Książki/podręczniki/opracowania itp - tylko ten temat

• Autor wątku Autor wątku zapytajek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Mam do sprzedania komplet książek: Egzaminy Prawnicze MS Becka:
1.Egzaminy Prawnicze Ministerstwa Sprawiedliwości 2014. Tom 1. Akta cywilne i karne

2. Egzaminy Prawnicze Ministerstwa Sprawiedliwości 2014. Tom 2. Akta gospodarcze i administracyjne
3. Egzaminy prawnicze Ministerstwa Sprawiedliwości 2015. Tom 3. Kazusy do egzaminu adwokackiego i radcowskiego

Całość za 190 zł. OKAZJA!!

Książki wyglądają jak nowe, są czyste, nie mają żadnych podkreśleń.

A także Postępowanie odwoławcze w sprawach karnych, Komentarz Orzecznictwo, Dariusz Świecki + suplement, wzory. Nowa!
50 zł

2014

Wzory pism procesowych w sprawach karnych. Piotr Hofmański, Stanisław Zabłocki
Wydanie: Warszawa, 3, 2012
Nowa!
150 zł, zamiast 210 zł

Możliwy odbiór osobisty w Krakowie, albo wysyłka pocztą.
Kontakt 691 947 261, albo wiadomość prywatna.

Mam do sprzedania materiały ułatwiające przygotowanie do EGZAMINU NOTARIALNEGO. Unikatowe, bardzo pomocne rzeczy - kazusy i ich rozwiązania, pierwokupy (zbieg pierwokupów, wyjątki itd.), wyciągi z ustaw, podatki, najważniejsze orzeczenia, multum praktycznych rzeczy, których nie znajdzie się w książkach i komentarzach. Cena - 80zł.

Ponadto mam na sprzedaż dwie książki - są nowe:

1. Małgorzata Król - "Opinie prawne w praktyce", wyd. C.H. Beck, 65zł (detaliczna 89zł).

2. Adam Bieranowski - "Służebność mieszkania", wyd. LexisNexis, 70zł (detaliczna 99zł).

oraz używane (stan dobry+):

3. Kazimierz Kruczalak - "Prawo handlowe - zarys wykładu", wyd. LexisNexis, 30zł.

4. Leszek Garlicki - "Polskie prawo konstytucyjne - zarys wykładu", wyd. LIBER, 30zł.

witam, a ja szukam jeszcze jak najbardziej aktualnego komentarza do cywilnego i kpc? ***mod***

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Tabalugaa1 napisał:
witam, a ja szukam jeszcze jak najbardziej aktualnego komentarza do cywilnego i kpc? ***mod***

chętnie kupie również jakieś pozycje do etyki
prosze kontakt na prv

Tabalugaa1 napisał:
kupię rownież czynności procesowe zawodowego pełnomocnika w sprawach cywilnych 2014 r pietrzakowskiego
kontakt naprv

Tabalugaa1 napisał:
kupię rownież czynności procesowe zawodowego pełnomocnika w sprawach cywilnych 2014 r pietrzakowskiego
kontakt na prv

Ostatnią edycję dokonał moderator:
mialem to w jednym poscie wpisac tylko cos mi sie komp wiesza i dziala z opoznieniem i kilka razy miwiadomosc wrzucilo

Tabalugaa1
Kobieta.gif
, zastanów się porządnie czego potrzebujesz, to nie będziesz musiała wrzucać post pod postem.

Witam,

przygotowuje się do egzaminu na aplikację adwokacką i potrzebuję informacji w kwestii książek. Proszę o informację czy warto zakupić poniższe publikacje.

1. Aplikacja od ogółu do szczegółu. Akty normatywne w pigułce - wyd. BECK
2. Aplikacje prawnicze w pytaniach i odpowiedziach. Tom 1 i Tom 2 - wyd. BECK
3. Aplikacja adwokacka. Pytania, odpowiedzi, tabele - wyd. BECK
4. Aplikacje prawnicze testy i komentarze - wyd. BECK

Ponadto proszę wskazać inne publikacje warte uwagi.

RE: Egzamin radcowski 2016

Czy ktos posiada do sprzedania w formie papierowej lub pdf komentarze do KC?Desperacja mnie ogarnela:)

Maciek@maciek napisał:
Witam,

przygotowuje się do egzaminu na aplikację adwokacką i potrzebuję informacji w kwestii książek. Proszę o informację czy warto zakupić poniższe publikacje

Do przygotowań powinna wystarczyć, w zakresie kodeksów, seria Komentarzy Kodeksowych Becka dostępnych w każdej bibliotece uniwersyteckiej. Są skonstruowane w na tyle przystępnej formie i kompaktowym wydaniu, że łatwo wynotować wszystkie potrzebne rzeczy.
Co do reszty ustaw, wystarczą one same, nawet wydrukowane z LEXa :)

Dla sprawdzenia wiedzy ew. ArsLege, chociaż jakość pytań w moim odczuciu jest różna, wiele z nich narzuca odpowiedź. Mi osobiście szkoda pieniędzy na stosy książek z rozpiskami, które i tak nic nie dają gdy trzeba nauczyć się na pamięć terminów i innych liczbowych kwestii.

RE: Egzamin radcowski 2016

Czy ktoś z Was dysponuje może zbiorem orzeczeń, w uzasadnieniu których zawarte są "wzory" zarzutów, komparycji, wniosków etc.?

Witam . Mam do sprzedania pełny zakres materiałów przygotowujacych na kolokwia pierwszego roku aplikacji radcowskiej. 4 skrypty z prawa pracy z 2015 roku z różnych izb . Skrypty wzorów umów kazusow i książkę campura wzory umów na kolokwium z prawa cywilnego oraz pełny zestaw skryptów ,wzorów i książkę rewerskiej oraz manowska apelacja w post. Cywilnym sprzedam wszystko za symboliczne 200zl.

RE: Egzamin adwokacki 2016

szanowni, z czego się uczycie do części z etyki?

Mr. Jones napisał:
szanowni, z czego się uczycie do części z etyki?

Wolters Kluwer wydało jakieś kazusy z etyki. Jeszcze nie mam i nie wiem czy warto kupić.
Jak ktoś ma to niech coś napisze na ten temat :)

Witam serdecznie,
Mam do sprzedania następujące pozycje, przydatne na EGZAMIN NOTARIALNY 2016:
1) Zestaw 320 kazusów – projektów aktów notarialnych.
2) Rozwiązania do wybranych kazusów spośród powyższych 320.
3) Zestaw 20 kazusów – projektów opinii/odmów.
4) Rozwiązania do wybranych opinii spośród powyższych.
5) Zestaw 58 najnowszych kazusów z 2015 roku + sugerowane rozwiązania do wszystkich 58.
6) Opracowania najistotniejszych zagadnień – reprezentacje, pierwokupy, dokumenty zagraniczne w praktyce notarialnej, podatki w praktyce notarialnej, wykreślenia z księgi wieczystej, odmowa dokonania czynności notarialnej, nieważności czynności, wyciągi z najważniejszych ustaw potrzebnych na egzamin, 150 najważniejszych orzeczeń w praktyce notarialnej itd.

zo_rro napisał:
Wolters Kluwer wydało jakieś kazusy z etyki. Jeszcze nie mam i nie wiem czy warto kupić.
Jak ktoś ma to niech coś napisze na ten temat :)

Ja ją właśnie wczoraj dostałam, jest 15 kazusów, trochę przydatnych aktów prawnych, ogólnie zawartość wprost proporcjonalna do ceny, niczego nowego z niej nie wyczytałam, aczkolwiek dla powtórki, czemu nie.

Sprzedam komentarz do kodeksu karnego autorstwa dr Magdaleny Budyn-Kulik, dr Patrycji Kozłowskiej-Kalisz, dr. hab. Marka Kulika i prof. dr. hab. Marka Mozgawy.

Komentarz jest prawie jak nowy, praktycznie nieużywany, nawet nie ma zadartych krawędzi. Wersja zawiera najnowsze zmiany kodeksu karnego z 2015 roku.

Komentarz warty polecenia!

Cena katalogowa to 169 zł, ja sprzedam za 100 zł + 10 zł koszt wysyłki.

Serdecznie zapraszam do kontaktu mailowego lub na priv.

Czy posiada ktoś jeszcze komplet materiałów potrzebnych na I roku aplikacji radcowskiej?

Jestem zainteresowany dobrym opracowaniem pytań na kolokwium z prawa pracy i ubezpieczeń społecznych.

Oddam w dobre ręce Stepaniuka i Heliosz :) Książki w bdb stanie, bez zakreśleń, wydane w 2015r. Cena za obie - 100 pln (zakupione za 300 pln). Najchętniej odbiór osobisty w Warszawie.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót