Książki/podręczniki/opracowania itp - tylko ten temat

• Autor wątku Autor wątku zapytajek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Sprzedam następujące pozycje, w które warto się zaopatrzyć na EGZAMIN RADCOWSKI (bądź ADWOKACKI) 2016, wszystkie książki zupełnie nowe!:
Seria "Orzecznictwo Aplikanta" wyd. C.H. Beck :
1. Kodeks karny, Kodeks postępowania karnego - 2. wyd. [2015r.] - 100zł ( detaliczna 149zł);
2. Kodeks cywilny - 2.wyd. [2015] - 100zł (detaliczna 149zł);
3. Kodeks Postępowania administracyjnego - 2. wyd. [2015] - 100 zł (detaliczna 129zł)

"Apelacje cywilne i karne" Komentarz praktyczny z orzecznictwem, Wzory pism procesowych - Stefan Jaworski, 3.wyd., C.H. Beck [2014] (uwzględnia zmiany w zakresie postępowania karnego z lipca 2015r.) - 100zł (detaliczna 149zł)

Komentarz, Prawo budowlane i nieruchomości (prawo budowlane; ustawa o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym;ustawa o koncesji na roboty budowlane lub usługi; ustawa o własności lokali; ustawa o ochronie praw nabywcy lokalu mieszkalnego lub domu jednorodzinnego - pod red. D. Okolskiego - C.H. Beck [2014] - 200zł (detaliczna 229zł).

Do tego mam jeszcze zbindowane materiały, które chętnie sprzedam - szczegóły dla zainteresowanych na privie.

Tak się zastanawiam, dlaczego prawnicy po zdanym egzaminie pozbywają się kodeksów i komentarzy?
Ja, na przykład, mam kilkanaście wersji Kodeksu Pracy, łącznie z pierwszą wersją.

Janusz M. napisał:
Tak się zastanawiam, dlaczego prawnicy po zdanym egzaminie pozbywają się kodeksów i komentarzy?
Ja, na przykład, mam kilkanaście wersji Kodeksu Pracy, łącznie z pierwszą wersją.

Bo mają dostęp do lexa lub legalisa gdzie znajdą starsze wersje komentarzy jeśli zajdzie taka potrzeba, komentarze książkowe kupione były tylko na egzamin zawodowy a potem kurzą się na półce, jak uda się sprzedać, jest trochę kaski.

Ale przyjemnie mieć "papierową" bibliotekę.
Moja liczy ponad 500 egzemplarzy (naukowych i powieści).

Janusz M. napisał:
Ale przyjemnie mieć "papierową" bibliotekę.
Moja liczy ponad 500 egzemplarzy (naukowych i powieści).

Może i przyjemnie ale nie każdego stać na taką przyjemność. Osobiście nie sprzedaję niczego bo wolę książkę w ręku niż na ekranie monitora i też moja kolekcja liczy mniej więcej tyle pozycji, ale jak najbardziej rozumiem Tych którzy sprzedają.

Mam do sprzedania materiały ułatwiające przygotowanie do EGZAMINU NOTARIALNEGO. Unikatowe, bardzo pomocne rzeczy - kazusy i ich rozwiązania, pierwokupy (zbieg pierwokupów, wyjątki itd.), wyciągi z ustaw, podatki, najważniejsze orzeczenia, multum praktycznych rzeczy, których nie znajdzie się w książkach i komentarzach. Cena - 80zł.

Ponadto mam na sprzedaż dwie książki - są nowe:

1. Małgorzata Król - "Opinie prawne w praktyce", wyd. C.H. Beck, 65zł (detaliczna 89zł).

2. Adam Bieranowski - "Służebność mieszkania", wyd. LexisNexis, 70zł (detaliczna 99zł).

oraz używane (stan dobry+):

3. Kazimierz Kruczalak - "Prawo handlowe - zarys wykładu", wyd. LexisNexis, 30zł.

4. Leszek Garlicki - "Polskie prawo konstytucyjne - zarys wykładu", wyd. LIBER, 30zł.

RE: Egzamin radcowski 2016

Mam do sprzedania komplet książek: Egzaminy Prawnicze MS Becka:
1. Tom 1 (2014)
2. Tom 2 (2014)
3. Tom 3 (2015)

Całość za 250 zł.
Książki wyglądają jak nowe, są czyste, nie mają żadnych podkreśleń.

A także Postępowanie odwoławcze w sprawach karnych, Komentarz Orzecznictwo, Dariusz Świecki + suplement, wzory. Nowa!
50 zł

2014

Możliwy odbiór osobisty w Krakowie, albo wysyłka pocztą.

Ostatnia edycja:
Poleci ktoś jakieś możliwie aktualne opracowanie dotyczące obrony koniecznej w prawie karnym? Interesuje mnie szczególnie orzecznictwo dotyczące użycia w obronie niebezpiecznych przedmiotów.

Ostatnia edycja:
Witam serdecznie,
Mam do sprzedania następujące pozycje, przydatne na EGZAMIN NOTARIALNY 2016:
1) Zestaw 320 kazusów – projektów aktów notarialnych.
2) Rozwiązania do wybranych kazusów spośród powyższych 320.
3) Zestaw 20 kazusów – projektów opinii/odmów.
4) Rozwiązania do wybranych opinii spośród powyższych.
5) Zestaw 58 najnowszych kazusów z 2015 roku + sugerowane rozwiązania do wszystkich 58.
6) Opracowania najistotniejszych zagadnień – reprezentacje, pierwokupy, dokumenty zagraniczne w praktyce notarialnej, podatki w praktyce notarialnej, wykreślenia z księgi wieczystej, odmowa dokonania czynności notarialnej, nieważności czynności, wyciągi z najważniejszych ustaw potrzebnych na egzamin, 150 najważniejszych orzeczeń w praktyce notarialnej itd.

Witam,

Niech ktoś poleci jakąś dobrą ksiązkę do umów .
Co sadzicie o "Umowy w obrocie gospodarczym" pod red. Kidyby????

KUPIĘ:

Skrypty Manowskiej, Rewerskiej

bądź inne (dobre, tzn. konkretne wskazówki z przykładami bez zbędnej teorii i dywagacji)

dot. sporządzania apelacji i środków zaskarżenia

w post. cywilnym, karnym oraz administracyjnym.

a także:
nagrania z tegorocznych kursów (możliwość wymiany, albo po prostu forma gotówkowa)

Interesuje mnie nowy stan prawny - nieważna forma (czy to książka czy ksero).
Cena do uzgodnienia, również za nagrania z kursów.

Ostatnia edycja:
Mam do sprzedania materiały ułatwiające przygotowanie do EGZAMINU NOTARIALNEGO. Unikatowe, bardzo pomocne rzeczy - kazusy i ich rozwiązania, pierwokupy (zbieg pierwokupów, wyjątki itd.), wyciągi z ustaw, podatki, najważniejsze orzeczenia, multum praktycznych rzeczy, których nie znajdzie się w książkach i komentarzach. Cena - 80zł.

Ponadto mam na sprzedaż dwie książki - są nowe:

1. Małgorzata Król - "Opinie prawne w praktyce", wyd. C.H. Beck, 65zł (detaliczna 89zł).

2. Adam Bieranowski - "Służebność mieszkania", wyd. LexisNexis, 70zł (detaliczna 99zł).

oraz używane (stan dobry+):

3. Kazimierz Kruczalak - "Prawo handlowe - zarys wykładu", wyd. LexisNexis, 30zł.

4. Leszek Garlicki - "Polskie prawo konstytucyjne - zarys wykładu", wyd. LIBER, 30zł.

Mogę sprzedać całość najnowszej wersji Egzaminów Prawniczych MS, wydanie VI, po zmianach z procedury karnej, w plikach pdf. Cena do uzgodnienia. Zapraszam na priv.

Ponawiam pytanie, Czy jeszcze ktoś dołącza się do zakupu Egzaminów prawniczych VI wydanie na 2016 rok Becka w wersji PDF ?

SPRZEDAM - Umowy w obrocie nieruchomościami – Aspekty podatkowe i cywilnoprawne – Stella Brzeszczyńska [2 wydanie – 2014] - NAJNOWSZE

Uwaga -moderator wycina wpisy dotyczące sprzedaży (ciekawe czemu skoro regulamin tego nie zabrania?)

Protonik napisał:
Uwaga -moderator wycina wpisy dotyczące sprzedaży ...
Przeczytaj dokładnie i powoli tytuł tematu :!:
Warto też wrócić do postu #1.

LeszsekS napisał:
Przeczytaj dokładnie i powoli tytuł tematu :!:
Warto też wrócić do postu #1.

czyli gdybym chciał sprzedać e-book (legalny) - to też wycinka? Przecież sprzedaż elektronicznej "publikacji" nie jest nielegalna.

Temat jest taki:
Książki/podręczniki/opracowania itp - tylko ten temat

elektroniczna publikacja jest pod tym "itp", czyż nie?
Prawnik powinien umieć precyzować temat. Itp jest tak ogólnikowe, że pozwala na interpretację.

pozdro

Protonik napisał:
czyli gdybym chciał sprzedać e-book (legalny) -...
Zdania nadal są podzielone, a TSUE w wyroku z dnia 5 marca 2015 r. w sprawie C‑479/13,C-502/13 TSUE uznał za błędne traktowanie sprzedaży e-booków na równi z książkami. Wiele zależy od sposobu sprzedaży.

O tym można podyskutować w dziale Prawa autorskiego.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót