach o wykroczenie, przepisy wykonawcze i ustawy związkowe lublin 2007

-Historia doktryn politycznych i prawnych wyd9 Sylwestrzak podręcznik, LexisNexis

-Wstęp do prawoznawstwa wyd4 Nowacki, Tobor- seria akademicka, Lex

- ustroje konstytucyjne panstw wspolczesnych wyd 5, Sarnecki, seria akademicka, Lex

-Wstęp do prawoznawstwa - cwiczenia i materialy
Dobrzeniecki , Korycka- Zirk, Torun 2012

-Prawo rzymskie- pytania, kauzysy, tablice wyd 3 Kacprzak, Krzynowek
repetytoria C.H.Beck

- Logika dla prawnikow - wyklady, cwiczenia, zadania
repetytoria, Gołba, Piękoś, Turkowski

-Prawo rzymskie wyd 5 Kolańczyk, LexisNexis

Za wszystkie ksiazki zaplacilam około 500zł. Wszystko chce sprzedać w zestawie za 350zł lub osobno - cena do uzgodnienia. Książki leżały na półce, w ogóle nie używane. Dodatkowo dorzucam fiszki z łaciny, również nie używane.
Zainteresowanych proszę o kontakt priv.

Prawo Konkurencji 99 zł Nówka

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Ma ktoś może Komentarz do KSH Autor: Strzępka Janusz, Zielińska Ewa, Pinior Piotr, Popiołek Wojciech
w formie elektronicznej i mógłby sie podzielić? :)

Sprzedam - Kodeks postępowania karnego. Komentarz
Tom I: Komentarz do art. 1-424 k.p.k., Tom II: Komentarz do art. 425-673 k.p.k.Jan Grajewski , Lech Krzysztof Paprzycki (red. nauk.) , Sławomir Steinborn
Wydawnictwo: Wolters Kluwer
Stan prawny: 1.03.2013 r.

Oba tomy w stanie nienaruszonym, brak podkreśleń, zagięć. Wykorzystane jedynie w czasie 1 dnia egzaminu zawodowego w tym roku.
Cena: 190 zł !!!!:ok::ok::ok:
Kontakt przez e-mail. anastazia5@o2.pl

Jestem zainteresowana kupnem materiałów do nauki na EGZAMIN ADWOKACKI 2015r. KOŃCOWY.

W szczególności interesują mnie WZORY umów i materiały z prawa handlowego.

Chętnie odkupię EGZAMINY PRAWNICZE MIN. SPRAWIEDLIWOŚCI TOM 1,2,4.

A może ktoś może polecić inne podręczniki do nauki?

Mam do zaoferowania materiały do nauki na egzamin wstępny na aplikacje: adwokacką / radcowską / notarialną / komorniczą / ogólną w postaci:

- Aplikacje prawnicze 2012. testy lexisnexis (wszystkie 3 tomy)
- Testy na aplikacje 2011. wolters kluwer (wszystkie 5 tomów)

Zainteresowani na PW ;)

Witam jestem zainteresowana tzw. czarną serią - EGZAMINY PRAWNICZE MIN. SPRAWIEDLIWOŚCI rok wydania 2013 lub 2014, ponadto komentarzem do KPA Adamiak/ Borkowskiego

wilhelmina napisał:
Witam jestem zainteresowana tzw. czarną serią - EGZAMINY PRAWNICZE MIN. SPRAWIEDLIWOŚCI rok wydania 2013 lub 2014, ponadto komentarzem do KPA Adamiak/ Borkowskiego

Mam do sprzedania całą serię książek z tzw. czarnej serii, EGZAMINY PRAWNICZE MIN. SPRAWIEDLIWOŚCI 2014, rok wyd. 2013, z tym że nowszego wydania nie było jeszcze :)

Książki kupione na potrzeby tegorocznego egzaminu zawodowego, gdzieniegdzie podkreślone zakreślaczem.
Cenę podaję przez kontakt na PW.

Witaj, mam do sprzedania Egzaminy Prawnicze Tom 2,3,4 wydanie 3, rok 2013

Jak nowe, bez podkreśleń, plam.

Stan idealny.

Mam również "Postępowanie cywilne.Kazusy" Małgorzaty Manowskiej- wydanie z 2012 r.
bez podkreśleń, zaznaczeń, lekko poplamiona na "grzbiecie".

Sprzedam tom 1 i 2 z tzw.czarnej serii - EGZAMINY PRAWNICZE MINISTERSTWA SPRAWIEDLIWOŚCI 2014, najnowsze wydanie z 2013 r., obejmujące akta karne i cywilne (tom 1) oraz gospodarcze i administracyjne (tom 2).

Stan nienaruszony, bez podkreśleń. Kupione na 3 dni przed egzaminem.:ok:
Cena 200 zł (100 zł za tom).

Mam jeszcze tom 4 egzamin 2013, z 2012 r. Stan b. dobry, bez podkreśleń, cena: 40 zł.

Kontakt przez e-mail: nowina68@wp.pl

PRAWO UPADŁOŚCIOWE I NAPRAWCZE - które podręczniki i komentarze polecacie ?

Witam, mam na sprzedaż następujące komentarze. Kupione zostały na egzamin zawodowy i stan ich jest jak nowy.

1) Kodeks cywilny. Gniewek. wyd. 5, 2013 C.K. Beck - 200zł
2) Kodeks postępowania cywilnego. Zieliński. wyd. 7, 2014 C.K. Beck - 240zł
3) Kodeks postępowania administracyjnego. Adamiak/Borkowski. wyd. 13, 2014 C.K.Beck - 200zł
4) Kodeks spółek handlowych. Strzępka. wyd. 6, 2013 C.K.Beck - 220zł
5) Kodeks karny. Grześkowiak. wyd. 2, 2013 C.K.Beck - 170zł
6) Kodeks postępowania karnego. Boratyńska wyd. 5, 2014 C.K.Beck - 170zł

Dodatkowo mam na sprzedaż komplet Orzecznictwa Aplikanta C.K.Beck tj. KC, KPC, KK/KPK, KSH, KPA. Łącznie 5 tomów. Całość za 400zł.

Zainteresowanych proszę na priv. Odbiór osobisty na Śląsku, możliwość wysyłki.

Problem z wyborem literatury z kazusami

Witam

Czy ktoś z tu obecnych mógłby polecić mi literaturę z kazusami z prawa rzymskiego z działu o osoby-niewolnicy,o rodzinie- prawo małżeńskie,spadki, prawo rzeczowe,spadkowe, zaobowiązania. Za wszelkie propozycje z góry dziękuje :D

Witam Serdecznie! Czy ktoś posiada może książkę Piotra Osowy pt. Powództwo o świadczenie? Sprawa bardzo pilna.

Witam,

Mam do sprzedania książki po egzaminie radcowskim, który zakończył się pełnym sukcesem.

Poniższe pozycje stanowiły nie tylko bardzo dobre źródło wiedzy w przygotowaniach do egzaminu ale były również niezastąpioną wręcz pomocą podczas samego egzaminu zawodowego.

Poniższe książki sprzedaję po bardzo atrakcyjnych cenach:

1. Kodeks cywilny. Orzecznictwo Aplikanta, Autor: Marta Utrata – Wyd. C.H.Beck 2013 – 100 zł
2. Kodeks postępowania cywilnego. Orzecznictwo Aplikanta, Autor: Marta Utrata – Wyd. C.H.Beck 2013 – 100 zł
3. Kodeks postępowania administracyjnego. Orzecznictwo Aplikanta, Redaktor Prowadzący: dr Joanna Ablewicz – Wyd. C.H.Beck 2013 – 70 zł
4. Kodeks karny. Kodeks postępowania karnego. Orzecznictwo Aplikanta, Autor: Marta Rogoyska – Wyd. C.H.Beck 2013 – 90 zł
5. Kodeks spółek handlowych. Orzecznictwo Aplikanta, Redakcja: Monika Michalska – Wyd. C.H.Beck 2013 – 90 zł
6. Kodeks postępowania cywilnego. Komentarz, Redakcja: prof. dr hab. Andrzej Zieliński, Wydanie 7, C.H.Beck 2014 – 200 zł
7. Kodeks postępowania administracyjnego. Komentarz, Autorzy: prof. zw. dr hab. Barbara Adamiak, prof. zw. dr hab. Janusz Borkowski, Wydanie 13, C.H.Beck 2014 – 200 zł
8. Kodeks postępowania karnego. Komentarz, Autorzy: dr Katarzyna T. Boratyńska, dr hab. Adam Górski, prof. UwB dr hab. Andrzej Sakowicz, dr Andrzej Ważny, Wydanie 5, C.H.Beck 2013 – 180 zł
9. Kodeks wykroczeń. Komentarz, Autorzy: Bojarski Tadeusz, Michalska-Warias Aneta, Piórkowska-Flieger Joanna, Szwarczyk Maciej, Wydanie IV, Lexis Nexis 2013 – 100 zł
10. Kodeks karny. Komentarz, Pod redakcją: M. Filara, Wydanie III, Lexis Nexis 2012 – 150 zł
11. Kodeks spółek handlowych. Komentarz, Autor: Rodzynkiewicz Mateusz, Wydanie V, Lexis Nexis 2013 – 190 zł
12. Kodeks cywilny. Komentarz. Księga pierwsza. Część Ogólna, Pod redakcją: J.Gudowskiego, Autorzy: Dmowski Stanisław, Rudnicki Stanisław, Trzaskowski Roman, Wydanie I, Lexis Nexis 2013 – 100 zł
13. Kodeks cywilny. Komentarz. Księga druga. Własność i inne prawa rzeczowe, Pod redakcją: J. Gudowskiego, Autorzy: Rudnicki Stanisław, Rudnicki Grzegorz, Rudnicka Jolanta, Wydanie I, Lexis Nexis 2013 – 100 zł
14. Kodeks cywilny. Komentarz. Księga trzecia. Zobowiązania. Tom 1 i 2, Pod redakcją: J. Gudowskiego, Autorzy: Bielska-Sobkowicz Teresa, Bieniek Gerard, Ciepła Helena, Dmowski Stanisław, Drapała Przemysław, Gudowski Jacek, Sychowicz Marek, Trzaskowski Roman, Wiśniewski Tadeusz, Żuławska Czesława, Wydanie I, Lexis Nexis 2013 – 200 zł
15. Kodeks cywilny. Komentarz. Spadki, Pod redakcją: J. Gudowskiego, Autorzy: Skowrońska-Bocian Elżbieta, Wierciński Jacek, Wydanie I, Lexis Nexis 2013 – 100 zł

Osoby zainteresowane proszone są o kontakt:
mailowy na adres: jjastrz@gmail.com,
telefoniczny pod numerem: + 48 600 550 860,

Odbiór osobisty na terenie Warszawy lub możliwość wysyłki.

Jednocześnie uprzejmie informuję, iż niniejsze ogłoszenie nie stanowi oferty w rozumieniu Kodeksu cywilnego.

Mam do sprzedania cały zestaw: Orzecznictwo Aplikanta CH Beck. (białe) rok wydania 2013 ( nie ma nowszego). Przydatny w nauce do egzaminu radcowskiego jak i na samym egzaminie. Korzystałam i zadałam :) Stan bardzo dobry. Kilka zaznaczeń ołówkiem i zakreślaczem ale dosłownie kilka. Cena 450 zł + 12 zł przesyłka. Polecam

kontakt jojanczy@gmail.com

Poszukuję przystępnej książki do uporządkowania i usystematyzowania wiedzy z KPC, możecie coś polecić? Do tej pory sięgałam do Marszałkowskiej-Krześ, jednak zauważyłam, że mimo obszerności podręcznika, wiele istotnych kwestii nie zostało poruszonych.

Mam do zaoferowania materiały do nauki na egzamin wstępny na aplikacje: adwokacką / radcowską / notarialną / komorniczą / ogólną w postaci:

- Aplikacje prawnicze 2012. testy lexisnexis (wszystkie 3 tomy)
- Testy na aplikacje 2011. wolters kluwer (wszystkie 5 tomów)

Zainteresowani na PW :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót