Książki/podręczniki/opracowania itp - tylko ten temat

• Autor wątku Autor wątku zapytajek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Sprzedam materiały do nauki na egzamin radcowski ( m.in. skrypty warszawskie, egzaminy prawnicze, komentarze, zbiory orzeczeń itp). Kontakt na adres: kmucha8@o2.pl

Poszukuje materialow z kursow przygotowujacych do egzaminu radcowskiego.

PONAWIAM
Mam do sprzedania cały zestaw: Orzecznictwo Aplikanta CH Beck. (białe) rok wydania 2013 ( nie ma nowszego). Przydatny w nauce do egzaminu radcowskiego jak i na samym egzaminie. Korzystałam i zadałam Stan bardzo dobry. Kilka zaznaczeń ołówkiem i zakreślaczem ale dosłownie kilka. Cena 400 zł + 12 zł przesyłka. Polecam

kontakt jojanczy@gmail.com

ja mocno rekomenduję ksiażkę :Prawo autorskie Barty i Markiewicza, dośc droga bo ok 180 zł w empiku ale warto wydać tą kaskę

ostrowska.wisia napisał:
ja mocno rekomenduję ksiażkę :Prawo autorskie Barty i Markiewicza, dośc droga bo ok 180 zł w empiku ale warto wydać tą kaskę

A na co ta reklama? Swoją drogą czemu akurat empik jak na stronie wydawnictwa można za 165 kupić ? _-_

witam

czy może ktoś polecić komentarz do KPC a także podręcznik jakiś obszerny i taki do nauki na kilka dni przed egzaminem, które byłyby przyjazne i zrozumiałe dla studenta
tylko nie piszcie że do zaliczenia wystarczy kodeks i jakiś podręcznik bo już wiem niestety że kodeks i podręcznik nie wystarczy

Witam!! W przeciągu 14 miesięcy po godzinach pracy streszczałem sobie ogólnodostępne (w Lexie) podstawowe komentarze w formie elektronicznej (usuwanie mniej potrzebnych informacji, skondensowanie najważniejszej treści) tak pod kątem nauki do egzaminów, by mieć wszystko na papierze w nie aż tak obszernej formie jak tradycyjne komentarze. I tak udało mi się zrobić następujące formy streszczonych komentarzy:

KC – 7 książek w granicach 170-220 str; (1x cz.ogólna, 1x pr.rzecz., 2x zob.cz.ogól., 2x zob.cz.szczeg.,1x spadki);
KRO – 3 książki po ok. 160 str;
KP – 2 książki po ok. 170 str;
KSH – 5 książek po około 200 str;
KPC – 4 książki po ok. 230 str;
SDG – 1 książka 225 str;

KK – 2 książki (1x cz.ogóln. ok 230 str, 1xcz.szcz. ok. 130 str.);
KPK – 2 książki po ok. 230 str;
KW – 1 książka
KPW – 1 książka

I tak dla przykładu KP w podstawowej formie elektronicznej wynosi 629 str, ja to zmieściłem w 2 książkach po ok. 170 str.

Powiem, że bardzo fajna sprawa te książeczki po wydrukowaniu i zbindowaniu, do powtórek np. przed egzaminem, bowiem jak jeszcze sobie to wcześniej przeczytamy i podkreślimy najważniejsze rzeczy to bez czytania setek stron tradycyjnych komentarzy można w szybki sposób przypomnieć sobie najważniejsze kwestie:)
Gdyby ktoś był zainteresowany którymś z opracowań chętnie udostępnię za niewielką opłatą (odpowiadającą poniesionemu nakładowi pracy:).
Jak coś to info na PRIV
Pozdro!

APLIKACJA I EGZAMIN KOMORNICZY:

Sprzedam:

Aplikacja komornicza Stepaniuk wyd. 2010 - 30zł
Egzamin komorniczy Dyląg i Zientara wyd 2014 - 50zł

kontakt: tel. 723 729 941
kpietrasz1@o2.pl

lokalizacja Gorzów Wlkp.

Czy ma ktoś może do sprzedania komentarz do KSH Strzępki?

Kupię KOMENTARZ:
KPC J.Jankowski 2013 tom II
KPC T.Ereciński 2012 tom III
PUiN S.Gurgul 2013
KC E.Gniewek 2012

Ostatnia edycja:
Sprzedam monografię:

"Umowa przedwstępna dotycząca zakupu nieruchomości" - D. Wajda - wyd. 2 LexisNexis.

Cena: 40 zł

Książka jest nowa.

Info na priv.
lub
minigal@interia.pl

BARDZO FAJNE KOMENTARZE DO NAUKI

WITAM
W przeciągu 14 miesięcy po godzinach pracy streszczałem sobie ogólnodostępne (w Lexie) podstawowe komentarze w formie elektronicznej (usuwanie mniej potrzebnych informacji, skondensowanie najważniejszej treści) tak pod kątem nauki do egzaminów, by mieć wszystko na papierze w nie aż tak obszernej formie jak tradycyjne komentarze. I tak udało mi się zrobić następujące formy streszczonych komentarzy:

KC – 7 książek w granicach 170-220 str; (1x cz.ogólna, 1x pr.rzecz., 2x zob.cz.ogól., 2x zob.cz.szczeg.,1x spadki);
KRO – 3 książki po ok. 160 str;
KP – 2 książki po ok. 170 str;
KSH – 5 książek po około 200 str;
KPC – 4 książki po ok. 230 str;
SDG – 1 książka 225 str;

KK – 2 książki (1x cz.ogóln. ok 230 str, 1xcz.szcz. ok. 130 str.);
KPK – 2 książki po ok. 230 str;
KW – 1 książka
KPW – 1 książka

I tak dla przykładu KP w podstawowej formie elektronicznej wynosi 629 str, ja to zmieściłem w 2 książkach po ok. 170 str.

Powiem, że bardzo fajna sprawa te książeczki po wydrukowaniu i zbindowaniu, do powtórek np. przed egzaminem, bowiem jak jeszcze sobie to wcześniej przeczytamy i podkreślimy najważniejsze rzeczy to bez czytania setek stron tradycyjnych komentarzy można w szybki sposób przypomnieć sobie najważniejsze kwestie
Gdyby ktoś był zainteresowany którymś z opracowań chętnie udostępnię za niewielką opłatą (odpowiadającą poniesionemu nakładowi pracy.
Jak coś to info na PRIV
Pozdro!

Witam
Ja natomiast chętnie bym uzyskał wiedze w zakresie działalności gospodarczej, prawa handlu, prawo pracy, zasady w internecie (kodeks) i inne

Poleci mi ktoś coś konkretnego?

Dziękuję

Cześć,

mam do sprzedaży skorowidze aktów prawnych

Kontakt: Da93ka@wp.pl

Sprzedam:
EGZAMINY PRAWNICZE MINISTERSTWA SPRAWIEDLIWOSCI tom 3 (kazusy) i 4 (wzory) - ostatnie wydanie (2013) - bez śladów użytkowania. cena 150 zl

Metodyka sporzadzania pism procesowych w sprawach karnych cywilnych gospodarczy i administracyjnych - Cempura - 2013 (kilka podkreśleń zakreślaczem) - 80 zł

Ponadto mam do sprzedania autorskie notatki w formacie supermemo opracowane na podstawie wszystkich dostępnych mi materiałów z których przygotowywałam się do egzaminu adwokaciego (publikacji sędziów prowadzących repetyroria dla aplikantów w ORA W-wa, notatek z tychże repetytoriów, materiałów z kursów przygotowujących do egzaminu, komentarzy, metodyk). Każdy z kursów zawiera zakładki zawierające teoretyczne podstawy, niezbędne formułki z objaśnieniami (zaskarżam, zarzucam, wnoszę) i zestaw przerobionych przeze mnie zarzutów z przytoczeniem przepisow i objaśnieniami, + dodatkowe inne materiały (np. reguly ne peuis, zbiegi, koszty, praktyczne uwagi).

Mam do sprzedania następujące książki stanowiące dobry materiał w przygotowaniach do egzaminu radcowskiego/adwokackiego:

1. Kodeks cywilny. Orzecznictwo Aplikanta, Autor: Marta Utrata – Wyd. C.H.Beck 2013

2. Kodeks postępowania cywilnego. Orzecznictwo Aplikanta, Autor: Marta Utrata – Wyd. C.H.Beck 2013

3. Kodeks postępowania administracyjnego. Orzecznictwo Aplikanta, Redaktor Prowadzący: dr Joanna Ablewicz – Wyd. C.H.Beck 2013

4. Kodeks karny. Kodeks postępowania karnego. Orzecznictwo Aplikanta, Autor: Marta Rogoyska – Wyd. C.H.Beck 2013

5. Kodeks spółek handlowych. Orzecznictwo Aplikanta, Redakcja: Monika Michalska – Wyd. C.H.Beck 2013

6. Kodeks postępowania cywilnego. Komentarz, Redakcja: prof. dr hab. Andrzej Zieliński, Wydanie 7, C.H.Beck 2014

7. Kodeks postępowania administracyjnego. Komentarz, Autorzy: prof. zw. dr hab. Barbara Adamiak, prof. zw. dr hab. Janusz Borkowski, Wydanie 13, C.H.Beck 2014

8. Kodeks postępowania karnego. Komentarz, Autorzy: dr Katarzyna T. Boratyńska, dr hab. Adam Górski, prof. UwB dr hab. Andrzej Sakowicz, dr Andrzej Ważny, Wydanie 5, C.H.Beck 2013

9. Kodeks wykroczeń. Komentarz, Autorzy: Bojarski Tadeusz, Michalska-Warias Aneta, Piórkowska-Flieger Joanna, Szwarczyk Maciej, Wydanie IV, Lexis Nexis 2013

10. Kodeks karny. Komentarz, Pod redakcją: M. Filara, Wydanie III, Lexis Nexis 2012

11. Kodeks spółek handlowych. Komentarz, Autor: Rodzynkiewicz Mateusz, Wydanie V, Lexis Nexis 2013

12. Kodeks cywilny. Komentarz. Księga pierwsza. Część Ogólna, Pod redakcją: J.Gudowskiego, Autorzy: Dmowski Stanisław, Rudnicki Stanisław, Trzaskowski Roman, Wydanie I, Lexis Nexis 2013

13. Kodeks cywilny. Komentarz. Księga druga. Własność i inne prawa rzeczowe, Pod redakcją: J. Gudowskiego, Autorzy: Rudnicki Stanisław, Rudnicki Grzegorz, Rudnicka Jolanta, Wydanie I, Lexis Nexis 2013

14. Kodeks cywilny. Komentarz. Księga trzecia. Zobowiązania. Tom 1 i 2, Pod redakcją: J. Gudowskiego, Autorzy: Bielska-Sobkowicz Teresa, Bieniek Gerard, Ciepła Helena, Dmowski Stanisław, Drapała Przemysław, Gudowski Jacek, Sychowicz Marek, Trzaskowski Roman, Wiśniewski Tadeusz, Żuławska Czesława, Wydanie I, Lexis Nexis 2013

15. Kodeks cywilny. Komentarz. Spadki, Pod redakcją: J. Gudowskiego, Autorzy: Skowrońska-Bocian Elżbieta, Wierciński Jacek, Wydanie I, Lexis Nexis 2013

Osoby zainteresowane proszone są o kontakt:
mailowy na adres: jjastrz@gmail.com,
lub telefoniczny pod numerem: + 48 600 550 860

Pozdrawiam,

Jarosław Jastrzębski

Mam do sprzedania:
Orzecznictwa CH Beck za 400 zł komplet stan bardzo dobry
ORAZ:
1. Egzaminy Prawnicze MS 2014 TOM III Kazusy - 60 zł stan bardzo dobry
2. Post. cywilne Kazusy. M. Manowska wyd. 2012 - 30 zł stan bardzo dobry
3/ Post. adm. i sądowo-adm. Kazusy A. Skoczylas wyd 2011 15 zl stan bardzo dobry
4. Postępowanie cywilne Kazusy.Wzory.Testy J.Bodio wyd. 2012 40 zł stan b.dobry
5. Komantarz do KKS A. Wielgorzewska wyd. 2012 - 90 zł stan b.dobry
6. Umowy Obrotu Gospodarczego G. Michniewicz wyd. 2012 z CD - 40 zł stan b.dobry
7. Umowy obrotu gospodarczego A.Koch wyd.2011 - 50 zł stan b. dobry
8. Ustawa deweloperska komentarz B. Gliniecki wyd. 2012 - 80 zł stan b.dobry
9. Apelacja w post. cywilnym M.Manowska wyd. 2013 +suplement - 70 zł stan dobry
10 Postępowanie odwoławcze w sprawach karnych D. Świecki + suplement - 70 zł stan dobry
Stan dobry oznacza iż występuje więcej podkreśleń lub zakreśleń zakreślaczem. Stan bardzo dobry oznacza niewielką, sporadyczną ilość podkreśleń długopisem lub zakreślaczem, starałam się zaznaczać karteczkami.

Dodatkowo posiadam ksero:
1. Vademecum Cywilne mec Rewerskiej AD EXEMPLUM cena 20 zł
2. Skrypt aplikantów OIRP W-wa 2012 Prawo cywilne - zobowiązania H. Ciepła - 20 zł
3. Skrypt aplikantów OIRP W-wa 2011 Prawo Spółek Handlowych R. Szyszko 20 zł
4. Apelacje Cywilne i karne Komentarz i wzory S. Jaworski wyd. 2012 cena 20 zł
5. Skrypt aplikantów OIRP W-wa 2013 Pisma w postępowaniu adm. i sądowo-adm. A. Wilk-Illewicz 20 zł
6. Skarga i skarga kasacyjna w post. sądowoadm. H. Knysiak-Molczyk wyd. 2013 35 zł
7. Apelacja karna K.Łojewski wyd. 2005 cena 10 zł
8. Prawo gospodarcze M. Okła wyd. 2008 cena 40 zł
9. Egzaminy prawnicze MS TOM 2 akta kazusy opinie, wyd. 2011 cena 40 zł

Przesyłka zależy od wagi nie mniej niż 12 zł, ale jesli będzie dużo pozycji postaram się zgratisować przesyłkę oczywiście przy większej ilości dorzucam też inne przydatne kserówki. Mnie te pozycje pozwoliły na usystematyzowanie wiedzy do egzaminu zdanego pozytywnie więc polecam :D

Zamówienia i więcej info na jojanczy@gmail.com

Witam, mam na sprzedaż następujące komentarze. Kupione zostały na egzamin zawodowy i stan ich jest jak nowy.

1) Kodeks cywilny. Gniewek. wyd. 5, 2013 C.K. Beck - 200zł
2) Kodeks postępowania cywilnego. Zieliński. wyd. 7, 2014 C.K. Beck - 240zł
3) Kodeks postępowania administracyjnego. Adamiak/Borkowski. wyd. 13, 2014 C.K.Beck - 200zł
4) Kodeks spółek handlowych. Strzępka. wyd. 6, 2013 C.K.Beck - 220zł
5) Kodeks karny. Grześkowiak. wyd. 2, 2013 C.K.Beck - 170zł
6) Kodeks postępowania karnego. Boratyńska wyd. 5, 2014 C.K.Beck - 170zł

Dodatkowo mam na sprzedaż komplet Orzecznictwa Aplikanta C.K.Beck tj. KC, KPC, KK/KPK, KSH, KPA. Łącznie 5 tomów. Całość za 360 zł.

Zainteresowanych proszę na priv. Odbiór osobisty na Śląsku, możliwość wysyłki.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót