Książki/podręczniki/opracowania itp - tylko ten temat

• Autor wątku Autor wątku zapytajek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam,
W związku z pozytywnie zdanym egzaminem radcowskim 2015 mam do sprzedania bardzo przydatne materiały do egzaminu zawodowego:
1. Marcin Kołakowski - apelacje cywilne - zagadnienia praktyczne, akta i kazusy, Warszawa 2015 r.
2. Egzaminy Prawnicze Ministerstwa Sprawiedliwości 2015 - wszystkie 4 tomy
3. Prawo o postępowaniu przed Sądami Administracyjnymi - komentarz pod redakcją prof. Romana Hausera, prof. Marka Wierzbowskiego, duże komentarze Becka, Warszawa 2013
4. Kodeks postępowania administracyjnego - duże komentarze Becka, Warszawa 2014
5. Kodeks postępowania karnego - komentarz, C.H. Beck, Warszawa 2014
6. Kodeks Karny - komentarz, redaktor Ryszard A. Stefański, wydawnictwo C.H.Beck, Warszawa 2015
7. Postępowanie cywilne, Kazusy, Małgorzata Manowska, Warszawa 2009
8. Prawo rzeczowe i rodzinne, kazusy, LexisNexis, Warszawa 2011
9. Prawo Karne procesowe Kazusy, LexisNexis, Warszawa 2008

Materiały są w bardzo dobrym stanie, komentarze w stanie idealnym. Możliwy odbiór osobisty w Bydgoszczy, po wcześniejszym uzgodnieniu również w Częstochowie. Chętnych zapraszam do kontaktu: kolarz106@wp.pl

RE: Egzamin radcowski 2016

Witajcie,

w tym roku zdawałam egz. adw. Egzamin zdany ;)

Mam do sprzedania 2 tomy egzaminów prawniczych MS 2015 (tom karno-cywilny oraz gospodarczo-administarcyjny)- polecam przerobić.

Jeżeli ktoś byłby zainteresowany książkami to proszę o wiadomości na priv.

Pozdrawiam.

Mam do sprzedania (książki używane w trakcie egzaminu radcowskiego, w bardzo dobrym stanie):
1. Kodeks postępowania administracyjnego. Komentarz (czerwona seria Becka) pod redakcją prof. zw. dr hab. Barbara Adamiak - cena 150 zł

2. Prawo o postępowaniu przed sądami administracyjnymi. Komentarz pod re. Bogusława Dautera (wydanie 5.) - cena: 80 zł

3. VAT. Komentarz pod red. Adama Bartosiewicza oraz Ryszarda Kubackiego, cena : 130 zł

4. Metodyka pracy sędziego sądu administracyjnego (wydanie 4), Bogusław Dauter - cena: 80 zł

5. PPSA, KPA, OP - Zbiór ustaw z serii egzaminacyjnej Ad Exemplum (z orzecznictwem) - cena: 60 zł

6. KPC, KC, Ustawa o kosztach, Opłaty i koszty - radcowie prawni i adwokaci - seria egzaminacyjna Ad Exemplum (z orzecznictwem) - cena: 60 zł

7. SKRYPTY WARSZAWSKIE (STAN BARDZO DOBRY) - cena za cały komplet : 150 zł
8. Kodeks spółek handlowych. Komentarz pod red. Janusza A. Strzępka , 6. wydanie - cena : 180 zł

9. Kodeks postępowania cywilnego. Komentarz pod red. Małgorzaty Manowskiej (wydanie 2.) cena: 170 zł

10. Kodeks rodzinny i opiekuńczy. Komentarz pod red. Jacka Wiercińskiego (autorzy m.in. Małgorzata Manowska) wydanie 1., 2014 r. - cena: 140 zł

11. Kodeks karny. Komentarz, Marian Filar - cena: 140 zł

12. Postępowanie odwoławcze w sprawach karnych. Komentarz. Orzecznictwo. Dariusz Świecki (wyd. 2.)- cena: 45 zł

13. Opinie prawne w praktyce, Małgorzata Król - cena: 45 zł

14. Skrypt z prawa karnego, Zbigniew Kapiński (wyd. z 2015 r.) - cena: 60 zł

15. Prawo administracyjne materialne. Zbiory orzecznictwa Becka (wyd. 2014), Jakub Rychlik - cena: 50 zł,

16. Egzaminy Aplikacyjne 2015. Tom I, II, III (zbiory ustaw) - cena za całość: 100 zł

17. Egzaminy prawnicze Ministerstwa Sprawiedliwości. Tom 1 i 2 - cena za całość: 100 zł

18. Kodeks spółek handlowych. Kazusy, Dorota Bugajna - Sporczyk - cena: 25 zł,

19. Kodeks postępowania karnego. Kazusy, Małgorzata Młodawska - Piaseczna, Anna Wielgoleweska - cena: 25 zł

20. Prawo cywilne część ogólna i prawo rzeczowe, Teresa Mróz, Agata Zając - cna: 25 zł

Do ceny należy doliczyć koszt przesyłki w wybranej formie (poczta, przesyłka kurierska, paczkomat InPost).

Zainteresowanych zapraszam na priv: egzamin2016@gmail.com

Sprzedam materiały na egzamin notarialny.

Opracowania materii egzaminacyjnych w formie skryptów, kompilacji, referatów, slajdów ze szkoleń izbowych, wyciągi z orzecznictwa, dużo kazusów - z izb, konferencji, szkoleń, kolokwiów - część z rozwiązaniami itd. Całość materiałów wysyłam na maila. Cena - 70 zł.

Sprzedam:

Aplikacja radcowska. Pytania odpowiedzi tabele. M. Stepaniuk - rok 2014, nieużywana. Cena: 50 zł.

Egzaminy. Aplikacje 2014. Tom 1. Teksty ustaw Becka.
Egzaminy. Aplikacje 2014. Tom 2. Teksty ustaw Becka.
Egzaminy. Aplikacje 2014. Tom 3. Teksty ustaw Becka.
- używane, stan bardzo dobry. Cena za 3 tomy: 100 zł

Sprzedam książki na egzamin radcowski lub adwokacki wydawnictwa Ad exemplum (2015) - stan bardzo dobry:

1) ZBIÓR USTAW Z PRAWA CYWILNEGO - SERIA EGZAMINACYJNA (można mieć na egzaminie) - cena 120 zł
AKTY PRAWNE:
kodeks postępowania cywilnego, kodeks cywilny, ustawa o kosztach sądowych, opłaty i koszty - radcowskie, opłaty i koszty adwokackie,
DOMINUJĄCE ORZECZNICTWO DO WYBRANYCH PRZEPISÓW,
KOMENTARZE DO WYBRANYCH PRZEPISÓW Z PRAWA PROCESOWEGO I NIEPROCESOWEGO.

2) ZBIÓR USTAW Z PRAWA ADMINISTRACYJNEGO - SERIA EGZAMINACYJNA (można mieć na egzaminie) - cena 100 zł

AKTY PRAWNE: prawo o postępowaniu przed sądami administracyjnymi, kodeks postępowania administracyjnego, ordynacja podatkowa
NAJWAŻNIEJSZE ORZECZENIA NSA.

Do cen należy doliczyć opłatę za przesyłkę u wybranego operatora.

Wiadomość na priv.

kupię A. Heliosz - aplikacja od ogółu do szczegółu

Sprzedam komentarz do kodeksu karnego wydawnictwa C.H.Beck. Redakcja A. Grześkowiak. Stan używany ale jak nowy. Jedyne ślady używania to podkreślone jedno zdanie i użyty kod ze zdrapki. Wydanie 2, z 2014 r.

Ostatnia edycja:
Mam do sprzedania nową książkę wyd.Krakowski Instytut Prawa Karnego Fundacja: Nowelizacja prawa karnego 2015 -Komentarz-redakcja Włodzimierz Wróbel

oraz książkę wyd. Infor Ekspert: Nowe zasady skutecznego dochodzenia należności od dłużników
info : pazuzu81@o2.pl

Witam. Czy książka Postępowanie cywilne (LexisNexis) wydana w 2003 roku będzie poważnie różniła się od wersji z 2014 roku? I o to samo chciałbym zapytać w przypadku Kazusów z 2009 roku również z tego wydawnictwa.

gard napisał:
Witam. Czy książka Postępowanie cywilne (LexisNexis) wydana w 2003 roku będzie poważnie różniła się od wersji z 2014 roku? I o to samo chciałbym zapytać w przypadku Kazusów z 2009 roku również z tego wydawnictwa.

Jeżeli pytasz na poważnie, to tak, będzie się różniła. Sprawdź ile razy kpc się zmienił przez ostatnie 12 lat to zrozumiesz że nauka z takiej książki może doprowadzić do niezdanego egzaminu, przegranych spraw, dyscyplinarek, a w konsekwencji nawet końca kariery . To tak w skrócie i delikatnie rzecz ujmując. Na dzień dzisiejszy od 2003 zmienił się ponad 35 razy

Fakt, przeoczyłem. Potwierdziłeś moje przypuszczenia na temat sensu kupna starszych książek. Dziękuje bardzo za pomoc!

Sprzedam:
1. Aplikacje prawnicze w pytaniach i odpowiedziach. CH BECK
Tom 1, Tom 2, Tom 3, cena za komplet: 120 zł
Wydanie: 9, rok 2014

2. Orzecznictwo aplikanta rok 2015, nowa
Wydanie: 2
Wydawnictwo: C.H. Beck, cena 60 zl

3. APLIKACJA OD OGÓŁU DO SZCZEGÓŁU Aneta Heliosz
rok. wydania 2012, ksiazka uzywana
KPC w diagramach - uzywana
liczne kodeksy - kc, kpc, ksh, kp itd.
ksiazka mediacje, cena za calosc 15 zl

Kontakt priv, wysylka w dowolnej formie

SPRZEDAM

Kodeks Spółek Handlowych. Komentarz. Tom I pod. red. A. Kidyba, wyd. 11 (najnowsze), Warszawa 2014 - nowy, jeszcze zapakowany w folię.

cena: 180 zł (do negocjacji, cena regularna 389 zł). Sprzedaję, ponieważ otrzymałam w prezencie dwa takie same komentarze.

Kontakt na priv.

Mam do sprzedania komentarz do KSH, pod red. J. Strzępki, CH Beck (wydanie 6 tj. 2013). Kupiłem pod egzamin notarialny rok temu i w zasadzie poza tym zeń nie korzystałem (w codziennej praktyce jak już potrzebuję coś z KSH to korzystam z Lexa); więc książka prawie jak nowa, a nuż się komu przyda choćby pod egzamin notarialny a ja do niej od roku nie zajrzałem.

Cena na okładce 349 złotych, kupiłem za 320 bodajże, sprzedam za połowę to jest za 160 złotych.

W związku ze szczęśliwie zdanym egzaminem adwokackim sprzedaję następujące książki:

1. Metodyka sporządzania umów gospodarczych - A. Cempura, A. Kasolik, Warszawa 2014
2. Metodyka sporządzania pism procesowych w sprawach karnych, cywilnych, gospodarczych i administracyjnych - A. Cempura, A. Kasolik, Warszawa 2014
3. Ustawa o systemie ubezpieczeń społecznych 2014 z komentarzem
4. Kodeks karny. Komentarz - red. M. Filar, Warszawa 2012 (polecam - doskonałe opisy poszczególnych przestępstw i bogate orzecznictwo!)
5. Kodeks postępowania karnego. Komentarz - W. Grzeszczyk, Warszawa 2014
6. Kodeks cywilny. Orzecznictwo, seria Aplikacje prawnicze CH Beck, Warszawa 2015
7. Kodeks karny, Kodeks postępowania karnego. Orzecznictwo, seria Aplikacje prawnicze CH Beck, Warszawa 2015
8. Kodeks postępowania cywilnego, Orzecznictwo, seria Aplikacje prawnicze CH Beck, Warszawa 2015
9. Umowy w sprawach gospodarczych z objaśnieniami i płytą cd - M. Okła-Anuszewska, Warszawa 2014
10. Apelacja w postępowaniu cywilnym. Komentarz, orzecznictwo - M. Manowska, Warszawa 2013
11. Postępowanie odwoławcze w sprawach karnych. Komentarz, orzecznictwo - D. Świecki, Warszawa 2014
12. Skarga i skarga kasacyjna w postępowaniu sądowoadministracyjnym. Komentarz, orzecznictwo - H. Knysiak-Molczyk, Warszawa 2014
13. Akta cywilne dla aplikantów - K. Kocemba, Warszawa 2013

Posiadam również DWA KOMPLETY SKRYPTÓW WARSZAWSKICH.

Książki były kupione w tym roku, używane tylko przeze mnie. Są w stanie idealnym, bez kolorowych podkreśleń (ewentualnie bardzo nieliczne podkreślenia ołówkiem), bez zniszczeń.
Wszystkie pomogły zdać mi egzamin, więc gorąco polecam!

W Poznaniu możliwy odbiór osobisty, w pozostałych przypadkach - przesyłka kurierska lub pocztowa.

Proszę o kontakt za pomocą wiadomości.

Witam,

Mam do sprzedania komplet SKRYPTÓW WARSZAWSKICH (1 tom KC, 2 tomy KPC, 2 tomy KK, 2 tomy KPK, 1 tom KSH, 1 tom KPA). Stan prawny na dzień 28.08.2012 roku.

Skrypty są niezniszczone, nie ma żadnych podkreśleń.
Okazały się bardzo pomocne na zdanym egzaminie radcowskim.

Cena 220 złotych + koszty przesyłki.
Kontakt na priv.

Sprzedam materiały na egzamin notarialny.

Opracowania materii egzaminacyjnych w formie skryptów, kompilacji, referatów, slajdów ze szkoleń izbowych, wyciągi z orzecznictwa, dużo kazusów - z izb, konferencji, szkoleń, kolokwiów - część z rozwiązaniami itd. Całość materiałów wysyłam na maila. Cena - 70 zł.

Lista:
Seria Orzecznictwo Aplikacje Prawnicze, wszystkie wydania z 2015 r.
1.Kodeks Spółek Handlowych
2. Kodeks Postępowania Cywilnego
3. Kodeks Cywilny
4. Kodeks Postępowania Administracyjnego
5. Kodeks Karny, kodeks postępowania karnego

Cena 115 zł za książke. Cena regularna 149 zł.

6. Metodyka Sporządzania Umów Gospodarczych Cempura Kasolik 2014 79 zł
7. Skarga i Skarga Kasycyjna w postępowaniu sądowo-administracyjnym H. Knysiak- Molczyk 2014 69 zł

Kodeksy Seria z Paragragem, wszystkie wydania z 2015 r. Regularna cena 63 zł
8. Prawo Handlowe Zbiór Przepisów – 39 zł
9. Prawo Administracyjne Zbiór Przepisów 39 zł
10. Prawko Karne Zbiór Przepisów 39 zł
11. Prawo cywilne 39 zł

12. Apelacja Cywilna w postępowaniu Cywilnym Manowska 2013 (49 zł, uwaga brak suplementu)
13. Postępowanie administracyjne i sądowoadministracyjne Borkowski Adamiak 2013 49 zł
14. Polskie postpowanie karne Tylman Grzegorczyk 2011 59zł

Komentarze:
KSH – Rodzynkiewicz 2014 229 zł
Zobowiązania Gudowski – do ustalenia 2 Tomy. 2013

Wysyłka 10-15 zł. Stała cena za wysyłkę bez względu na ilosc ksiazek. Kontakt na zylab małpa tlen.pl

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót